Sadepäiviä ja mummoaarteita


Onneksi Luka on aamuisin aina niin hyväntuulinen, niin sitä jaksaa itsekin herätä hieman paremmin tällaisina harmaina päivinä. Väkisinkin ne unihiekat karisevat silmistä, kun vieressä hekottaa vauva, joka vaatii huomiota. Lukan uusi aamujen lempparipuuha on meidän oma lentokoneleikkimme: minä makaan selälläni jalat koukussa ja vauva vatsallaan jalkojeni päällä. Voi sitä riemua, kun heiluttelen häntä siinä edestakaisin, puolelta toiselle, ylös ja alas. Mikään ei kyllä ole suloisempaa, kuin vauvan kikatus! Meidän päivät alkavat yleensä tällaisella hassuttelulla, ja piristäähän se omaakin mieltä. Minä kun en aikaisemmin ole ollut aamuihminen ollenkaan, vaan liian aikaiset aamut saivat lähinnä kiukkuiseksi. Nykyään jopa jo nautin näistä!
Myöskään nämä viimeaikaiset sadepäivät eivät ole lannistaneet mieltä. Äitiyslomalla ollessa on tietysti se hyvä puoli, että harvemmin on pakko värjötellä bussipysäkillä vesisateessa kello 7.30, vaan voi yleensä itse päättää, lähteekö ulos vai ei. Tänään me ei kyllä olla välitetty säästä, vaan puuhattu kaikkea kivaa siitäkin huolimatta. Aamupäivällä oltiin lähdössä koko perheen voimin ruokaostoksille, mutta päätettiinkin yhdistää kauppareissuun myös lounas kaupungilla. Paikaksi valitsimme Tampereelle kesällä avatun Fazer Cafen, vihdoin ja viimein. