Vauvan kanssa muskarissa


Hieman yli kuukausi sitten - kesän lähestyessä loppuaan - aloin kaivata kotiäidin päiviini hieman lisää täytettä, ja jonkinlaista yhteistä harrastusta vauvan kanssa. Vaihtoehtoina meillä oli vauvajumppa tai muskari, ja lopulta päädyin jälkimmäiseen lähinnä siksi, että se järjestettiin meille parempana ajankohtana. Me käymme muskarissa maanantaisin klo 11.45 - 12.30, aina 45 minuuttia kerrallaan siis. Meidän muskari on tarkoitettu 3-7kk ikäisille vauvoille, mutta kurssin alkaessa taisivat kaikki vauvat olla 2,5-4kk, joten aika mukavasti saman "tasoisia" ovat jokainen. Meidän kurssilla on muistaakseni kuusi vauvaa, eli ryhmä on melko pieni. Se on kuitenkin ihan kivaa, niin meininki pysyy yleensä suhteellisen rauhallisena. Tavallisesti muskariin saa tulla vain yksi vanhempi kerrallaan, mutta koska ryhmä tosiaan on näin pieni, niin saavat vanhemmat tulla myös yhdessä. Yleensä käyn muskarissa yksin Lukan kanssa, mutta tänään sain innostettua Kamilin lähtemään mukaan, joten nyt olisi hieman kuvamateriaaliakin näytettäväksi!


Pakko myöntää, että aluksi olin aika epäileväinen koko muskarin suhteen. Ajattelin olevani todella kaukana omalta mukavuusalueeltanI, ja näin jo mielessäni ärsyttävän yli-innokkaan ohjaajan sekä vaivaannuttavat ja typerät yhteislaulut - pahimmassa tapauksessa vielä yksinlaulut! Mutta onneksi pelko on ollut ihan turhaa, ja sieltä omalta turvalliselta mukavuusalueelta poistuminenkin aika virkistävää. Vaikka rakastan musiikkia, niin en itse voi sanoa olevani erityisen lahjakas musikaalisesti, mutta niin sitä vain tulee muskarissa hoilotettua mukana tuttujen laulujen tahdissa, miettimättä sen kummemmin sitä, osuvatko nuotit nyt ihan kohdilleen vai eivät. On ihanaa nähdä, miten vauva on mukana innoissaan ja uteliaana, selvästi touhusta nauttien. Eikä sillä omalla laulusuorituksella todellakaan ole väliä, kun pidetään vain hauskaa vauvan kanssa! Myös Lukan kehitystä on ollut ilo seurata jo tämän yhden kuukaudenkin aikana, mitä ollaan muskarissa nyt käyty. Selvästi vauvan kasvaessa koko hommasta saa jatkuvasti enemmän irti - niin vauva kuin äitikin. 


Muskarissa lauletaan, lorutellaan, tanssitaan ja soitetaan. Tunnit alkavat ja loppuvat aina samalla tutulla laululla, muu ohjelma vaihtelee. Yleensä kuitenkin yhtä laulua toistetaan useammallakin kerralla, jotta ne jäisivät mieleen. Itsestäni on kiva oppia erityisesti sellaisia loruja ja leikkejä, joita voi tehdä helposti kotonakin vauvan kanssa. Monet näistä lauluista ovatkin kaikessa ärsyttävyydessäänkin varsinaisia korvamatoja, joita huomaa vähän väliä lauleskelevansa vauvalle... Samoin tykkään siitä, että vauvat pääsevät soittamaan itse soittimia jo pieninä, vaikkeivät he hommasta välttämättä hirveästi vielä ymmärtäisikään. Meillä on nyt joka tunnilla soitettu marakasseja, ja Luka tykkää siitä niin kovasti, että ostettiin hänelle kotiinkin oma marakassi. Tänään tunnilla soitettiin myös triangelia - tosin nyt vielä vanhemmat toimivat soittajina vauvojen kuunnellessa ja ihmetellessä uutta ääntä. Välillä leikit ja laulut tapahtuvat lattialla äidin sylissä istuen, välillä taas lähdetään liikkelle, ja tanssitaan ja hullutellaan ympäri salia. Tänään tanssittiin vauvojen kanssa tangoa, mikä sai Lukan ihan kikattamaan ääneen riemusta ja jännityksestä! Vauvojen kasvaessa pääsevät he myös itsekin ryömimään ja konttaamaan salissa, sekä tietysti soittamaan niitä erilaisia soittimiakin entistä enemmän itse.


Pienistä ennakkoluuloista huolimatta me ollaan siis tykätty muskarista todella paljon! Toiveena olisi jatkaa harrastusta pidempäänkin, tietysti riippuen miten lapsi itse touhusta tykkää kun kasvaa. Olisi kiva, jos lapsi oppisi musikaalisia taitojakin, mutta kaikkein tärkeintä meille muskarissa on hauska yhdessäolo, musiikista nauttiminen sekä leikkimisen ilo. Me käymme ihan kansalaisopiston järjestämällä kurssilla, mutta ainakin itse olen ollut tyytyväinen opetuksen laatuun ja hintakin on todella edullinen. On myös kiva nähdä muita äitejä ja vauvoja, vaikka se hieman harmittaakin, että ainakaan vielä ei olla sen kummemmin toisiimme tutustuttu. Kaikilla kun aina tuntuu olevan kova kiire tunnin jälkeen eikä kukaan oikein jää juttelemaan toisilleen. Minkälaisia kokemuksia teillä on muskareista tai muista vauvaharrastuksista?

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Ihanat te.♥
  Muskari kuulostaa kyllä niin kivalle ja pikkuisetkin varmasti siitä tykkää. :) Mua niin harmittaa kun en Hugon kanssa pääse kun mukaan pitäis ottaa nuo kaksi muuta jotka ei todellakaan ole paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :*
   Muskari on kyllä yllättänyt mut todella positiivisesti, siellä on tosi kivaa jopa äidin mielestä - vauvoista puhumattakaan. Harmi ettei teillä ole mahdollisuuutta päästä :/ ehkä sisarusmuskariin vähän myöhemmin? :)

   Poista
 2. Kiva kun kävit kommentoimassa blogissani, löysin kivan blogisi!

  VastaaPoista
 3. En malta odottaa, että mekin päästäisiin muskariin! Toisaalta haluaisin olla kärpäsenä katossa miehen vanhempainvapaan aikaan - voisin jopa maksaa siitä ilosta, että pääsisin näkemään mun miehen vauvan kanssa muskarissa :D Mitä Kamil tykkäsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Kamil kyllä tykkäsi myös. Aluksi tämä tyytyi vain tarkkailijan rooliin, mutta sain sitten houkuteltua hänetkin osallistumaan muutamiin lauluihin ja leikkeihin :D Parasta oli, kun Kamil tanssitti Lukaa tangon tahdissa :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.