Joululahjaideoita puolivuotiaalle

Tänä vuonna syksy meni ohi ihan melkein huomaamatta, ja vasta hetki sitten tajusin että joulu on oikeasti jo ihan nurkan takana! Tavallisesti olen hankkinut joululahjat jo hyvissä ajoin, sillä vihaan viime hetken kiirettä ja stressiä - etenkin, kun minusta joulun idea on nimenomaan rauhoittua ja ottaa rennosti. Jouluun on nyt kuitenkin vielä kuukausi aikaa, joten ei tässä nyt ihan pulassa onneksi ihan olla! Itse asiassa suurin osa lahjoista on jo ajatuksen tasolla hankittuina, vielä pitäisi vain jaksaa lähteä kiertelemään kauppoja. Lahjojen keksiminen Lukalle on yllättäen tänä vuonna se kaikkein helpoin osuus! Vaikka puolivuotias ei vielä mitään joulun tai lahjojen päälle ymmärräkään, niin kyllä äidin mielestä perheen pieninkin muutaman paketin kuusen alle ansaitsee. Mitä kivaa puolivuotiaan paketeista sitten voisi paljastua? 


1. Alice & Foxin leikkiteltta olisi vauvanhuoneeseen ihana. Lukan huoneen laittaminen on meillä vielä aivan totaalisen vaiheessa, mutta tarkoitus olisi nyt tässä pikapuoliin käydä sen kimppuun. Tällainen tiipii olisi minusta sinne aivan huippu! Varsinkin sitten, kun Luka vielä tästä vähän kasvaa, niin teltassa olisi hauska leikkiä, lukea satuja ja ottaa pieniä päiväunia.

2. Pehmeistä paketeista taitaisi eniten ilahtua kyllä äiti itse... Tällä hetkellä tykkään tosi paljon pukea Lukaa erilaisiin haalareihin ja leikkiasuihin. Ne on tosi käteviä nyt, kun vaippaakaan ei tarvitse olla joka hetki vaihtamassa, ja vauva näyttää niissä niin suloiselta! Noshilla on paljon ihania kuoseja; esimerkiksi tämä mintunvärinen Polku-leikkiasu sopisi Lukalle varmasti todella hyvin.

3. Luka kaipailisi uusia leluja, sillä iso osa tämän nykyisistä leluista alkaa olla jo enemmän pienemmälle vauvalle sopivia. Nyt olisi siis hyvä hetki hankkia jokunen uusi lelu, ja olenkin moneen kertaan täällä blogissakin kirjoittanut pitäväni erityisesti klassisista puuleluista. Brion pöytäkaruselli sopisi loistavasti tähän hetkeen, kun Luka istuu jo usein meidän kanssa ruokapöydässä omassa syöttötuolissaan. Tämä lelu on siitä kätevä, että sen saa pöytään kiinni - juuri nyt hauskinta nimittäin on vain viskoa kaikki mahdolliset lelut pöydältä lattialle!

4. Done By Deerin ihana puinen keinu olisi Lukalle hauska. Hyppykeinut herättävät nykyään aika paljon mielipiteitä puolesta ja erityisesti vastaan, joten ehkäpä tällainen perinteinen keinu olisi parempi vaihtoehto? Mielestäni tämä keinu on myös tosi kivan näköinen, joten ei haittaisi vaikka sellainen täällä kotona roikkuisikin.

5. Haluaisin jo kovasti lukea oikeita satukirjoja Lukalle, mutta niiden kanssa on ehkä vielä hetki maltettava mieli. Sen sijaan pehmeitä kuvakirjoja tämän ikäinen voi jo hyvin katsella. Bellino-puuhakirja sopisi Lukalle hyvin, sillä yksi hänen suosikkileluistaan on juurikin tuollainen Bellinon punainen pehmoponi.

6. Vaikka itse liputankin kauniiden puulelujen puolesta, niin vauvalla on tietenkin oma makunsa. Ja ainakin meidän vauva tykkää, kun lelu on mahdollisimman mielenkiintoinen, eli esimerkiksi soiva ja räikeän värinen. Veikkaisin, että Luka tykkäisi esimerkiksi Br-lelujen puuhakkaasta pöllöstä, sillä siinä on erilaisia valo- ja äänitoimintoja. Sen kanssa vauva voi myös harjoitella konttaamista ja ryömimistä, ja se liikkumaan opettelu onkin se tämän hetken kovin juttu Lukan mielestä.

7. Talven tullen pulkka olisi hauska vauvan kanssa ulkoilessa. Stiga vauvapulkka Cruiser sopii pienellekin, sillä siinä on selkänoja, turvavyö ja istuintyyny. Vielä kun tulisi sellainen talvi, että pulkkaretkiä voisi oikeasti harrastaa!

Jokos siellä on joululahjat jo hankittu? Meillä on yksi näistä listaamistani ideoista jo päässyt meillä pukinkonttiin saakka, ja saapa nähdä mitä muuta sinne vielä päätyy. Lahjamäärä aiotaan kuitenkin pitää kohtuudessa, ja panostaa ennen kaikkea laatuun ja siihen, että tavaroille oikeasti olisikin käyttöä. 

*Postaus ei sisällä mainoslinkkejä.

xoxo Nelli

7 kommenttia

 1. Kiitos paljon vinkeistä, meidän Massu täyttää jouluna 6kk ja on ollut erittäin vaikea pähkäillä hänelle lahjoja !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos näistä sai jotain inspiraatiota vauvan lahjoihin :)

   Poista
 2. Meillä ei ole vielä ostettu mitään, mutta reilun viikon päästä olisi tarkoitus lähteä ostoksille. :)
  Blogissani on sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
 3. Onpas kaunis tuo keinu! Ja samainen pulkka ostettiin juuri ja pari kertaa ehdittiin kokeilemaan ja ainakin meidän viisikuinen siinä viihtyi todella hyvin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinu on kyllä ihana! Kiva kuulla että teidän viisikuinen on pulkassa viihtynyt, oisi niin kiva hankkia sellainen meillekin :)

   Poista
 4. Onpas kaunis tuo keinu! Ja samainen pulkka ostettiin juuri ja pari kertaa ehdittiin kokeilemaan ja ainakin meidän viisikuinen siinä viihtyi todella hyvin!:)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.