Oodi vohveleille

Olen vieläkin kameraton, joten hypätään ajassa viikon verran taaksepäin erääseen säänsä puolesta ihan erityisen ankeaan päivään. Tuona päivänä satoi räntää vaakatasossa ja kengät kastuivat läpimäriksi jo ennen kuin oli päässyt kotiovelta kovinkaan pitkälle. Sellaisena päivänä on kaksi vaihtoehtoa: joko pysyä turvallisesti kotona lämpimien seinien sisällä tai sitten etsiä jokin maailman sympaattisin pieni kahvila, hautautua sen pehmeisiin penkkeihin ja unohtaa muu. Ja tilata ihan liian epäterveellinen, mutta ah-niin-herkullinen ja rehellisen överi vohveliannos. Leslie Knopea lainaten: Everyone should love waffles. If they don't, they're crazy.

Onneksi Tampereelta löytyy tällaisia söpöjä (ja ytimekkäästi nimettyjä) Vohvelikahviloita peräti kolmin kappalein. Se aito ja alkuperäinen Ojakadun Vohvelikahvila avattiin jo vuonna 1992 ja sen jälkeen kaupunkiin on saatu vielä kaksi lisää. Kaikissa on tunnelma kohdillaan, mutta oma lempparini on tämä Puutarhakadulla sijaitseva Panttitalon Vohvelikahvila. Siellä tuntuu siltä, kuin olisi mummolassa, palvelu on ystävällistä ja kaiuttimista soi esimerkiksi Norah Jones - täydellistä kahvilamusiikkia mielestäni. Varsinkin, jos saa vielä napattua itselleen kahvilan perällä olevan pyöreän pöydän ikkunan äärestä, niin asiat alkavat olla aika kohdillaan. Jopa sellaisena harmaana räntäpäivänä kuin viime perjantaina. Ja jos minulta kysytään, niin tällaisia piilopaikkoja on jokaisella hyvä olla olemassa.

Meille Vohvelikahvila on oivallinen piilopaikka jo siitäkin syystä, että vohveleista tulee mieleen se kun asuttiin Brysselissä. Ja Brysselhan on tunnettu vohveleistaan, jotka ovat ihan omaa luokkaansa. Harvemmin oikeasti syön vohveleita, mutta silloin kun syön, on se välitön aikamatka viiden vuoden takaiseen elämääni. Ja välillä on hauska uppoutua muistoihin - viime aikoina olen taas ikävöinyt kovasti tuota kaupunkia. Enkä edes pelkästään niiden vohveleiden takia, vaan sinne liittyy niin paljon ihania ja hauskoja muistoja sekä tapahtumia, jotka muuttivat elämän ihan totaalisesti. Onneksi täällä Tampereellakin on paikka, jossa voi laittaa silmät kiinni, tuntea vastapaistettujen vohvelien tuoksun nenässä ja leikkiä hetken aikaa olevansa siellä, mistä kaikki tämä, mitä mulla nyt on, sai alkunsa.

Vohvelikahvilat Tampereella:
Ojakatu 2 - Tuomiokirkonkatu 34 - Puutarhakatu 11

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Onpa muuten laittoman hyvännäköinen annos! <3 Tulin jotenkin tosi hyvälle mielelle tästä, ihana sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ja laittoman hyvä kans! No ihanin sinä :*

   Poista
 2. No ai apua mikä herkku annos <3 Oodit ihan tuolle ulkonäölle täältä Vaasasta :D

  VastaaPoista
 3. Mmmmm nayttaa ihanalta! Vietkin mut tonne sitten kesalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti viedä sut tonne jo viimeksi kun olit! Mut olitkin niin vähän aikaa niin ei kerennyt. Kesällä siis <3

   Poista
 4. Ääh, tuolla on pakko päästä käymään! :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.