Oodi Tampereelle + TRE-blogit

Havahduin hetki sitten siihen, että me olemme asuneet nyt jo viisi kuukautta Tampereella. Tai pitäisiko sanoa vasta viisi kuukautta, sillä jotenkin tuntu, että aika täällä on mennyt hirveän nopeasti ja ollaan molemmat kotiuduttu tänne hyvin. Vaikka tämä on oma kotikaupunkini, jossa asuin ensimmäiset melkein 20 vuotta elämästäni, niin sen jälkeen kuluikin yli 5 vuotta muissa maisemissa ennen tätä paluumuuttoa. Noiden vuosien aikana ehdin asua Belgiassa ja Puolassa, sekä neljässä eri osoitteessa Helsingissä. Niistä jokainen asuinpaikka ja koti jätti jälkeensä paljon ihania muistoja ja kokemuksia, mutta voin sanoa, että nyt tuntuu aika mukavalta olla taas täällä. Kotona. Muistan, kun silloin 19-vuotiaana oli niin kiire päästä täältä pois, mutta nyt tuntuu ihan äärettömän ihanalta olla takaisin. 


Aika usein meiltä kysytään, miten ollaan viihdytty Tampereella ja eikö kaivata Helsinkiin. Minä en kaipaa. Totta kai ikävöin Helsingissä asuvia ystäviäni. Totta kai minulla on omia, paljon nostalgisia tunteita herättäviä lempipaikkojani Helsingissä. Sellaisia, joiden veroisia ei muualta välttämättä edes löydy. Mutta silti: olen tosi onnellinen siitä, että päätettiin muuttaa tänne. Tampere on juuri nyt meille sopiva paikka enkä oikeastaan voisi kuvitella, että palaisimme ihan heti takaisin Helsinkiin. Tuntuu, että elämä oikeasti on täällä jotenkin vaivattomampaa ja rennompaa. Eihän Helsinkikään mikään suurkaupunki ole, mutta kuitenkin Tampereeseen verrattuna suuri, ja kyllä tällaisissa pienemmissä kaupungeissa vain tunnelma on eri tavalla kotoisa ja mutkaton. Pidän siitä, että täällä on mahdollista asua vartin kävelymatkan päässä keskustasta, ja samalla kotiovelta on vain muutama askel järvelle. Se on oikeasti ihan parasta! Ja on minusta aika mukava ajatus sekin, että saan kasvattaa lapseni nimenomaan täällä, omassa kotikaupungissani. Minusta on hauska miettiä, kuinka voin pian viedä Lukan niihin samoihin leikkipuistoihin, joissa itse olen lapsena leikkinyt, ja näyttää hänelle kaikki omat lempipaikkani kaupungissa ja kertoa tarinoista niistä. Vaikka en ihan varmaksi voikaan sanoa, että jäädään Tampereelle pysyvästi, niin sen kuitenkin tiedän, että juuri nyt halutaan olla täällä. 


Minulla on ollut tämä Tampere-postaus mielessä jo pidempään, mutta nyt sain hyvän syyn myös kirjoittaa sen, sillä Kochanie pääsi mukaan TRE-blogeihin! Onko TRE-blogit teille jo tuttu? Blogissani kaikki pysyy ihan ennallaan, sillä kyseessä ei ole mikään blogiportaali, vaan sivusto, jonka tarkoitus on kerätä pirkanmaalaisia bloggaajia yhteen. Mukana on Tampereen ja lähiseutujen sisustus-, lifestyle-, ruoka-, kauneus-, valokuvaus- ja muotiblogeja. TRE-blogien Facebook-sivujen kautta lukijat voivat helposti seurata bloggaajien juttuja yhdestä paikasta, saman katon alta. Samankaltaiset sivustot löytyvät myös ainakin Vaasasta ja Turusta, joten kiva, että me hitaat hämäläisetkin saimme keväällä omamme! Eli nyt vain sivustosta tykkäämään ja tutustumaan upeisiin tamperelaisiin bloggaajiin. Ja mikäli kirjoitat blogia Tampereella tai lähikunnissa, niin laita ihmeessä postia osoitteeseen treblogit@gmail.com, niin pääset mukaan tähän manselaisten porukkaan!


xoxo Nelli

2 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.