Piilossa pakkaselta
Minä alan olla ihan kyllästynyt jo tähän talveen. Tai ainakin näihin kahdenkymmenen asteen pakkasiin. Välillä on oikeasti tuntunut vähän siltä kuin oltaisiin vauvan kanssa vankeina täällä kotona neljän seinän sisällä, kun ei pääse edes ulkoilemaan! Tässä siis vähän kuvapläjäystä tältä päivältä, joka vietettiin taas sisätiloissa... En nimittäin oikein edes tiedä mistä kirjoittaa, kun mitään sen kummempaa ei tapahdu. Meidän viime päivät ovat olleet villasukissa hiihtelyä, herkkuruokia, kodin siivoamista ja järjestelyä sekä paljon naurua, pusuja, haleja ja leikkejä. Yllättävän hyvin ollaan saatu tunnit kulumaan, vaikka pieni mökkihöperyys äitiä vähän jo vaivaakin... Lukalla kyllä puuhaa riittää kotonakin. Hän on jo varsin taitava konttaaja ja keskittyy tällä hetkellä kiipeilytaitojen harjoittamiseen. Aiemmin hän nousi tukea vasten ainoastaan polvilleen, mutta nykyään onnistuu jo seisominenkin ja ihan kaikkealle pitäisi päästä kiipeämään. Välillä ihan hirvittää katsoa pikkuapinan touhuja, mutta pahimmilta kolauksilta ollaan onneksi vältytty - tosin siihen ehkä vaikuttaa sekin, että äiti yrittää parhaansa mukaan olla jatkuvasti valmiuksissa syöksyä pehmentämään laskeutumista, jos tyyppi meinaa kaatua liian kovaa ja korkealta.  

Taisin tuossa jonkin aikaa sitten valitella sitä, että meillä ei oikein nukuta päiväunia sisällä. No nykyään nukutaan! Olen viime päivinä saanut nauttia omasta ajasta niin ruhtinaallisesti, etten toisinaan meinaa edes tietää miten päin sitä olisi. Ja tietysti pitää sitten käydä vähän väliä ihmettelemässä, että onhan se varmasti vielä elossa kun noin nukkuu... Luka on siis saattanut vetää paritkin 1,5 - 2 tunnin päikkärit, parhaimmillaan jopa 2,5 tuntia on unta riittänyt! Tää on oikeasti ollut niin ihmeellisen tuntuista, etten ole osannut olla läheskään niin tehokas kuin ehkä olisi "pitänyt". Sen sijaan olen saattanut vain pötköttää sohvalla kahvimuki toisessa kädessä ja rivi suklaata toisessa, lukemassa kirjaa tai blogeja. Mutta sallin sen itselleni. Sitä paitsi, olen minä aika ahkerasti konmarittanutkin. Vaikka kovasti tykkäänkin meidän tämänhetkisestä kodista, niin täällä viime aikoina vallinnut sekasorto on tuntunut aika ahdistavalta. Sen takia tuntuukin nyt tosi ihanalta saada paikkoja taas järjestykseen ja päästä eroon kaikesta turhasta tavarasta. Tänään vaihdettiin hieman järjestystä meidän makuuhuoneessa ja sekin piristi tosi paljon mieltä. Kun viettää tällä hetkellä niin paljon aikaa kotona, niin on ihan erityisen tärkeää tuntea olonsa viihtyisäksi siellä. Ja juuri nyt kyllä tunnenkin, vaikka paljon täällä on vielä keskenkin.


Loppukevennyksenä vielä nämä hauskat kuvat. Luka on pitkästä aikaa kaveeraanut paljon taas peilikuvansa kanssa. Sille jaksetaan höpistä ja hymyillä vaikka kuinka kauan, ja pitäähän tuota ihanaa tyyppiä käydä aina välilla pussailemassakin. En kyllä ihmettele, onhan se minustakin melko suloinen tapaus!

Miten siellä ollaan saatu aika kulumaan näinä pakkaspäivinä? 

xoxo Nelli

14 kommenttia

 1. Siis en kestä kuinka ihana Luka.♥
  Hurjia pakkasia kyllä nyt ollut. Meillä oli aamusta taas -30 eikä se pahemmin edes lauhtunut. Sisällä siis oltiin ja sen kyllä huomaa lapsista. Ja mua niin harmittaa kun en saa Hugoa ulos nukkumaan, juuri kun vähän päästiin vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3

   Hyi, -30 on kyllä aika hurja lukema :/ Harmi myös että vaunuilut on jääneet näiden pakkasten takia. Tuntuu, että tätä kylmyyttä on kestänyt jo ihan hirveän pitkään, saisi kyllä vihdoin jo lauhtua!

   Poista
 2. Kyllä elämä on aika haasteellista, kun kotona on täynnä energiaa oleva 3vee, ulkona -20 astetta, itse olet kipeänä ja väsynyt mahan kasvatuksesta. En oikeasti tiedä mitä keksisi lapselle! No, toivottavasti loppuviikosta helpottaa niin oma olo kuin kovin pakkanen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella! Toivottavasti kohta tosiaan helpottaa :) Tsempit sinnkin :*

   Poista
 3. Täälläkin on vaivannut pieni mökkihöperöityminen kun ensin olin kipeä ja sitten ollaan kökötetty sisällä pakkasia paossa... odotan niitä -10 asteen kelejä takaisin, kun ne oli just sopivia meidän ulkoiluille!

  Ihana keikistelijä siellä peilin edessä! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama täällä! Alkaa kyllä oikeasti jo kyllästyttää tämä kylmyys :D

   Poista
 4. Ihana Luka��Täällä on ollu kans aika nihkeää kun pakkasta kolmekymmentä ja sisällä vaan takkatulta katsellaan☺Se on rankkaa tuo maailman tutkiminen niin uni maittaa hyvin..siis näillä pienillä..täällä kyllä vaihtelee nykyään unitahti yöllä kovastikin taas .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian lauhtuu :) Meillä ei ihme kyllä ole yöuniin vaikuttanut vaikka päivisin uni maistuukin paremmin. Kai sitä touhua vaan on niin paljon päivisin, että unta riittää sinne yöllekin joka tapauksessa :)

   Poista
 5. Ihanat Lukan peilikuvat! :'D <3

  VastaaPoista
 6. voi miten hellyyttäviä kuvia taas!<3 :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.