Kymmenen joulukysymystä

Hyvää joulukuun ensimmäistä! Vihdoinkin kurjalta kuulostava marraskuu on ohi, ja me jouluintoilijat voimme aloittaa joulun fiilistelyn ihan kunnolla! Sain Äiti ja melukylän lapset - blogin Terhiltä kysymyshaasteen ja tartunkin siihen nyt mielelläni, sillä kysymykset olivat niin kivan jouluisia. Kuvituksena muutamia kuvia viime vuoden joululta, jonka vietimme Kamilin perheen luona Puolassa. Kuten kuvista näkyy, niin valkoisesta joulusta ei silloin ollut tietoakaan - päin vastoin ilma oli hyvinkin keväinen tuolloin. Mutta joulutunnelmaan pääsimme silti! Muistan, kuinka me Kamilin kanssa keitimme riisipuuroa ja luumukiisseliä aattoaamuna ja valmistimme lanttu- ja porkkanalaatikoita tuodaksemme joulupöytään myös jotain suomalaista. Tuo viime joulu on jäänyt mieleen myös siitä syystä, että Luka oli mahassa vielä aivan pikkuinen ja tuolla reissulla myös kerroimme vauvauutiset jännittyneinä Kamilin perheelle. Mutta pidemmittä puheitta nyt niihin kysymyksiin!


1. Tuleeko teille jouluksi kuusi? 
Vielä ei olla päätetty, sillä tämä on ensimmäinen joulu joka vietetään täällä meidän omassa kodissa. Kaikki aikaisemmat joulut ollaan nimittäin oltu joko minun tai Kamilin perheen luona, niin ei ole tarvinnut ikinä miettiä edes joulukoristeiden hankkimista! Luultavasti tulee kyllä ainakin pieni kuusi.

2. Onko se aito vai tekokuusi?
Sekin nyt vielä mietinnässä. Jos hankitaan jokin ihan pieni kuusi, niin aito, mutta isompi varmaan tekokuusena. Tokihan aito on aina aito, mutta meillä ei nyt tässä kodissa oikein olisi kunnolla paikkaa isolle kuuselle enkä välttämättä jaksaisi tällä hetkellä siivota niitä varisevia neulasia jatkuvasti.

3. Koska se koristellaan?
Meillä lapsuudenkodissa kuusi on koristeltu aattoaamuna tai edellisenä päivänä. Me varmaan koristelisimme täällä omassa kodissa kuusen jo vähän aikaisemmin, vähän niin kuin kompromissina, koska Puolassa kuusi taas on tapana koristella hyvissä ajoin ennen joulua.


4. Missä vietätte joulua?
Täällä omassa kodissa nyt tänä vuonna. Meille tulee jouluksi Kamilin vanhemmat ja eno Puolasta, ja toivottavasti myös minun äitini ja veljet liittyvät joukkoon ainakin aaton viettoon.

5. Mieleenpainuvin joululahja?
Apua, en osaa nyt sanoa mitään yhtä tiettyä! Meillä ei ole sillä tavalla tapana ostaa mitään isoja ja kalliita lahjoja, vaan ajatus on tärkein ja parhaat lahjat onkin sellaisia, jotka ovat niin saajan kuin antajansakin näköisiä, ajatuksella mietittyjä juttuja. Viime jouluna me saatiin jo joululahjaksi pieniä vauvanvaatteita, se oli aika hellyyttävää.

6. Mikä juttu kuuluu ehdottomasti jouluun?
Perhe ja rakkaat ihmiset. Olisi tosi ankeaa viettää joulua yksin! Sen lisäksi jouluvalot, kynttilät, musiikki, glögi, Lumiukko-animaatio, joulun ihanat tuoksut... Tekisi myös mieli sanoa lumi, mutta valkoinen joulu nyt ei valitettavasti ole enää mikään itsestäänselvyys.


