Maailman paras isi

Viime vuonna tähän aikaan mahassani asui pieni kidney-pavun kokoinen tyyppi. Silloin meillä ei isänpäivää vielä varsinaisesti vietetty, mutta halusin kuitenkin muistaa tulevaa isää jollain pienellä ja hauskalla tavalla. Pavunkokoisesta masuasukista muistuttamaan hän sai paketillisen erilaisia Jelly Beans - karkkeja, lemppareitaan. Raskautta oli takana vasta muutamia viikkoja, ja ajatus siitä, että meistä tulisi seuraavana kesänä vanhemmat, tuntui ihanalta ja kutkuttavalta - mutta kuitenkin vielä aika kaukaiselta ja vaikealta ihan todella käsittää. Minkälaisia vanhempia me tulisimme olemaan? Osaisimmeko ihan oikeasti kasvattaa pienen ihmisen? Tuntui jotenkin hykerryttävältä miettiä, minkälainen isä tuosta minun rakastamastani tyypistä oikein kuoriutuisi. Uskoin kyllä, että Kamil olisi siinä hommassa varmasti hyvä, mutta silti se on lyönyt minut ällikällä. Sitä on nähnyt toisesta jo aika monta erilaista puolta, mutta kun näen hänet vielä lapseni isänä, niin se saa rakastumaan joka päivä aina vain lujempaa. Olen tosi onnekas.

Tänään ollaan siis vietetty tärkeää päivää - ensimmäistä isänpäivää. Tiedän, että sama lause on nähty varmaan jokaisessa blogissa tänään, mutta sanon sen silti itsekin: en voisi toivoa tai kuvitella lapselleni parempaa isää. Puolassa isä on tata, mutta Kamil haluaa olla Lukalle isi, kun nyt kerran Suomessa asutaan. Lukan isi on omistautunut, turvallinen ja tasa-arvoinen vanhempi. Hän on se, joka vaihtaa vaipat öisinkin ja joka usein aamuisin lähtee koiran ja vauvan kanssa kävelylle, jotta äiti saa levätä vielä hetken pidempään. Hän jaksaa kantaa ja lohduttaa, jos pientä harmittaa tai kiukuttaa eikä mikään muu auta kuin syli. Hän hassuttelee ja leikkii ja saa vauvan aina nauramaan - erityisesti Luka rakastaa lentokoneleikkiä isin kanssa, sillä isi jaksaa nostaa paljon korkeammalle ja kauemmin kuin äiti. 

En malta odottaa sitä, kun Luka kasvaa ja näille kahdelle muodostuu entistä enemmän ne ihan omat jutut. Kamil intoilee jo nyt siitä, että pääsee uimaan, pyöräilemään ja seikkailemaan luonnossa pojan kanssa. Rakentamaan legoilla, katsomaan Star Wars - elokuvia ja opettamaan hiihtämään. Pojat kun on aina poikia. Uskon, että Kamil tulee olemaan sellainen isä, jota Luka voi aina katsoa ylöspäin ja ottaa tästä mallia. Näin joskus jossain tekstinpätkän, jossa sanottiin jotain sellaista kuin "don't marry a man unless you would be proud to have a son excatly like him" ja tämä pitää kyllä omalla kohdallani niin paikkansa. 

Hyvää isänpäivää kaikki isit. Ja erityisesti meidän oma maailman paras Lukan isi. 

xoxo Nelli

12 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.