Pieni potilas


Sairastuvalta päivää! Meidän viikonloppusuunnitelmat menivät nyt kertaheitolla uusiksi, sillä talo on täynnä isoja ja pieniä potilaita. Ensin sairastui Kamil, sitten Luka ja tänä aamuna heräsin itsekin sellaiseen maailman ärsyttävimpään kurkkukipuun, tiedättehän. Meidän oli tänään tarkoitus lähteä ajelemaan Pohjanmaalle isovanhempieni luokse, ja reissua oltiin odotettu jo monta kuukautta. Välimatkaa kun on sen verran paljon, niin tulee nähtyä ihan harmittavan usein. Vaan ei auta, tänne me nyt jäimme lämpimien teemukien ja nenäliinojen keskelle sairastelemaan ja parantelemaan itseämme, koko perhe.

Lukalle tosiaan nousi pieni lämpö keskiviikkoiltana. Pieni on ollut todella itkuinen ja kipeän oloinen, joten kävimme lääkärilläkin näyttäytymässä, vaikka lämpö on pysynyt alle 38 asteessa. Kaikki kuitenkin oli päällisin puolin kunnossa, eli esimerkiksi korvat, kurkku ja vatsa tuntuivat ja näyttivät kaikki ihan normaaleilta. Viimeksi kun Luka oli parikuisena kipeänä, niin silloin hän lähinnä vain nukkui eikä ollut ollenkaan näin itkuinen, mutta nyt tuntuu että pieni itkeskelee kaiken valveillaoloajan. Yöt ovat olleet aika raskaita, sillä nämä pari yötä Luka on nukkunut ainoastaan sylissä. Heti, jos hänet laskee sänkyyn (eikä edes omaansa, vaan meidän keskelle), alkaa itku. Eikä isin syli ole kelvannut läheskään niin hyvin kuin äidin, joten niinpä minä olen sitten istunut yöt sohvalle käpertyneenä, pieni kuumepotilas sylissäni, Netflixia silmät ristissä tuijottaen. Toissayönä pääsin itse nukkumaan viideltä aamulla, viime yönä en enää edes jaksanut katsoa kelloa ja laskea tunteja. Mutta pääasia, että edes vauva on saanut nukuttua, sillä unihan se paras lääke on. 

On se vain niin sydäntäsärkevää katsoa vierestä, kun oma lapsi on kipeänä eikä tätä pysty kunnolla auttamaan. Särkylääkettä ollaan annettu, mutta mielestäni se ei ole juuri tuohon itkuisuuteen auttanut, vaikka kuumetta onkin laskenut. Maitokaan ei oikein maistu, joten pitää tässä nyt vielä seurailla tilannetta ja miettiä, oliko vielä lähdettävä uudestaan lääkäriin. Tänään Luka on sentään saanut nukuttua päivän aikana paremmin kuin eilen, joten toivotaan että se auttaa oloon. Nyt ei kai auta muu, kuin pitää pientä paljon sylissä ja toivoa, että parempaan päin tässä jo oltaisiin menossa!

xoxo Nelli

18 kommenttia

 1. Voi ei, se on kamalaa katsoa kun oma lapsi sairastaa :/ Meillä vuosi sitten Eliksen aloitettua päiväkodissa, oli hän neljä viikkoa putkeen kipeänä, ei syönyt eikä juonut, kuihtui silmissä ja oli aivan voimaton. Ravattiin lääkärissä mutta mitään ei löytynyt mikä selitti syömättömyyden. Lopulta ominpäin kokeilin antaa hänelle nestemäistä Ventolineä ja johan alkoi paranemaan! Kurkku täynnä limaa ja oksensi sen johdosta kaiken mitä suuhun laittoi, ihan kamalaa :( Sen jälkeen ei oo sairastanut onneksi, mutta sitä taas odotellessa :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on :( Sitä ottaisi mieluummin kaikki taudit itselleen kuin katsoisi toisen kärsivän! Kuulostaa kyllä kauhealta tuo teidän tauti :o Toivotaan, että pysytte nyt pitkään terveinä!

   Poista
 2. Voi että, kurjalta kuulostaa :/ Pikaista paranemista koko porukalle! Tuli mieleen, voisiko ne olla hampaatkin, jotka tuolla lailla itkettää ja nostaa pientä lämpöä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin aloin vähän epäillä hampaita, tiedä häntä!

   Poista
 3. Voi kuinka kurjaa, että reissu jäi väliin. Lukalle pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
 4. Voi pieni :( <3 Pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
 5. Voi kurjuus! Meillä kanssa oltu hieman flunssassa, mutta jo parempaan päin. Pikaista paranemista koko teidän perheelle <3

  VastaaPoista
 6. Voi ei.. :( Voin kuvitella miten siinä alkaa itselläkin toivo ja voimat huveta, jos ei saa silmäystäkään nukutuksi öisin. Meilläkin Vanessalla oli tänään kuumetta (melki 38 C) iltapäivällä, mutta onneksi kaikkosi kun annoin panadolia ja nukkui onneksi päikkärit, eikä tullut onneksi illalla takaisin. Voin siis hyvin kuvitella äidin ja isän huolen.. Meillä tää alkoi kovalla yskällä, yölläkin hän saattaa herätä vain omaa yskimiseen :/ Voimia ja paranemista teillekin sinne kaikille! T: Annika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin teille! <3 On tää kyllä ollut aika rankkaa!

   Poista
 7. Pikaista paranemista teille<3 Meillä Kukkis oli maanantaista eiliseen asti kuumeessa... aika raskas viikko siis takana täälläkin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Onneksi teilläkin jo parempaan päin :*

   Poista
 8. Onpas kurjaa. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.