7. Paras joululaulu?
Hahaa, rakastan kaikkia joululauluja! No, sellaisista kovin hartaista en pidä enkä myöskään ylipirteistä, mutta yleisesti ottaen tykkään kyllä kuunnella paljon joululauluja. En mitenkään osaa nimetä vain yhtä, mutta pidän esimerkiksi sellaisista kappaleista kuin White Christmas ja Have Yourself A Merry Little Christmas. Spotifyn joululistat ovat kovassa kuuntelussa tähän aikaan vuodesta... Vielä en ole kyllä joululaulujen kuuntelua aloittanut, mutta varmasti pian...!

8. Lähetätkö joulukortteja?
Yleensä olen lähettänyt muutaman joulukortin ainakin. Nyt teetettiin Lukan kuvasta kunnon joulukortteja, joten tänä vuonna tulee lähetettyä kortti tavallista useammalle! Mun mielestä on kiva saada perinteinen joulukortti kuvaviestin sijaan, mutta onhan niissä tietty oma hommansa.

9. Pipari vai joulutorttu?
Ehkä joulutorttu. Olen viime aikoina nähnyt instagram-feedilläni ihan liian monta joulutorttu-kuvaa, mutta en ole vieläkään saanut itse aikaiseksi tehdä ensimmäistäkään satsia niitä!

10. Parasta joulussa?
Ihan vain se joulun tunnelma. En osaa sanoa mitään yhtä asiaa, rakastan koko joulua! Olen vähän tällainen tonttu.


Nyt en tällä kertaa haasta mukaan ketään, mutta jos joku innostuu vastailemaan näihin jouluisiin kysymyksiin, niin siitä vain! Jokos siellä on aloitettu joulun odotus?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Lapsena joulunaika oli aina niin taianomaista ja sitä odotti jo syksystä lähtien. Nykyään kaikki kuukaudet vierii vaan eteenpäin, onko muka nyt jo oikeasti joulukuu? :D Viime jouluna olin just päässyt sairaalasta ja selättänyt pahoinvointiepisodin niin enkö sitten sairastunut kamalaan joulunuhaan. Meidänkin oli tarkoitus mennä miehen vanhempien luokse, mutta sinne menikin sitten vain mies kertomaan vauvauutiset. Ja minä koomasin koko jouluaaton sängynpohjalla. :D Niin, ja sen jälkeen virtsatietulehdus uudeksivuodeksi. Hienoinen aavistus, että tämä joulu saattaisi mennä paremmin *koputtaa puuta*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinpä! Tää syksy on kyllä mennyt ihan ennätysvauhtia. Voi ei, sun viime joulu oli kyllä varmasti ikimuistoinen, mutta ei ehkä kovin positiivisella tavalla kumminkaan :D mäkin muistan yhden joulun nuorempana, kun oltiin koko perhe vatsataudissa. Nice... Mutta ihan varmasti tästä joulusta tulee teilläkin parempi! <3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiva oli tehdä, tällainen tonttu kun olen :-)

   Poista
 3. Ällistyin kun kattoin tuota kuvaa missä oot koiran kanssa. Miten ihmeessä voit näyttää nuon lujaa greyn anatomian Ellen Pompeolta :D Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, et oo ensimmäinen joka näin sanoo! Itse en osaa yhdennäköisyyttä nähdä, mutta oon kuullut tän niin monta kertaa jo, että ehkä siinä on jotain perää :D mutta otan kyllä ehdottomasti kohteliaisuutena, koska Ellen on ihana!

   Poista
 4. Niin sitä vaan löytyy meille kaksoisolentoja, Eleen on kyllä niiiin huippu näyttelijä ettei toista :) Olisipa hienoa jos itseäkin siihen verrattaisiin :D
  Itseä on verrattu Pikku kakkosen Kaisaan kun omistin tumman tukan enkä kyllä nähny mitään samaa :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) jotenkin sitä on aina vaikea itsestä nähdä yhdennäköisyyksiä kun ei näe itseään samalla tavalla kuin toiset!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.