Syyskuun ensimmäinen


Alkusyksy, se on paras aika vuodesta. En voi kylliksi fiilistellä näitä hämärtyviä iltoja, villapaitoja ja niin, kaikkea tätä, kyllähän te tiedätte. Mutta olen aina rakastanut syksyä myös siitä syystä, että rakastan uusia alkuja. Ehkä siksi myös uusivuosi on yksi lempijuhliani. Sekä vuoden vaihtumiseen että syksyyn liittyy aina sellainen kutkuttava tunne, että jotain jännää on tapahtumassa ja kaikki on mahdollista. Tällä kertaa minulle uutta on se, että jäänkin kotiin. Viimeiset kolme vuotta syksy on tarkoittanut yliopistoa: uusia lukuvuosikalentereita, kavereiden näkemistä pitkän kesän jälkeen, kurssivalintoja ja opiskelijapippaloita. Nyt tuntuu kieltämättä oudolta, kun en palaakaan koulunpenkille enkä sen puoleen töihinkään. 


Kesä oli ihana ja meni vauvan kanssa nopeasti ja huolettomasti. Se tuntui enimmäkseen lomailulta enkä kai vielä oikein ole sisäistänyt tätä uutta kotiäidin rooliani. Kesällä en oikeastaan tehnyt mitään sen kummempaa, ja se oli tänä kesänä ihan ok. Me vietimme kesää vauvaan tutustuen ja siitä jäi muistoksi monta ihanaa hetkeä, mutta nyt tulevaan syksyyn kaipaan sen kesälööbailun jälkeen hieman enemmän ryhtiä. Ja mikäpä syksyyn sopisi paremmin kuin uuden harrastuksen aloittaminen!


Ensi maanantaina meillä alkaa Lukan kanssa 3-7 kuukauden ikäisille vauvoille tarkoitettu muskari. Arvoin pitkään muskarin ja vauvajumpan välillä, molemmat nimittäin tuntuivat omilla erilaisilla tavoillaan hyviltä vaihtoehdoilta. Lopulta tein valinnan ihan vain sen perusteella, että muskarin ajankohta sopi meille paremmin, kun en muutenkaan osannut päättää! Kivaa, että meillä on sitten Lukan kanssa jokin säännöllinen oma juttumme. Toivottavasti tykätään! Vielä Luka tuntuu aika pieneltä ymmärtämään kauheasti tällaisten päälle, mutta muskari kestää huhtikuun lopulle saakka, joten on kiva päästä seuraamaan, miten tyyppi siinä sen mukana kehittyy. Itsekään en ole mitenkään erityisen musikaalinen, vaikka tietysti musiikkia paljon kuuntelen ja lauleskelen myös jatkuvasti Lukalle milloin mitäkin - laulutaidosta viis. Mutta ei se ole niin vakavaa, ja uskonkin, että tästä tuleekin ihan mukava harrastus meille molemmille! Saa nähdä, mitä muuta tälle syksylle ja tulevalle talvelle vielä keksitään. Luka todellakin täyttää ensi viikolla kolme kuukautta, ja jotenkin nyt olen alkanut ymmärtää, kuinka nopeasti tämä vauvavuosi varmasti tulee menemään. Vaikka nimikkeeni onkin nyt kotiäiti, niin en halua jäädä pelkästään vain kotiin nyhjäämään, vaan ottaa tästä ajasta irti kaiken, minkä vain voin. Onhan tämä kuitenkin aika ainutlaatuinen hetki elämässä!

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Hauskaa muskarinaloitusta! Me oltiin kanssa viime vuosi muskarissa ja tykättiin kyllä kovasti, oli hauska huomata miten pojan pikkuhiljaa kehittyessä alkoi kiinnostus musiikkiin kehittyä ja nyt meillä tykätään jo kovasti tanssia musiikin tahtiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja kiva kuulla! Munkin mielestä on hauskaa juuri tuo, että muskari kestää vähän pidempään niin sitä kehitystä pääsee todella seuraamaan mukana :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja mukavia muskarihetkiä! ❤

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.