Vauvan kanssa kiipeilemässä


Muistan, kuinka ennen Lukan syntymää vannottiin, ettei elämän tarvitse niin kauheasti muuttua, vaikka vauva tuleekin. Tai tokihan se muuttuisi, mutta ei sen tarvitsisi missään nimessä loppua. Päätettiin, että voidaan silti mennä ja tehdä asioita, ottaa vauva mukaan meidän juttuihin, sillä loppujen lopuksi kyse olisi ennen kaikkea omasta asenteesta ja siitä, millaisiksi asiat tekee. Sitä voi ajatella, että vauvan kanssa on helpompi vain jäädä kotiin, tai sitten niin, että vauvan kanssa moni asia ehkä on hieman erilaista ja toisinaan vähän hankalampaakin, mutta silti ihan mahdollista ja melkein aina myös tosi kivaa.
Myönnän, että ennen kuin itsellään oikeasti on lapsia, niin on ehkä mahdotonta käsittää miten se todella muuttaa elämässä suunnilleen kaiken. Ja myönnän, että siinä tietämättömyydessäni saatoinkin olla aika optimistinen noine ajatuksineni. Mutta silti, siitä lähtien kun Luka syntyi, ollaan otettu tämä mukaan moniin paikkoihin ja aika harvoin on täytynyt jättää tekemättä jotain vain sen takia, että meillä on vauva. Ne asiat on vain on tehty sitten vauvan ehdoilla ja niin, että vauva sopii mukaan niihin kuvioihin. Toki ollaan oltu siinä mielessä onnekkaita, että Luka on ollut aika helppo vauva ja tyytyväinen melkeinpä missä vaan, kunhan ollaan yhdessä. Tietysti on ollut sellaisiakin tilanteita, kun Luka on saanut jäätävän raivarin kesken kaiken jossain, mutta sellaisia ne vauvat ovat eikä sekään ole niin vakavaa. Tiedän, etteivät kaikki vauvat ole samanlaisia, joten puhun tässä nyt vain meidän omista kokemuksista, meidän vauvan kanssa. Me ollaan muutenkin Kamilin kanssa sellaisia, että tykätään viettää aikaa yhdessä aktiivisesti eikä vain istua kotona, joten tietysti olisi kivaa, jos lapsestakin kasvaisi sellainen tyyppi, joka valitsee mieluummin vaikka uimahalliin menon kuin kotona videopelien ääressä istumisen. Uskon, että vanhemmilla on siinä aika tärkeä rooli. Kun Luka on isompi, niin halutaan tarjota hänelle sopivasti (ei siis tietenkään liikaakaan) mukavaa tekemistä ja virikkeitä. Nyt kun vauva on vielä pieni, niin ainakin voidaan totuttaa häntä olemaan rohkeana ja uteliaana mukana mitä erilaisimmissa paikoissa.

Tänään Luka pääsi mukaamme kiipeilemään. Kamililla oli pitkästä aikaa arkivapaapäivä, joten päätettiin lähteä aamupäivällä läheiseen kiipeilykeskuskseen. Aamupäivät kun ovat yleensä tällaisissa paikoissa rauhallisempia, jolloin on helpompi ottaa vauvakin mukaan. Nyt paikalla ei ollut kuin muutama muu kiipeilijä meidän lisäksi, joten Luka sai rauhassa konttailla menemään ja hengailla pehmeillä matoilla aina toisen vanhemman kanssa, toisen kiipeillessä. Häntä selvästi kiinnostikin nuo värikkäät seinät ja niissä hassusti kiipeilevät ihmiset! Ainakin tämä meidän kiipeilykeskus on tosi rento, eikä vauvan läsnäolo haitannut ketään. Tietysti itse vain on muistettava turvallisuus, ja sen vuoksi paikalle ei kannatakaan mennä kaikkein ruuhkaisimpaan aikaan, vaan valita mahdollisimman hiljainen ajankohta, niin vauvalla on hyvin tilaa eikä tarvitse pelätä jalkoihin jäämistä. Vauvaa ei myös tietenkään jätetä hetkeksikään yksin. Itselleni tällainen vauvan kanssa kiipeily sopiikin loistavasti, koska poden pientä korkeanpaikankammoa enkä ole fyysisesti kovinkaan vahva, joten saan hyvän syyn lepuuttaa usein käsiäni (ja hermojani), kun täytyy aina välillä tulla alas viihdyttämään vauvaa! 

