Mummun peilipöytä ja muita aarteita
Muistan jo pikkutyttönä aina ihailleeni mummuni vanhaa peilipöytää. Rakastin tutkia sen laatikoita ja penkoa aarteita, joita mummu niissä säilytti. Minusta tuo valkoinen peilipöytä oli maailman kaunein huonekalu ja haaveilin, että vielä joskus minullakin olisi samanlainen. Vaan enpä olisi uskaltanut kuvitellakaan, että se olisi juuri se sama pöytä, joka parikymmentä vuotta myöhemmin seisoisi ylpeänä makuuhuoneessani! Peilipöytä muutti meille noin viikko sitten ja olen aivan sen lumoissa! En ollut nähnyt pöytää vuosikausiin, mutta muistin sen edelleen varsin hyvin, sellaisena kuin se oli mummuni kotona, ja aivan yhtä ihana se on vieläkin. Ajan kulumaa siinä toki näkyy, mutta niin saa näkyäkin. Hassua, miten jokin huonekalu voi tehdä tytön näin onnelliseksi! Vaikka peilipöytä on kaunis, niin on sillä paljon tunnearvoakin. Se on niitä harvoja konkreettisia muistoja, joita minulla on mummustani.  
Aivan kuten mummuni, niin minäkin säilytän pöydällä ja sen laatikoissa pieniä aarteitani. Seinällä on puinen kortti, jonka Kamil teki minulle kaksivuotispäivämme kunniaksi. Pöydällä on rivissä lempihajuveteni - tämän hetken suosikkini ovat Victoria's Secretin Bombshells in bloom sekä Marc Jacobsin Daisy Dream. Ellokselta löytynyt pupunen pitää huolta lempikoruistani. Pienet punatulkut ovat toisen mummuni käsityönä tekemiä ja siksi hyvin rakkaita. Woodlandin puinen pupukoru on lahja Kamililta. Sain sen viime keväänä ollessani vielä raskaana, ja sen taakse on kaiverrettu teksti "Pupu-äiti". Aika söpöä mielestäni. Pöydältä löytyy myös muutama matkamuisto. Pieni Eiffeltorni on ensimmäiseltä Pariisin reissultani ja kameli Dubain matkalta. Molemmat aika kitsch, pakko myöntää, mutta pidän niistä silti. Kameli toimii myös pikkuisena korurasiana, jossa säilytän esimerkiksi kultaista L-kirjaimen muotoista kaulakoruani silloin harvoin, kun se ei kaulassa roiku. Koru on lahja Kamilin äidiltä, ja L-kirjain tarkoittaa tietysti Lukaa.Pieni posliinirasia on kirppislöytö ja siellä säilytän sormuksia. Indiskan valtavassa Buddha-mukissa on meikkisiveltimeni ja hopeisessa rasiassa huulipunia. Valkoinen posliinipupu täydentää pupukokoelmaani - joko arvaatte, mikä on lempieläimeni ja miksi Kamilin kutsumanimi minulle on Pupu?

Peilipöytä on kyllä lempiasiani koko meidän kodissa. Se sopii muutenkin hyvin meidän sisustustyylimme, joka on sekoitus vanhaa ja uutta. Täältä löytyy yhtä lailla Ikeaa kuin secondhandina tehtyjä löytöjäkin - varsinkin kierrätyskeskukset on lempipaikkojani, jos kotiin kaipaa jotain uutta. Koti- ja sisustusaiheisia postauksia on kyllä ollut mielessä tehdä, mutta olen ollut vähän perfektionisti niiden suhteen: haluaisin, että kotona olisi valmiimpaa. Mutta milloinkohan sekin päivä muka koittaisi, että koti olisi valmis! Jos nyt ainakin ne taulut saisi ensin seinille, eihän me ollakaan asuttu täällä vasta kuin vapusta saakka... 

xoxo Nelli

11 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Niin on! En voi uskoa että se on mun :D <3

   Poista
 2. Aivan ihana aarre tuo pöytä <3 ja kaikki muukin ihanuus kuvissa <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Muistan että ihastelin joskus kun sulla oli sellainen keltainen meikkipöytä, joka oli myös ihana. Mutta tää on kyllä vielä sitäkin kauniimpi ja tottakai tunnearvo on vielä se, mikä tekee tästä aivan erityisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih joo, se oli kyllä kans ihana mutta kyllä tää vie voiton <3

   Poista
 4. Voin hyvin kuvitella millainen aarrekätkö tuo peilipöytä on pikkutytöstä ollut! :) Heh, me ollaa asuttu nykyisessä asunnossa jo pari vuotta eikä vieläkään ole tauluja seinillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kummasti tällaset jutut vaan jää... Pitäisi nyt vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä se :D

   Poista
 5. Aivan ihania aarteita! Jos et pahastu, teen itsekin blogiini tällaisen ihanan aarre-postauksen :) (voin myös linkittää blogisi postaukseen).

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.