Vuoden ensimmäinen


Meidän vuodenvaihde sujui leppoisasti kotona ihan vain oman perheen kesken. Luka meni nukkumaan jo ennen kahdeksaa, me syötiin herkkuja Kamilin kanssa ja juteltiin pitkästä aikaa sillä tavalla ihan kunnolla, kiireettä ja toisiimme syventyen. Valettiin tinaa ja katsottiin raketteja ikkunan takaa ja keskiyöllä parvekkeelta. Uusivuosi on yksi lempijuhliani, rakastan sitä kutkuttavaa tunnetta kun ollaan uuden kynnyksellä. Tällä kertaa vuoden vaihtuminen tuntui kuitenkin aika erilaiselta ja paljon tavallisemmalta kuin aikaisempina vuosina, mutta loppujen lopuksi en olisi kaivannutkaan mitään enempää. Näinkin oli hyvä. Nyt pitää taas totutella kirjoittamaan päivämääriin uusi vuosiluku. 

Yleensä kun vuosi vaihtuu niin tykkään miettiä kulunutta vuotta jotenkin tosi syvällisesti ja tehdä kaikkia kovin yleviä lupauksia uudelle vuodelle. Nyt kun mietin vuotta 2015 niin mut vain valtaa sellainen käsittämätön onni jota on mahdotonta pukea sanoiksi. Se ei ollut koko ajan helppo vuosi, varsinkin viimeiset pari kuukautta ottivat voimille, mutta se oli onnellinen, antoisa ja kääntentekevä vuosi. Kasvoin, opin ja sain paljon. Tuntuu, että viime vuodesta on vaikea pistää paremmaksi, mutta haluan kuitenkin uskoa, että tämäkin vuosi tuo tullessaan monia ihania hetkiä ja kokemuksia. Ei ehkä mitään aivan yhtä mullistavaa, mutta jotain toisella tapaa hyvää kuitenkin.

En oikein vielä osaa sanoa, mitä vuodelta 2016 edes odotan. Tuntuu, että kaikki on auki ja mahdollista. Uudelta vuodelta toivon kärsivällisyyttä, energiaa ja paremmin nukuttuja öitä. Toivon terveyttä ja iloa. Odotan, että saan seurata Lukan kasvua ja uuden oppimista, sillä tämä vauva-aika menee niin nopeasti. Puolen vuoden päästä meillä on jo taapero! Haluan nauttia hetkestä, keskittyä olennaiseen, hengittää syvään ja huomata yksityiskohdat. Haluan tuntea kiitollisuutta pienistäkin asioista ja olla stressaamatta niistä, joille en voi yhtään mitään. Haluan olla rohkea ja spontaani ja tavoitella unelmiani. Kiinnittää huomiota myös itseeni, vaikka vauvakuplassa vielä leijuisinkin. 

Haluan kirjoittaa enemmän asioita ylös, jotta muistaisin tämän ainutlaatuisen ajan selkeämmin vielä myöhemminkin. Tällä hetkellä meillä nukutaan huonosti ja päivät tuntuvat välillä aika puurolta. On iltoja, kun väsymyksen takia tuleva päivä ahdistaa jo valmiiksi niin paljon, että meinaa itkettää. Onneksi on myös enemmän niitä päiviä, kun sydän pakahtuu onnesta ja ne edellisillan ahdistukset saattavat jopa jo vähän naurattaakin. Unenpuute on katala kaveri. Sen takia me tehtiin tälle vuodelle onnellisuupurnukka, johon kerätään talteen isot ja pienet ilon- ja onnenhetket vuoden varrelta. Jotta muistettaisiin ne paremmin vielä myöhemminkin. Toivottavasti vuoden päästä purkki on ihan täynnä ja voidaan lukea niitä lappusia hymyillen ja miettiä, miten upea vuosi saatinkaan taas kokea.

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Meillä on kans tuollainen purkki, ja pakko myöntää että liian vähän on tullut kirjoiteltua vaikka onnenhetkiä on tietysti päivät pullollaan. Se vaan on unohtunut, pitäis petrata! :) Ihanaa uutta vuotta teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! <3 Meilläkin on ollut tuollainen purkki jonain aikaisempana vuonna, mutta se sitten vähän jäi... Nyt paremmalla onnella!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, bongasin joskus pinterestista ja oli pakko toteuttaa!

   Poista
 3. Ihana tuo purkki <3 Ja oikein hyvää uutta vuotta :)

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis tuo purkki <3
  Ja hyvät uudet vuodet sinne teille :)

  VastaaPoista
 5. Ihania kuvia taas<3 Oisin halunnu Islalle tommosen viiksitutin, mutta ehkä se on vähän hauskempi pojalla :DD Tosi hyvä tuo purkki-idea, loistava asenne, että yrittää katsoa niitä positiivisia puolia vaikka univelan takia varmasti mieli kääntyy herkemmin matalaksi. Kirjoitan itse tarpeen vaatiessa onnellisuusvihkoa, johon kerään 3-5 asiaa kuluneesta päivästä, jotka olivat hyviä/kivoja/mieltä kohottavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Hehe, Islakin varmasti ois hauskan näköinen viiksitutin kanssa :D Mun mielestä toi oli ensin ihan karmee (saatiin Kamilin kavereilta lahjaksi), mutta nyt se on jo ihan söpö. Ainakin naurattaa joka kerta kun Lukalla on se :D <3 Onnellisuusvihko kuulostaa kans hyvältä idealta! Varsinkin just tällaisena väsyttävänä kautena on kyllä hyvä ihan tietoisesti keskittyä niihin positiivisiin juttuihin. :)

   Poista
 6. aivan ihania kuvia!:) ja ihana idea toi purkki!

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.