Minkälaisiin harrastuksiin te olette ottaneet vauvan mukaan?

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Mahtava asenne! :) Mäkin otan mahdollisuuksien mukaan lapsia kaikkialle, mut välillä se on vaan liian haastavaa kahden erityisvilkkaan ipanan kanssa. Ja mähän se olen joka yleensä niiden kanssa yksin liikkuu, että että... :D Mut kyllä aina on voittajafiilis kun ollaan oltu lasten kanssa jossain vähän spesiaalimmassa jutusse ja kaikki onkin mennyt hienosti. Viime kesänä taapero skeittaili tyytyväisenä jokirannassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, uskon että kahden kanssa se onkin jo paljon vaikeampaa! :D Mutta hienoa jos silti onnistuu!

   Poista
 2. Ihania kuvia jälleen ja kiva että Lukan kanssa on helppo mennä. ♥ Tekisi itsekkin mieli lähteä päivisin vaikka minne, mutta kun mukanaan pitäisi aina ottaa se viisi lasta, niin ei niin herkästi tule lähdettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Juu, viiden kanssa se ymmärrettävästi onkin vähän eri juttu :D

   Poista
 3. Itse ajattelin ennen esikoisen syntymää, että sitten reissaan, käyn kahviloissa ja ravintoloissa vauvan kanssa. Toisin siinä kuitenkin kävi, mutta tää teksti inspiroi mua nyt niin paljon että otan itseäni niskasta kiinni ja LÄHDEN ja teen asioita vauvan kanssa. Aloin jopa suunnittelemaan perheen yhteistä kesälomareissua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihana kommentti :) Monesti se lähteminen on hankalin osuus ja lopulta kaikki menee kuitenkin hyvin! Toivottavasti lomareissukin toteutuu :)

   Poista
 4. Hih, ihanat! Minun mielestä lapsen voi ottaa moneen paikkaan mukaan, kun vaan muistaa mennä vauvan ehdoilla. Mä otin Kukkiksen mukaan kuntosalille jostain 3kk ikäisestä alkaen, imetin välillä jos tarvi ja jatkoin sitten treeniä, usein hän nukkui vaunukopassa treenin ajan :) Nykyisin taas otan tytön mukaan vaikkapa jos joogaan kotona, siinä hän sitten matkii minua ja nauraa<3 Ihan kaikkia liikkeitä ei aina voi tehdä, mutta väliäkös sen :)

  Aluksi tietty arkaili vauvan kanssa kulkua, mutta en mä kyllä ole jättänyt menemättä kovinkaan moneen paikkaan koska minulla on lapsi. Ei elämä saakaan loppua siihen, että tulee vanhemmaksi, sen pitää vaan mukautua.

  Saapa nähdä vieläkö ajattelen näin kohta, kun näitä termiittejä on kaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vauvan ehdoilla ja asenne oikea niin pääsee yleensä pitkälle :) Kyllä itsekin ihan alussa vähän jännitin sitä vauvan kanssa menoa, mutta onneksi sitä on silti uskaltautunut vaikka minne eikä ole jäänyt vain kotiin!

   Kahden kanssa voikin olla sitten jo ihan toinen tarina... :D Itse en ole ihan niin pitkälle vielä näissä ajatuksissani päässyt!

   Poista
 5. Ollaan miehen kanssa tätä aihetta aika paljon pohdittu. Piakkoin vauva olisi kiva saada, mutta vielä on ollut "pupu pöksyssä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, mutta voin ainoastaan sanoa että it's totally worth it! :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.