Ensimmäinen kerhopäivä

Varsinkin näin syksyn ja pimeän tullen olen alkanut kaivata päiviimme enemmän tekemistä. Meidän ainoa viikottainen harrastus Lukan kanssa on ollut muskari, jossa käymme joka maanantai, mutta muuten meillä ei ole ollut mitään sellaista vakituista ohjelmaa. Kaikenlaista ollaan toki puuhailtu, mutta ei sillä tavalla säännöllisesti. Aika paljon meidän vauvaharrastuksia on rajoittanut Kamilin työ, joka painottuu iltoihin ja viikonloppuihin. Niinpä arkiaamupäivät ovat useimmiten olleet sitä meidän yhteistä perheaikaa, jota pidän tosi tärkeänä ja olenkin sitä halunnut vaalia. Suurin osa vauvaharrastuksista kuitenkin ajoittuu juuri niihin arkiaamuihin, joten siksi ei olla niitä tuon muskarin lisäksi enempää haalittu, vaikka mieli olisi tehnytkin. Nyt kuitenkin Kamil aloitti uudessa työpaikassa, johon kuuluu onneksi hieman paremmat työajat, joten meidänkin harrastaminen helpottuu kun ei tarvitse puntaroida vauvamenojen ja perheen yhteisen ajan välillä. Nyt kun Lukakin on jo vähän isompi ja kaipaa selkeästi enemmän tekemistä, niin huomaan itsekin tarvitsevani paljon aiempaa enemmän sitä, että lähdetään jonnekin pois kotoa. Päivät kahdestaan kotona vauvan kanssa nimittäin tuntuvat välillä aika pitkiltä ja raskailtakin, kun tämän ikäisen kanssa ei kuitenkaan vielä voi ihan kauheasti mitään ihmeellistä tehdä, mutta silti toinen kaipaa koko ajan huomiota ja puuhaa.


Kaipasin itse ennen kaikkea sellaista harrastusta, jossa tutustuisi toisiin äiteihin. Vauvajoogat ja vastaavat ovat helposti aika yksinäistä puuhaa loppujen lopuksi, joten aloin etsiskellä meille sopivaa kerhoa. Sellainen onneksi löytyikin, nimittäin Tampereen Kaupunkilähetyksen Kimpassa-perhetoiminnan kautta. Maksuttomia kerhoja järjestetään sekä lähiöissä että keskustassa, ja ryhmiä on erikseen 0-6kk ja 6-12kk ikäisille vauvoille äiteineen. Viiden kuukauden ikäinen Luka jää vähän hassusti noiden ikäryhmien väliin, koska aivan pikkuvauvojen joukossa hän on jo aika iso poika, mutta toisaalta isompien kanssa sitten taas vielä vähän pieni. Meitä kuitenkin kehoitettiin tulemaan tuonne isompien ryhmään, ja sinnehän me sitten uteliaina ja innostuneina tämän viikon tiistaina mentiinkin.


Meidän ryhmässämme on hieman alle kymmenen äitiä ja vauvaa, mutta kuulemma läheskään joka kerralla eivät kaikki ole paikalla. Tällä kertaa minun ja Lukan lisäksi paikalla oli neljä muuta, mikä olikin aika mukava määrä: kaikilla oli hyvin tilaa leikkiä, desibelit eivät nousseet kattoon ja juttelukin vielä onnistuu hyvin, kun meininki ei ole aivan kaoottinen. Aluksi tuntui hieman hassulta tulla sekaan kesken kaiken, sillä moni muu äiti oli käynyt kerhossa jo ihan vauvan syntymästä (ellei jopa raskaudestakin) lähtien! Lukaakin aluksi uusi paikka jännitti aika paljon, ja ensimmäistä kertaa huomasin pienen jopa hieman vierastavan. Ensin pitikin siis tarkkailla tilannetta pitkän aikaa turvallisesti äidin sylistä käsin, mutta onneksi lopulta suupielet nousivat hymyyn ja vauva uskaltautui itsekin lattialle leikkimään ja tutustumaan uusiin kavereihin. Luka todellakin on joukon nuorin, muut olivat jo sellaisia suurin piirtein kahdeksankuisia, ryömiviä ja ihan toisella tavalla touhuavia pikkuihmisiä, mutta kasvaahan Lukakin koko ajan ja varmasti sopii hyvin joukkoon!   


