Ihan paras vappu


Hyvää toukokuun ensimmäistä! Mainitsinkin jo tuolla instagramin puolella, että vappu on aika pitkään ollut yksi inhokkijuhliani. Viime aikoina olen onnistunut välttelemään suomalaisen vapun viettoa aika kivasti olemalla aina vappuna joko esimerkiksi töissä tai ulkomailla, ja viime vuonna meidän muuttokin Helsingistä Tampereelle osui sopivasti juuri vapun tienoille, joten jäi niissä muuttotohinoissa silloin vappuhulinat välistä. Jotenkin omassa mielessäni vappu kai vain assosioituu niin vahvasti sellaiseen päättömään örveltämiseen, ettei se oikein innosta, mutta nyt oman lapsen myötä sitä onneksi muistaa taas, että vappu voi olla niin paljon kaikkea muutakin. Ja niinpä tänä vuonna vihdoinkin tuntuu siltä, että ehkä musta sittenkin voi vielä tulla vappuihminen! 


Meidän vappu oli aika täydellinen kombo hauskanpitoa, aurinkoista säätä ja leppoisaa perheaikaa. Pakko myöntää, että eilen mulla ei ollut vielä yhtään vappufiilistä, ja jotenkin ihan hämmästyin sitä ihmismäärää kaupungilla, kun olin Lukan ja Lalkan kanssa kävelyllä aamupäivällä. Olin ihan unohtanut, että vapputorikin pystytetään jo vappuaattona ja ihmiset oli jo aivan juhlatunnelmissa. Meidän päivä sen sijaan sujui varsin rauhallisesti ja tavanomaisesti, Kamilkin oli päivän vielä töissä. Luka oli herännyt aamulla aikaisin ja olisin ollut ihan valmis painumaan pehkuihin mahdollisimman aikaisin illalla, mutta kellon lähentyessä kahdeksaa alkoi omakin mieli onneksi piristyä. Äitini tuli nimittäin vahtimaan Lukaa ja me suunnattiin Kamilin kanssa Olavi Uusivirran keikalle - saatiin siis muutama tunti sellaista harvinaislaatuista ihan kahdenkeskistä aikaa, mitä ei nyt tässä elämäntilanteessa koskaan mitenkään liikaa ole. Keikka oli ihan super hyvä ja sai viimeistään vapputunnelman kohoamaan!

Luulenpa, että tähän mun iloiseen vappufiilikseen on kyllä vieläkin enemmän vaikuttanut tämä ihana aurinkoinen sää. Olo on ollut tänään niin kesäinen, kun ulkona on tarjennut vähillä vaatteilla, aurinko paistaa ja ihmisistä oikein huomaa sen, miten suuri vaikutus sillä on kaikkien mielialaan. Suunnattiin aamupalan jälkeen vapputorille, josta ostettiin Lukalle tämän ensimmäinen oma vappupallo. Tänä vuonna äiti sai vielä valita pallon oman mielensä mukaan, ja niinpä Luka sai Muumitalon muotoisen pallon ja pieni olikin siitä ihan liikuttavan innoissaan. Ulkona ollessa pallo sidottiin tiukasti rattaisiin, mutta kotona palloa on ollut ihana kuljettaa pitkin asuntoa ja sitä on muutenkin vähän väliä pitänyt ihastella ja ihmetellä. Torihulinoiden jälkeen kierreltiin vieläkaupungissa ihan muuten vaan, kun ilma oli tosiaan niin hyvä ja pysähdyttiin puistossa jäätelöillä. Kotona syötiin perunasalaattia ja munkkeja, ja Kamil maistoi simaa ensimmäistä kertaa elämässään - tästäkin voi päätellä sen, ettei olla aikaisempina vuosina ehkä ihan hirveästi panostettu suomalaiseen vappuun, kun monet tällaiset perinteet on jäänyt kokematta... Nyt taas odotan innolla sitä, kun Lukakin on vähän isompi ja voidaan vappuna koristella koti ilmapalloilla ja serpentiineilla ja tehdä itse kaikkia vappuherkkuja! 

Auringonpaistetta riitti pitkälle iltaan, joten käytiin myöhemmin vielä uudestaan kävelyllä ja puistossa keinumassa. Luka viihtyy nykyään paljon paremmin Tulan kyydissä kun saa olla selkäpuolella, ja onhan se itsellekin helpompaa kantaa tuollaista kymppikiloista selässä kuin edessä. Omasta päivän asusta on pakko nostaa esille tuo Noshin ihana keltainen Hilda-hame, jonka valitsin alkuviikosta ilmestyneestä uutusmallistosta tilaukseen. Rakastan tuota väriä, pituutta ja luomupuuvillan ihanaa tuntua! Ennustan, että siitä tulee yksi mun tämän kesän käytetyimpiä vaatekappaleita.

Mites siellä - oletteko vappuihmisiä vai välttelettkö mieluummin koko juhlan viettämistä? 

xoxo Nelli

11 kommenttia

 1. Mustakin tuli vappuihminen Islan syntymän myötä! Monena vuotena se on vaan skipattu kokonaan sen kummemmin noteeraamatta, mutta nyt oli oikeasti tosi kivaa ostaa palloja ja hassutella vappujutuilla Islan riemuksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Musta on kivaa, miten omien lapsien myötä kaikki tällaiset juhlat saa taas ihan uudenlaisen merkityksen :)

   Poista
 2. Tänään oli kyllä niin ihana sää ja oli mahtavaa nakata takit nurkkaan. :)
  Täällä on vietetty vappua herkutellen munkeilla ja simalla, puhallettu ilmapalloja ja serpentiinejä. Foliopallot jäi tänä vuonna ostamatta mutta ensi vuonna sitten. :D Ihana tuo teidän vappupallo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli! Ja ennustusten mukaan näiden ilmojen pitäisi jatkuakin vielä <3 Teidänkin vappu kuulosti kivalta!

   Poista
 3. Ihanat lapset tekee kaikista juhlista vaan kymmenen kertaa parempia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis lapset on ihania (kaikki :D) ja tekevät juhlista juhlimisen arvoisia!

   Poista
  2. Hehe tajusin pointin ja niinhän se on! <3

   Poista
 4. Kivan kuuloinen teidän vappu :) Mukavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.