Vauvan ensimmäinen junamatkaReissussa on ihanaa, mutta aina on ihanaa palata kotiinkin. Meidän pikkuloma oli samaan aikaan todella rentouttava ja kuitenkin myös aika väsyttävä, mutta sellaista se vauvan kanssa matkustaminen kai on. Tuntuu, että oltaisiin oltu reissussa paljon pidempään kuin vain kaksi yötä - ja että tarvitsisin vielä ainakin yhden päivän lomalta palautumiseen! Kaiken kaikkiaan oli kyllä oikein mukava pieni irtiotto arjesta ja siitä lisää vielä myöhemmin... Nyt mulla kuitenkin keinuu päässä sen verran paljon tuon parin päivän merellä olon jäljiltä, että pysytään tässä postauksessa vielä tukevasti maan kamaralla. Eli nyt tunnelmia Lukan ensimmäiseltä junamatkalta!

Meidän lomamme alkoi siis vajaan parin tunnin junamatkalla Tampereelta Helsinkiin. Olimme ostaneet molempiin suuntiin paikat perhehytistä, mikä osoittautuikin todella hyväksi valinnaksi. Sekä meno- että tulomatkalla saimme olla hytissämme rauhassa kolmistaan, ja varsinkin näin pienen vauvan kanssa se tekikin matkustamisesta paljon leppoisampaa. Hytissä oli tarpeeksi tilaa vaunuille, joten niitä ei tarvinnut jättää parkkiin mihinkään kauemmas ja vauvan pystyi hyvillä mielin antaa nukkua vaunuissa siinä ihan vieressä. Muutenkin hytissä mahtui hyvin leikkimään vauvan kanssa ja viihdyttämään tätä, kun uni ei enää maistunutkaan. Hieman isommille lapsille hytistä löytyi pujottelulelu ja pöytä, jonka ääressä voisi vaikka piirtää, mutta Lukan viihdyttämiseen riitti vielä mainiosti maisemien katselu ikkunasta sekä mukana olleet omat lelut. Ehkä isommat lapset tykkäisivat ennemmin matkustaa lastenvaunussa, jossa on liukumäki ja muuta puuhaa, mutta tosiaan ainakin pikkuvauvan kanssa perhehytti oli mielestäni ihan huippu. Siellä oli ihanan hiljaista, joten itsekin sai todellakin vain rentoutua, ja toisaalta ei olisi tarvinnut välittää siitäkään, häiriintyvätkö muut matkustajat jos vauva alkaa huutaa täyttä kurkkua. Onneksi niin ei kuitenkaan käynyt! Myös imetys sujui leppoisasti ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä. Perhehyttiä voin siis suositella todella lämpimästi kaikille vauvan kanssa matkustaville! Oli oikeasti todella rentouttavaa aloittaa reissu näin, kun kaikki sujui niin sujuvasti ja ilman mitään ylimääräistä stressiä. Onko teille perhehytti tuttu vai miten olette tottuneet matkustamaan junassa pienten lasten kanssa? 

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Mentiin kesällä ekaa kertaa lasten kanssa junalla. Toiseen suuntaan ei ollut mahdollisuutta varata perhehyttiä mutta meillä oli paikat siitä vaunusta mihin lastenvaunut jätetään ja 1vee nukkuikin ihan hyvät päikyt vaunuissa siinä muutaman metrin päässä. Toiseen suuntaan saatiin varattua kolme paikkaa perhehytistä, vanhemmille ja 4veelle mutta yhden paikan oli varannut äiti joka matkusti kahden pienen kanssa joten lopulta meillä oli aika ahdasta ja mä istuinkin lastenvaunu vaunussa vahtimassa 1veen unta :) Kuitenkin ihan mukavaa oli junalla matkustaminen, mennään kyllä toistekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olisi kans ihan hyvä vaihtoehto, varsinkin jos vauva tosiaan nukkuisi koko matkan! Luka oli toisen matkan melkein koko ajan hereillä, ja silloin oli kyllä paljon kivempaa saada olla hytissä omassa rauhassa :) Toki on tuurista kiinni, saako olla siellä hytissä keskenään vai käykö juuri noin niin kuin teillä!

   Poista
 2. Mä myös liputan perhehyttejä! Niin parhaita lasten kanssa :) Ja teillähän oli ihan superhieno tuo teidän hytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä todella positiivinen kokemus ja aion jatkossakin ottaa paikat perhehytistä jos vain mahdollista! :) Hytti oli kyllä tosi kiva, en tiennyt että niitä on toisenlaisiakin!

   Poista
 3. Meille junassa matkustaminen aika vierasta. ( Vaikka toisin voisi Ikkän ammatin perusteella luulla :D )
  Olemme kyllä suunnitelleet että pitäisi tehdä jokin junareissu sillä Napa varmasti tykkäisi.

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.