Meidän joulu


Sinne meni, joulu nimittäin. On ollut ihania, rentoja ja rakkaudentäyteisiä päiviä. Vaikka ei tullut valkoista joulua, vaan aattona sää oli mitä aurinkoisin (melkeinpä keväinen!), niin joulumieltä se ei latistanut ollenkaan. Kotona oli lämpöistä, piparintuoksuista ja tunnelmallista, kiitos kynttilöiden, jouluvalojen ja ennen kaikkea ihmisten, joiden kanssa tätä joulua vietettiin. 

Tämä oli meidän viides yhteinen joulu Kamilin kanssa, mutta aika erilainen kuin aiemmat. Ennen ollaan aina oltu joko Kamilin tai minun perheen luona, mutta nyt me toimimme ensimmäistä kertaa isäntinä kun molempien perheet kokoontuivat meidän kotiin. On aika harvinaista, että meidän perheet ovat tällä tavalla samaan aikaan koossa, joten oli tosi ihanaa nyt saada viettää joulua kaikki yhdessä. Ja vaikka yhteistä kieltä ei aina olekaan, niin jotenkin sitä kuitenkin selvitään ja tullaan juttuun - vaikka sitten neljää eri kieltä käyttämällä. Joulupöytäänkin sopivat sulassa sovussa niin puolalainen kalakeitto kuin suomalaiset laatikotkin, ja hyvin maistui kaikki kaikille.

Lahjamäärästä päätellen kaikkein kiltein tänä vuonna oli ollut tuo meidän pikkuinen. Vaikka paketteja tuntui olevan puolivuotiaalle melkoinen kasa, niin kaikki jutut olivat mieluisia eikä mitään turhaa krääsää. Luka sai muutaman ihanan pehmeän paketin, kivoja uusia leluja (kuten soivan rummun, pinottavat palikat sekä kylpyleluja), pari kirjaa ja leikkiteltan omaan huoneeseensa, kunhan se nyt jossain vaiheessa vain saataisiin laitettua kuntoon. Vauvan mielestä aattona kivointa oli lahjapaperien repiminen, mutta seuraavana päivänä myös ne paketeista tulleet uudet lelut alkoivat kiinnostaa ja niillä onkin nyt kovasti leikitty. Samalla keräsin pois sellaisia vauvaleluja, jotka ovat nykyään Lukan mielestä ihan tylsiä ja lojuvat vain turhaan lelukopassa pölyttymässä. Luka oli kyllä muutenkin koko aaton oikein iloinen ja hyväntuulinen, nukkui päiväunensa juuri sopivaan aikaan ja jaksoi olla hyvin mukana lahjojen jaossa. Yöunille hän nukahti jännittävän päivän päätteeksi hieman tavallista aikaisemmin, ja kaiken kaikkiaan pikkutontun ensimmäinen joulu kyllä sujui paljon leppoisammin kuin uskalsin toivoakaan! Ajattelin, että pienelle voisi ehkä olla vähän stressaavaa kun koti on yhtäkkiä täynnä ihmisiä, mutta Lukahan vain suuresti nautti saamastaan huomiosta ja ihailusta.

Myös pieni irtiotto blogista teki ihan hyvää. Välillä kaipasin kirjoittamista, mutta suurimmaksi osaksi oli vain ihanaa, kun blogijutut eivät olleet ollenkaan mielessä iltaisin eikä tarvinnut miettiä, että pitäisiköhän postata jotakin. Yksi hyvä puoli blogin pitämisessä on se, että ainakin minun tulee otettua paljon enemmän kuvia, vaikka suurin osa niistä ei koskaan edes päädy blogiin. Nyt kun pidin blogilomaa, niin kameraakaan ei tullut otettua esiin niin usein kuin yleensä, ja kuvia räpsin lähinnä puhelimella. Tänä jouluaattona otetut kuvat ovatkin suurimmaksi osaksi perhepotretteja. Tavallaan harmittaakin, kun ei tullut otettua juuri yhtään sellaisia tunnelmakuvia, niin kuin yleensä silloin kun aivot ovat viritettyinä blogimoodiin.

Joka tapauksessa, vaikka nautinkin blogilomastani, niin on kivaa myös olla takaisin! Ja vaikka joulukin on ihanaa, niin kyllä vain on aina kiva palata takaisin ihan tavalliseen arkeen. Alan olla aika ähky kaikesta jouluruuasta ja kotona makoilusta, joten onneksi tämä lempijuhla kestää loppujen lopuksi vain vähän aikaa ja ensi joulu on vasta vuoden päästä! Joulukuusta en taida kuitenkaan ihan vielä raaskia riisua pois, antaa sen nyt vielä muutaman päivän tuoda tunnelmaa näihin pimeisiin iltoihin... Puolan sukulaisetkin lähtivät tänään aikaisin aamuyöstä takaisin kotiaan kohti, joten tänään ollaankin nautiskeltu aikamoisen tohinaviikon jälkeen hiljaisuudesta ja rauhasta ihan vain oman pikkuperheemme kesken.

Ps. Nyt kannattaa muuten kurkata myös Lumoblogien instagram-tilille (@lumoblogit), sillä huomisesta alkaen hääräilen siellä viikon lumoinstaajana ja postailen sinne sitten vähän eri juttuja kuin omalle tililleni!

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Teillä on varmasti ollut ihana joulu.♥
  Mä söin jouluruokaa tasan kaksi kertaa ja siihen loppui mun syöminen. Se kyllä riitti ihan hyvin ja vuoden päästä sitten uudestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ihan liikaa sitä ruokaa joten sitä riitti ihan liian moneksi päiväksi joulun jälkeenkin :D jouluruoka on hyvää, mutta siihen kyllä kyllästyy aika äkkiä...

   Poista
 2. Hehee meilläkin oli hitti tuo lahjapaperien repiminen, poika olisi varmaan ollut ihan onnessaan vaikka kääröistä olisi paljastunut vain lisää paperia :D

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.