Kymmenen kysymystä

Pitkästä aikaa blogihaastetta! Sain ihanaiselta Äiti ja melukylän lapset - blogin Terhiltä tämän haasteen, jossa tarkoituksena on vastata kymmeneen bloggaajan esittämään kysymykseen. Sen jälkeen mukaan pitäisi haastaa muutama bloggaaja lisää, ja keksiä näille uudet kysymykset. Tällaisiin haasteisiin onkin aina välillä kiva vastailla, joten tässäpä nyt tulee minun vastaukseni Terhin kysymyksiin!


1. Onko äitiys muuttanut sinua?
Vaikea toisaalta vastata tähän kysymykseen vielä, olen ollut äiti vasta niin kovin vähän aikaa. Tavallaan tuntuu, että olen ainakin kasvanut paljonkin, tavallaan tunnen olevani yhä monella tapaa se sama tyttö kuin ennen äidiksi tulemistakin. Nykyään olen ehkä hieman rauhallisempi ja tasapainoisempi. Kärsivällisempi. Nautin ja löydän iloa helpommin pienistä asioista. Olen vähemmän itsekäs. Viihdyn kotona enkä kaipaa koko ajan jonnekin muualle tai jotain muuta, koska mulla on tässä nyt niin hyvä olla ja käsissäni jotain niin arvokasta. Olen kiltimpi ja rakastavampi itseäni kohtaan. Ja enemmän sinut itseni kanssa, just tällaisena.
2. Mikä on parasta puuhaa lasten kanssa?
Odotan kovasti sitä, että voin enemmän varsinaisesti puuhailla kaikkea Lukan kanssa. Kun voidaan lukea kirjoja, piirtää ja maalata, seikkailla metsässä ja keinua puistoissa. Mutta tällä hetkellä parasta on varmastikin vain hassutella ja leikkiä vauvan kanssa, ja saada tämä nauramaan.
3. Mitä kaipaat ajasta ennen lapsia?
Varmaankin sitä, kun oli enemmän ihan vain omaa aikaa. Tällä hetkellä kaipaan sitä, että voisin lukea kirjoja. Nyt tuntuu, ettei ikinä ole aikaa - tai ei ainakaan energiaa keskittyä romaanien lukemiseen.
4. Mitä teet työksesi?
Ennen äitiyslomalle jäämistä olin opiskelija ja koulun ohella olin töissä kaupassa. Tällä hetkellä mulla ei siis ole mitään työpaikkaa odottamassa mammaloman loppumista, koska sekä koulu- että työpaikka jäi Helsinkiin, kun muutettiin tänne Tampereelle vähän ennen Lukan syntymää.
5. Onko lasi puoliksi tyhjä vai puoliksi täynnä?
Puoliksi täynnä. Kyllä minäkin välillä stressaan ties mistä, mutta yleisesti ottaen olen varsin optimistinen tyyppi. Uskon siihen, että asiat järjestyy aina jotenkin parhain päin.


6. Elokuva jonka voisit katsoa aina vain uudestaan?
Lost in translation on ainakin sellainen, sen olen nähnyt kyllä niin monta kertaa! Hömppäkomedioista Elizabethtown on myös sellainen, jonka jaksan katsoa uudestaan ja uudestaan. Ja sitten yleisesti ottaen kaikki Wes Andersonin elokuvat.
7. Asia omasta lapsuudesta jonka haluat myös omien lapsien kokevan?
Just nyt (johtuen ehkä tästä vuodenajasta) tulee mieleen ihanat joulut. Haluan luoda meidän perheelle omat perinteet ja että joulu olisi omille lapsilleni yhtä maagista aikaa, kuin mitä muistan sen itselleni olleen.
8. Mikä on bloggamisessa parasta?
Kaikki ihmiset, joihin tässä on päässyt tutustumaan! Toiset bloggaajat sekä lukijat, jotka jaksavat jättää kivoja kommentteja. Ja se, että on jokin ihan oma juttu, jossa pääsee näin maitoaivoisena mammalomalaisenakin toteuttamaan itseään ja tekemään jotain luovaa.
9. Asia jonka haluaisit oppia?
Juuri nyt mulla on sellainen villitys, että haluaisin opetella taas ompelemaan. Tämänkin taidon olen joskus aikoinaan hallinnut, mutta nyt en ole pitkiin aikoihin koskenutkaan ompelukoneeseen. Olisi kiva ommella itselleen kivoja mekkoja ja vauvalle söpöjä vaatteita!
10. Mikä on tällä hetkellä parasta elämässäsi?
Kyllä se on tämä mun perhe, ehdottomasti.


Omat kysymykseni haastetuille:

1. Minkälainen on unelmien kotisi?
2. Millä tavoin lapsesi muistuttavat sinua?
3. Harrastus, joka sinulla on ollut pisimpään?
4. Miten hemmottelet itseäsi?
5. Mikä on viimeisin ottamasi kuva puhelimessasi?
6. Bloggaaja, jonka haluaisit tavata livenä?
7. Jos pääsisit nyt kaupunkilomalle minne vain, mihin lähtisit?
8. Minkälaisen ensivaikutelman luulet ihmisten saavan sinusta?
9. Mikä on ollut yllättävintä äitiydessä?
10. Tärkein asia, jonka olet oppinut tämän vuoden aikana?


Ja haastan mukaan seuraavat bloggaajat:

Kun äiti kelaa
Sininen norsu ja samettikarhu
Napsahduksia
Norudemu
Yhteenkasvettu

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Tosi kiva lukea näitä kysymysjuttuja! :)

  VastaaPoista
 2. Söpö blogi! Hauska lukea noita vastauksiasi :) Kiinnitin huomiota myös kauniseen kantotakkiin. Mikä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) takki on merkkiä MaM, mallista en valitettavasti ole ihan varma kun ostin tämän käytettynä :) on kyllä hirveän kätevä, kun tulee paljon vauvaa kannettua.

   Poista
 3. Ihana lukea näitä <3 ja kiitos haasteesta! Mä luulen että teen tästä video-version :)

  VastaaPoista
 4. Ihania vastauksia! Pitää yrittää saada haaste toteutettua! Tämä haaste on tullut minulle jo pariin kertaan! Ihania kuvia! <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.