Päivä Tukholmassa


Vietettiin keskiviikkona aivan ihana aurinkoinen syyspäivä Tukholmassa. Noin kuuden tunnin pyrähdys kaupungissa jäi ihan liian lyhyeksi, varsinkin kun vauvan kanssa kaikkeen on yleensä varattava vähintään tuplasti aikaa, mutta nautittiin silti päivästä kovasti. Tukholma on yksi lempikaupunkejani ja siellä on aina yhtä ihana käydä! Kuvia tuli tällä kertaa otettua todella vähän, kun aina oli kädet täynnä vauvaa, ostoksia tai muuten vain oli sellaista säätöä, ettei kuvailemaan pahemmin ehtinyt. Mutta tässä nyt kuitenkin muutamia tunnelmapaloja meidän reissulta!

Koska risteilyllä maissaoloaika on lyhyt, niin emme tehneet etukäteen suuria suunnitelmia Tukholman varalle. Tarkoitus oli käydä jossain kahvilla sekä lounaalla, ja itse halusin vierailla Urban Outfittersin liikkeessä. Muuten päätettiin vain kuljeskella ja katsoa, mitä tuleman pitää - toisaalta näin jälkikäteen sanoisin, että ehkä olisi kannattanutkin suunnitella vähän enemmän. Nyt esimerkiksi siihen tuhlaantui todella paljon aikaa, kun etsittiin sopivaa lounaspaikkaa summanmutikassa. Helpommalla olisi päässyt, jos olisi vaikka etukäteen etsinyt netistä pari kivaa vaihtoehtoa ja tiennyt sitten heti, minne suunnistaa syömään. Nyt päädyttiin meksikolaiseen pikaruokapaikkaan Taco Bariin, kun oltiin aikamme pyöritty ympyrää löytämättä mitään kivanoloista paikkaa. Kahviloita sentään löytyi helpommin, ja me valittiin paikaksi Löfbergsin kahvila, sillä se sijaitsi lähellä Urban Outfittersia, ja päätettiin käydä kahvilla myymälän avautumista odotellessa. Molemmat osoittautuivat lopulta varsin mukaviksi paikoiksi, ja palvelu näin vauvaperheen näkökulmasta oli todella ystävällistä. Varsinkin Taco Barissa yllätyin, miten hyvin meidät toivotettiin tervetulleiksi sisään, vaikka paikka oli melkoisen ahdas ja ensin jo ajattelin, ettei sinne vauvujen kanssa mahdu ollenkaan. Tuoleja siirtelemällä mahduttiin kuitenkin ihan hyvin eikä ketään tuntunut häiritsevän pieni säätäminen, mitä meidän vuoksi jouduttiin tekemään! Tukholma vaikutti muutenkin hyvin vauva- ja imetysmyönteiseltä kaupungilta, ainakin meidän kokemuksemme joka paikassa olivat pelkästään positiivisia. 

Tällä reissulla pysyttelimme ainoastaan Östermalmin alueella. Muuhun aika ei oikein olisi riittänytkään. Aluksi tosiaan kävimme kahvilla, sen jälkeen tekemässä ostoksia Urban Outfittersissa. Mukana meillä oli vaunut, joissa Luka nukkui ensin hyvän tovin, ja herättyään kannoimme häntä kantorepussa. Urban Outfittersissa saimme jättää vaunut kassojen luokse jemmaan, joten eri kerroksissa kulkeminen onnistui helposti vauva Tulassa. Shoppailun jälkeen Luka nukahti taas vaunuihin, joten me kiertelimme rauhassa Tukholman katuja ja nautimme kauniista syysauringosta. Polarn O. Pyretin liikkessä oli ihan pakko pyörähtää, ja sitten olikin taas lounasaika sekä meillä aikuisilla että vauvalla. Ja siinäpä se päivä sitten oikeastaan menikin, nopeammin kuin tajusimmekaan! Niinpä ruokailun jälkeen lähdettiinkin jo hiljalleen metroasemaa kohti ja takaisin laivaan, hyvissä ajoin ennen laivan lähtöä, jotta ei tarvitsisi turhaan kiirehtiä. Kaiken kaikkiaan päivä sujui oikein mukavasti ja Tukholmassa oli helppo liikkua vauvankin kanssa. Ensi kerralla toivottavasti voidaan tehdä pidempi reissu maihin, Tukholma on vain niin ihana kaupunki, ettei nuo pari hassua tuntia riitä mihinkään!  

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Ihania kuvia jälleen. <3
  Pitäis joskus mennä käymään Tukholmassa. Viimeks käynyt siellä ihan naperona. :) Samoin pitäis joskus käydä Virossa kun ikinä en oo vielä käyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Joo suosittelen! Molemmat on kivoja kaupunkeja ja helppoja kohteita siinäkin mielessä, että pääsee nopeasti :)

   Poista
 2. Tukholmassa on ihana piipahtaa! Laivasta riippuen maissaoloaika on kyllä ihan liian lyhyt, meilläkin meni viimeksi elokuussa Junibackenilla hyvä tovi. :) Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :) Pitäisi kyllä joskus mennä ihan hotellimatkallekin. Kiitos samoin sinne!

   Poista
 3. Kiva lukea teidän reissusta, ehkä itsekin jossain vaiheessa vauvan kanssa menossa :) meidän tyypillä ikää nyt 5vkoa.

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia, tuli niin Tukholmakuume nyt! <3

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.