4kk neuvola


Lukalla oli tänä aamuna käynti neuvolassa sekä neuvolalääkärin vastaanotolla. Olin muistanut, että taas olisi saatu rokotuksia, mutta olikin iloinen yllätys, kun niitä onkin luvassa vasta 5kk-neuvolassa. Käynti menikin sitten leppoisasti ja Lukakin oli todella hyväntuulisena, äiti sai (taas kerran) olla ylpeä! Mitään sen kummempaa ei tällä kertaa tapahtunut, ensin hoitaja otti nopeasti vauvan mitat ja sitten oli lääkärintarkastuksen vuoro - koko homma taisi olla ohi 20 minuutissa. Mutta tässäpä kuitenkin ne tärkeimmät eli uusimmat mitat! Suluissa jälleen vertailun vuoksi viime kertaisen eli 3kk neuvolan lukemat.

Paino: 8300g (7650g)
Pituus: 64,7cm (62,9cm)
Päänympärys: 41,6cm (41cm)

Kasvu on tasaista ja muutenkin vauvalla kaikki hyvin. Iso poikahan hän on, mutta kuitenkin ihan sopiva - tosin kieltämättä käsivoimat saavat mukavaa treeniä kun tuollaista kasikiloista päivät pitkät kanniskelee. Vauva kasvaa sen verran hyvin pelkällä rintamaidolla, että kiinteiden aloituksen kanssa ei ole kiirettä. Jos ei nyt mitään ihmeellistä tapahdu, niin tarkoitus olisikin odottaa niiden aloittamista sinne kuuteen kuukauteen saakka. Tällä hetkellä luen sormiruokailusta kertovaa kirjaa, ja ajatuksena olisi antaa vauvalle sekä soseita että sormiruokaa, ja tehdä mahdollisimman paljon itse. Vaikka olenkin nauttinut meidän hyvin sujuneesta imetystaipaleesta ja tavoitteena on se 6 kuukauden täysimetys, niin silti myönnän odottavani jo aika mielenkiinnolla sitä, että Luka pääsee maistelemaan muitakin ruokia!


Eli tällaiset pikakuulumiset tältä päivältä! Neuvola oli meillä ohi jo hieman yhdeksän jälkeen, joten ennen kotiinpaluuta päätettiin vielä nauttia ihanasti paistavasta aamuauringosta sekä vielä uneliaasta ja lähes autiosta kaupungista. Pyörähdettiin myös kirppiksellä, josta tehtiin parit kivat löydöt - kuten muutama uusi yksilö Lukan Marimekko-kokoelmaan. Kotona oltiin jo yhdentoista kieppeillä ja tämä onkin näiden aikaisten aamujen paras juttu: kun on saanut jo vaikka mitä aikaiseksi ja silti päivää on vielä pitkästi edessä! Pitäisi todellakin jaksaa useamminkin poistua kotoa aikaisemmin eikä vain lööbailla sinne puoleen päivään, niin kuin helposti käy kun ei varsinaisesti ole kiire mihinkään... Tänään on ollut koko päivän todella hyvä mieli ja kotiin päästyä se vielä parani entisestään, sillä sain aika ihanan ja yllättävän viestin inboxiini. Nyt on ihan pakko olla ärsyttävä bloggaaja ja olla paljastamatta enempää, mutta toivottavasti pian saan jakaa tämän superkivan jutun teidänkin kanssanne!

Aurinkoista viikkoa!
     

xoxo Nelli

11 kommenttia

 1. Oi joi, tollaiset vihjailut ovat uteliaalle liikaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, tiedän! Inhoan kun muut bloggaajat tekee näin, koska oon niin utelias :D Mutta en voinut vastustaa kiusausta, kun kerrankin oli tilaisuus!

   Poista
 2. Jännä miten nuo mitat voi olla noin erilaisia eri lapsilla. Kummityttöni on 6kk ja painoa nyt 7500g eli sama mikä teillä 3kk iässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niinpä! Toiset on sirompia ja toiset vähän isompia :) Lukahan oli syntyessään jo melkein 4 kiloa.

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.