Kesäkaverit


Voihan tyypit! Näin söpöjä kuvia sain napattua tänään, kun oltiin Lukan ja Lalkan kanssa puistossa hengailemassa - tänään tästä auringosta on ollut pakko ottaa vielä kaikki mahdollinen irti, kun huomenna kuulemma taas viilenee... Mutta on nää vain ihana parivaljakko. Kyllähän minä saatan kirota monta kertaa viikossa sitä, kuinka hankalaa on kun pienen lapsen lisäksi on vielä tämä koirakin hoidettavana. Välillä (tai aika useinkin) nimittäin tuntuu siltä, että tuossa ihmislapsessakin on jo ihan tarpeeksi hommaa... Ja välillä on sitten huono omatunto siitä, kun tietää, ettei koiralle aina riitä ihan niin paljon huomita ja hellyyttä kuin sekin kaipaisi. Useinhan Lalka kulkee kyllä kätevästi mukana, kun mennään Lukan kanssa esimerkiksi vaunulenkille. Mutta sitten on ne kerrat, kun on mentävä jonnekin ilman koiraa ja lähteminen on aina sata kertaa vaikeampaa, kun pitää käyttää koira ulkona, ravata edestakaisin hississä, siivota lattialta kaikki lelut ettei Lalka syö niitä yksin ollessaan... ja sitten taas ensimmäisenä kotiin tullessa viedä koira ulos. Kuulostaa ehkä pieneltä, mutta välillä se vain on rasittavaa!

Mutta sitten taas: kun katson noita kahta yhdessä, niin en voi muuta kuin olla onnellinen siitä, että Lukalla on myös tuollainen karvainen kaveri. Lalka on ihan äärimmäisen kiltti ja kärsivällinen Lukan kanssa. Kun Luka oli ihan pieni, Lalkalle tuli valeraskaus ja se olisi tahtonut hoitaa pientä vauvaa kuin omaansa. Se vahti Lukan unta kehdon vieressä ja hätääntyi, jos vauva itki. Nykyään Lalka kai välillä toivoo, että saisi olla rauhassa pieneltä ihmiseltä, mutta Luka rakastaa Lalkaa ja tätä pitääkin vähän väliä käydä halimassa ja paijaamassa. Luka tykkää kävellä Lalkan perässä ja pitää samalla hännästä kiinni - kävelemään opetellessa Lalka toimikin usein tärkeänä tukena vauvan haparoiville askeleille. Lalkaa se ei onneksi haittaa, tai jos haittaakin, niin koira kyllä osaa karata paikalta ja mennä omaan rauhaansa jonnekin muualle. Välillä rakkaus on rajua ja otteet kovia, mutta yritämme parhaamme mukaan opettaa vauvalle, että eläintä pitää kohdella nätisti eikä sitä saa retuuttaa, koska sitäkin sattuu. Uskon, että sillä on pelkästään positiivisia vaikutuksia, että lapsi kasvaa eläinten parissa. Lemmikki voi opettaa lapselle empatiaa ja toisten huomioonottamista, antaa hellyyttä ja läheisyyttä sekä ennen kaikkea olla lapselle tärkeä kaveri, joskus jopa kuuntelija ja lohduttaja. Hauska nähdä, millainen side näiden kahden välille vielä kehittyy Lukan kasvaessa!    

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Voi miten suloisia kuvia! <3 Todella ihana parivaljakko :) Ja ihana Lalka kun otti Lukan kuin lapsekseen, semmosia välittäjiä ne koirat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :') Vähän jännitin miten käy, kun Lalka oli vasta vuoden ikäinen kun Luka syntyi ja tottunut olemaan se "meidän vauva", mutta sehän aikuistui heti :D

   Poista
 2. Aivan ihastuttavat kuvat ja mahtava parivaljakko.♥
  Meillä Hugo on nyt alkanut hieman kiinnostua koirasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih <3
   Sitä on kyllä ollut hauska seurata, miten koira pikku hiljaa alkaa kiinnostaa enemmän ja enemmän :)

   Poista
 3. Aivan ylisuloiset kuvat! Ja noi Lalkan arskat! :D
  Meillä myös tyttö on ihan kiinni koirassa, harmi vaan ettei tuolta 8 kuukauden ikäiseltä irtoa vielä kun kuolaisia kieli edellä pusuja ja kivoja kynsillä kiinni korvista otteita, mutta aivan varmasti tytön kasvaessa toisista tulee hyvät kaverukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tulee! Ihanaa että teilläkin vauva tykkää koirasta, on ne vaan niin söpöjä yhdessä <3

   Poista
 4. ihanat kuvat!! <3 mäki odotan noiden lapsien ja koiran yhdessä ja yhteen kasvamista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jotain hellyyttävintä ja suloisinta miten pienet lapset ja eläimet on kavereita <3

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.