Pienestä alkujännityksestä huolimatta tällainen kerho tuntui kyllä tosi kaivatulta uudelta jutulta meidän arkeen! Tunnelma oli ihanan välitön ja vapaamuotoinen, ja vaikka vauvojen kanssa sielläkin touhutaan, niin silti se kaksi- ja puolituntinen tuntui melkein kuin pieneltä hengähdystauolta. Kerhossa suurimmaksi osaksi vain oleskellaan ja saadaan juttuseuraa ja vertaistukea toisilta äideiltä, mutta lisäksi ohjelmaan kuuluu myös yhteisen lounaan valmistus sekä esimerkiksi pieniä laulutuokioita ja ulkoilua. Vähän niin kuin sellainen äitien yhteinen olohuone, jonne saa vain mennä olemaan ilman sen kummempia paineita. Aiotaan kyllä varmasti jatkaa säännöllistä käyntiä, niin mukava piristys oli jo tuo ensimmäinen kerta!

Oletteko te käyneet vastaavanlaisissa vauvakerhoissa? Tai mitä muuten harrastatte vauvojenne kanssa? Me ilmoittauduttiin eilen myös tammikuussa alkavalle vauvauinti-kurssille! Siitä tuleekin sitten vuorostaan Kamilin ja Lukan yhteinen harrastus. Vauvauintiin oltaisiin haluttu mennä jo aikaisemminkin, mutta oltiin liian myöhään hereillä ja kaikki ryhmät oli jo täynnä. Nyt onneksi ehdittiin!


xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Kuulostaa tosi kivalta kerholta, hauskaa, että siellä tehdään lounastakin ja pienellä porukalla varmasti helppo jutella :) Me ollaan käyty seurakunnan järjestämässä vauvakerhossa, joka on kanssa ilmainen ja ollaan kyllä tykätty. Onneksi tällaisia juttuja on tarjolla niin saa vaihtelua äiti sekä vauva!

  Meilläkin on ollut mielessä aloittaa vauvauinti ensi vuoden puolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :) oli kyllä tosi positiivinen kokemus!
   Mua on harmittanut kun ei päästy nyt syksyllä aloittamaan vauvauintia, mutta onneksi nyt oltiin ajoissa ilmoittautumassa!

   Poista
 2. Kuulostaapas tuollainen kerho kivalta. :) Ärsyttää oikein kun täällä meidän kylällä ei oo mitään vastaavia..pitää varmaan ite alkaa pitään semmosia, tosin ei täällä oo ees niitä vauvojakaan paljoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä harmi pienemmillä paikkakunnilla :/

   Poista
 3. Kiva, noissa kerhoissa kannattaa käydä! :) Me käytiin Miltonin vauvavuotena aina silloin tällöin yhdessä kaupungin vauvakerhossa ja tykättiin kyllä. Ensi syksynä haluaisin käydä vähän enemmänkin noissa avoimissa kerhoissa ja saada enemmän uusia äitikavereita, pitää alkaa selvittelemään mitä kaikkea on tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tällaset on kyllä tosi tärkeitä, että pääsee vähän pois kotoa ja tapaamaan muita äitejä! :) vähän jopa harmittaa, kun ei aiemmin lähdetty mukaan!

   Poista
 4. Olemme käyneet pitkään A-murun kanssa perhekerhossa. Siellä on paljon äitejä joilla on saman ikäisiä lapsia. Lapset saavat leikkiä ja äidit jutella kahvikupposen äärellä. Perhekerhossa on myös järjestettyä ohjelmaa lapsille - tykkään! :)

  Mukavalta kuulosti teidän kerhokokemus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva kokemus! Onneksi tällaisia kerhoja järjestetään :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.