Äitien tinder

Olen kaverinipiirini ensimmäisiä lapsellisia. Kun tulin raskaaksi, asuimme vielä Helsingissä ja siellä asuvilla ystävilläni ei ollut vielä kenelläkään lapsia - eikä tietääkseni juuri vauvakuumettakaan. Vaikka kaverit olivatkin ihan kivasti mukana raskausjutuissani, niin kieltämättä silti tunsin välillä olevani asian kanssa aika yksin ja samalla alkoi mietityttää sekin, tulisinko olemaan vieläkin yksinäisempi sitten, kun vauva syntyy. Raskausaiheisen blogin perustaminen oli ensimmäinen askeleeni mammojen maailmaan, ja olenkin sitä kautta saanut paljon äärimmäisen kallisarvoista vertaistukea sekä ihania blogituttuja. Muistan kuitenkin miettineeni paljon sitä, mistä niitä mammakavereita oikein löytäisi, jos ei heitä valmiina elämässään vielä ole. Katsoin vierestä, kun kaverit tekivät mätsejä tinderissä ja ajattelin, että voi kun joku tekisi äiti-ihmisillekin yhtä helpoksi löytää seuraa vaunulenkille tai päiväkahveille!

Tuntuu, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä vaikeammalta uusien ystävien löytäminenkin on. Ja varsinkin sellaisten sydänystävien. Olen kaiken lisäksi luonteeltani vähän sellainen hitaasti lämpenevä tarkkailija enkä oikein osaa tutustua ihmisiin sillä tavalla, että menisin juttelemaan ventovieraalle bussipysäkillä tai välttämättä edes hiekkalaatikon reunalla. En siltikään ole mikään erakko, vaan kaipaan totta kai seuraa minäkin ja tykkään tutustua uusiin ihmisiin - se alku, eli niiden ihmisten löytäminen, vain on toisinaan hankalaa. Lukan synnyttyä äitikavereita olen saanut esimerkiksi kirjoittamalla vanhan kunnon "seuranhakuilmoituksen" facebookin paikalliseen äitiryhmään sekä ottamalla pitkästä aikaa yhteyttä vanhoihin lukio- ja työkavereihini täältä Tampereelta. Viime näkemisistä on saattanut kulua melkein kymmenen vuotta, mutta lapset ovat olleet helppo ja luonteva tekosyy tutustua uudelleen. 

Vaikka lähdinkin vähän kuin nollasta liikkeelle, niin onneksi nyt yksitoista kuukautta myöhemmin voin sanoa, että elämässäni on aika monta ihanaa äitikaveria. Vanhatkin ystävät ovat pysyneet matkassa mukana, mutta silti usein se toisilta äideiltä saatu vertaistuki ja hengenheimolaisuus on vain niin äärettömän tärkeää. Kuka muu ymmärtäisi samalla tavalla sen, miltä tuntuu kun vauva nukkuu ensimmäisen kokonaisen yön heräämättä tai iloitsisi yhtä paljon siitä ensimmäisestä pissasta potassa, kuin toinen äiti? Vaikka olenkin löytänyt äitejä elämääni ihan itsekin, niin silti olen aina silloin tällöin edelleenkin toivonut, että joku keksisi jo sen äitien tinderin. 

Siksi meinasin tänä aamuna tippua tuoliltani luettuani, että nyt se on vihdoin täällä: suomalainen momzie-sovellus! Sovellukseen kirjaudutaan omalla facebook-profiililla, josta Momzie saa käyttäjän nimen, iän ja kuvan. Lisäksi omaan Momzie-profiiliin lisätään lapsien iät (tai laskettu aika, sillä sovellus on tarkoitettu myös raskaana oleville) sekä raapustetaan pieni esittely itsestä, esimerkiksi minkälaisiin menoihin äitiseuraa olisi vailla. Sovellus toimii kuin tinder konsanaan: siinä pääsee selaamaan lähialueensa äitejä (hakutuloksia voi rajata iän, lasten iän sekä etäisyyden perusteella) ja näin voi löytää potentiaalisia uusia mammakavereita itselleen. Vastaantulevia profiileja pyyhkäistään puhelimen ruudulla oikealle tai vasemmalle sen mukaan, kiinnostaisiko tyyppiin tutustua, ja jos kumpikin sanoo toisilleen "kyllä", niin tutustuminen voi alkaa yksityisviestien puolella. 


Itse latasin sovelluksen tänään ja olen tästä aika innoissani! Sovellus on toki niin uusi, ettei käyttäjiä ehkä vielä ole kovin paljon, mutta uskoisin että tämä tulee kiinnostamaan monia äitejä. Itse kaipaisin äiti- ja vauvakavereita minulle ja Lukalle varsinkin tästä meidän naapurustosta ja lähialueilta, jotta sellaiset ex tempore puistoilut ja hengailut onnistuisivat erityisen helposti. Sellaiseen tämä sovellus onkin aivan omiaan, sillä se näyttää myös käyttäjien välisen etäisyyden.  Joko olette kokeilleet? Mä löysin itselleni jo muutaman mätsin, joten jospa tässä nyt ottaisin sitten sen seuraavan askeleen ja avaisin myös tuon jännittävän chat-ikkunan! Nyt olisi upeat ilmat leikkipuistotreffeillekin.

xoxo Nelli

13 kommenttia

 1. Kokeilisin, mutta minulla on Android-puhelin. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pitäisi olla kohta tulossa sillekin!! :)

   Poista
 2. Kokeilisin, mutta minulla on Android-puhelin. :(

  VastaaPoista
 3. Mä odotan innolla että tulee android versio. :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Jännittävä on just oikea sana! Mutta hauska ja kätsy myös :)

   Poista
 5. Löysin vahingossa ton sovelluksen ja olin ihan innoissani, sillä tilanteeni on hyvin samanlainen kuin sinulla - ensimmäinen äiti-ihminen kaveripiirissä. Toivon siis kovasti löytäväni sitä kautta joitakin äitikavereita!
  Aloitin vasta lukemaan blogiasi ja liityn ehdottomasti lukijaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla, tervetuloa! :) Ja toivottavasti uusia mammakavereita lōytyy!

   Poista
 6. Täälläkin odotellaan sitä android-versiota siitä :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.