Valoa pimeään: soittolista kaamoksen karkotukseen

Vuoden pimein aika, se on väistämättä taas täällä. Hassua kyllä, mutta minä, perinteinen marraskuun vihaaja, en juuri nyt pysty edes muistamaan, miltä kaamosmasennus tuntuu. Elelen yhä niin tyytyväisenä vauvakuplassani, että edes tämä pimeys ei ole onnistunut horjuttamaan onnellista oloani. Toki kotiäitinä olen siitä onnekas, että ehdin nauttia niistä muutamista valoisista tunneista päivän aikana, eikä minun tarvitse yleensä seistä bussipysäkillä räntäsateessa kello viideltä iltapäivällä - kun on jo melkein säkkipimeää. Olen aika varma, että tämä elämäntilanne auttaa aika paljon kaamoksen kestämisessä. Juuri nyt pimeät illat ja pitkään hämärinä jatkuvat aamut tuntuvat enimmäkseen suloisen kodikkailta. 

Musiikki on aina ollut mulle tärkeä henkireikä. Kuitenkin vauvan synnyttyä musiikin kuuntelu on huomaamatta jäänyt vähemmälle. Usein iltaisin Lukan mentyä nukkumaan kaipaan sitä, että voin olla vain hiljaisuudessa. Vaunulenkeilläkin olen yleensä jättänyt kuulokkeet kotiin, koska olen ajatellut, että minun on kuultava vauvan pienimmätkin äännähdykset. Aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakaan poistuvani kotoa ilman musiikkia!

Nyt viime aikoina musiikki on kuitenkin alkanut taas hiipiä takaisin elämääni. Kun ulkona on pimeää, sytytän kotona kynttilöitä ja täytän huoneet valon sijaan ihanilla lauluilla. Lukan mentyä nukkumaan keitän itselleni teetä, istahdan sohvalle ja hengähdän silmät kiinni kuunnellen, kun rauhallinen indie folk soljuu stereoista. Katselen ikkunassa juoksevia vesipisaroita ja kietoudun hetkeksi siihen suloiseen melankoliaan, joka vähän kuuluukin tähän vuodenaikaan.

Silloin taas, kun Luka on vielä hereillä, niin kaiuttimista pauhaa pirteämmät sävelet. Me tanssimme olohuoneessa ja hassuttelemme. Kun vauva nauraa ja taustalla soi menevä musiikki, niin pimeyskin unohtuu. Siksi halusin jakaa nyt kanssanne syksy-soittolistoistani sen iloisemman. Viisitoista kappaletta, jotka tuovat valoa minun pimeisiin iltoihini ja saavat hyvälle tuulelle sekä tanssijalan vipattamaan. Uusia ja vanhoja suosikkeja. Ehkä ne auttavat sinuakin kestämään edes hieman paremmin silloin, kun tämä pimeys tuntuu aivan kestämättömältä?

Soittolistaan pääset tästä.

1. Ellie Goulding: I Do What I Love
2. Anna Puu: Superkuu
3. Iisa: Polulta harhaan
4. Coldplay: A Sky Full Of Stars
5. Erato: Ambitions
6. Scandinavian Music Group: Jättiläinen
7.  Coldplay: Adventure Of A Lifetime
8. Ellie Goulding: Something In The Way You Move
9. Anna Puu: Venus ja Mars
10. Betty Who: You're In Love
11. LP: Heavenly Light
12. Brandon Flowers: Lonely Town
13. Bleachers feat. Tinashe: I Wanna Get Better
14. Elle King: Make You Smile
15. Lilly Wood and The Brick: L.E.S Artistes

Mikä on sinun syksyn voimabiisisi? Entä miten selätät kaamosmasennuksen? Auttaako siihen joulun odotus ja tunnelmointi, kuten Maijulla ja Jennillä? Kenties tapaat ystäviä, kuten Maaria kirjoittaa? Vai karkotatko pimeyden siistillä kodilla ja rauhallisilla koti-illoilla Jonnan ja Hannan tapaan? Kerro se meille!

Tämä postaus on osa #lumohaastetta, johon sinäkin voit blogisi kanssa osallistua! Lumohaaste on kuukausittain vaihtuva teema, jossa bloggaajat haastetaan kirjoittamaan annetusta aiheesta oma näkökulmansa. Kuukauden mielenkiintoisin Lumojen Facebookiin linkitetty postaus julkaistaan Lumoblogien sivuilla! Myös Instagramissa voit merkitä aiheeseen sopivia kuvia hashtagilla #lumohaaste ja merkitsemällä siihen myös @lumoblogit. Marraskuun teema on: Valoa pimeään.

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Anna Puun uusin levy on ihana! Varsinkin biisi Matkalla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! <3 Mun soittolista olisi voinut olla ihan vaan tuo Anna Puun levy kokonaisuudessaan, se on soinut mulla niin paljon koko syksyn!

      Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.