Äidin vauvakirja


Tänään vuorossa olisi vähän retroilua! Muuttolaatikoita pakkaillessani käsiini osui nimittäin oma vauvakirjani vuosimallia -89 ja pitihän sitä sitten jäädä vähän tutkailemaan... taas kerran. Muistan, kuinka pienenä omaa vauvakirjaa oli aina niin hauska lueskella ja nytkin vähän tuntui siltä, että osaan koko kirjan vieläkin ulkoa. Tällä kertaa kirjaa selaillessani oli hauska vertailla omia kuvia ja vauva-aikojen kehitystä Lukaan - ja aika paljon sieltä samankaltaisuuksia löytyikin. Että ei se omena kai niin kovin kauaksi ole puusta pudonnut! 

Vaikka Lukaa aika usein sanotaan enemmän Kamilin näköiseksi, niin jos taas meidän kahden vauvakuvia vertailee. niin niissä kuvissa Lukassa on selkeästi enemmän minun näköäni. Kun katselen omia vauvakuviani, niin näen niissä tosi paljon samanlaisia piirteitä ja ilmeitä kuin mitä Lukalla on. Vastasyntyneenä minulla oli tumma, melkein musta tukka, mutta noissa kuvissa, joissa se on jo harventunut ja vaalentunut, niin on kyllä taas kovasti samaa näköä Lukan kanssa. Oli myös hauska vertailla noita meidän mittoja: siinä missä omat syntymämittani olivat 3300g ja 47cm, niin Lukan vastaavat puolestaan olivat 3970g ja 51cm, eli pienoinen ero näissä kyllä! Vertailun vuoksi omat puolivuotismittani 7160g ja 65,6cm, Lukan 9260g ja 68,9cm - itse en painanut saman vertaa vielä vuoden iässäkään. Luonnekuvaus sen sijaan kyllä sopii aika hyvin myös Lukaan. Lukallakin nimittäin tuota temperamenttia on pienestä pitäen riittänyt, mutta samaan aikaan hän on kyllä melkein aina iloinen ja hyväntuulinen eikä yleensä turhaan kiukuttele. Ja kiljuminen kuuluu myös Lukan lempiääntelytapoihin... Samoin kuin nauraminen. <3

Tuossa ylläolevassa voimistelukuvassa voisi aivan hyvin olla Luka! Jotenkin kyllä niin samaa näköä ja varsinkin tuo ilme - Lukalla on nyt sellainen kausi, että suu vedetään usein juuri tuollaiseksi samanlaiseksi tiukaksi viivaksi! Itse olen näköjään aloittanut sekä liikkumisen että puhumisen melko aikaisin; ensimmäinen sana on tullut 9 kuukauden ikäisenä ja kävelemään lähdetty kymppikuisena. Lukalla ainakin motorinen kehitys etenee aika vauhdikkaasti, joten saapa nähdä seuraako hän miten äitinsä jalanjälkiä ja lähdetäänkö meilläkin kävelemään jo parin kuukauden päästä! Jotenkin itsestäni ei tunnu siltä, että ensimmäistä sanaa olisi vielä noin pian tulossa, mutta eihän sitäkään koskaan tiedä. Ja tietenkään nämä vanhempien vauva-aikojen kehitykset ei kerro välttämättä mitään, mutta hauska silti huvin vuoksi vähän vertailla! Onko teillä omat vauvakirjat tallessa?

Ps. Lempparikohtani kirjassa on kyllä ehdottomasti tämä: "15.11.-90 Sanoin ensi kerran kaksi sanaa peräkkäin ja nämä sanat olivat: Anna pullaa!"

xoxo Nelli

22 kommenttia

 1. Aivan ihana postaus! Mulla on kyllä oma vauvakirja tallella, ja sitä tulee n. parin vuoden välein selailtua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo niitä on kyllä aina hauska lueskella!

   Poista
 2. Tosi kiva postaus! Taidankin etsiä oman vauvakirjani ja vertailla sitä tyttöjen kirjoihin :)

  VastaaPoista
 3. Kiva idea ja postaus! :) Täytyypä itsekin selailla omaa vauvakirjaa ja verrata...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hauska löytää samankaltaisuuksia itsestään ja lapsistaan :)

   Poista
 4. Siis todella paljon teissä samaa näköä! <3 Ihanaa kun sinulla on noin kattava vauva kirja, mun omani on aika huonosti täytetty, siksi olen koittanut täyttää itse paljon omien lapsien kirjoja. :)
  Hih, aivan huippu tuo "Anna pullaa". :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :') parissa kuvassa voisi kyllä ihan oikeasti erehtyä kumpi on kumpi!
   Munkin kirjassa loppupuoli alkoi olla aika tyhjää, selkeästi alussa jaksettu täyttää enemmän :D tuli kyllä kans sellainen olo että haluan täyttää Lukan kirjan kunnolla koska näitä on niin hauska sitten vanhempana lueskella!

   Poista
 5. Oi, olipas ihana postaus! Jos sallit niin saatan varastaa idean ja postata samal tyylil. :D Itselläni on vauvakirja, joka on täytetty kansion sisäsivuja myöten kun tila on loppunut.. olinhan ensimmäinen lapsi joten kirjoitettavaa riitti! ;) Sitä tulee selailtuu useimmiten silloin kun on tullut pakattua ja purettua muuttolaatikoita. Nyt voiskin selata ihan muuten vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vaan! :) Hih ihana että on kunnolla täytetty kirja sulla! Tää mun kirja on lopusta aika tyhjä, mutta onneksi alkuun oli jaksettu panostaa 8D

   Poista
 6. Mä rakastin lukea pienenä mun omaa vauvakirjaa, ja nyt on tosi hauskaa vertailla mun sekä miehen kehitystä meidän lapsiimme. Ja en kestä tota voimistelukuvaa - niin suloinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep pienenä muistan kans kun tätä oli niiiiin mielenkiintoista aina selata :D
   Hih mä en kestä kun oon siinä kuin ilmetty Luka!

   Poista
 7. On tallessa ja aina toisinaan sitä selailen :) Tuo anna pullaa oli kyllä hyvä! :D Kiitos postausideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha jep sille on kyllä monesti naurettu :D

   Poista
 8. Olen vuosimallia -84 ja samanlainen vauvakirja löytyy minulta! Kannessa on eri kuvitus, mutta sisäsivuilla sama kuin tuossa omassasi!

  Jäin miettimään, että saitkohan sitä pullaa!? :D

  Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma että samanlainen kirja sielläkin! Musta tää on aika hauska, paljon tilaa omille teksteille :)

   Hehe, sitä ei tarina kerro :D

   Poista
 9. Hih aivan ihana postaus! Pitääkin kaivaa oma vauvakirja esiin! :)

  VastaaPoista
 10. Ei voi kuin kiittää omaa äitiä, että on jaksanut vauvakirjan täytellä ja nyt lapsen lähestyessä kolmea ikävuotta, kiittelen että olen jaksanut mm.vauvavuoden taltioida esikoisesta. Ne asiat alkavat nimittäin jo "unohtua", aika hurjaa! Siro vauva olet ollut, itse olin hurjan iso vauva ja jännitin periytyykö se, no, nelikiloinen hän "vain" lopulta oli. :) Nyt tämä toka valvottaa mahassa ja olen öukenut blogeja läpi, huomaat varmaan kommenttimäärästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että pienet asiat vauvavuodesta unohtuu niin helposti! Onneksi on vauvakirja ja blogi, joihin tulee kirjoitettua asioita ylös <3

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.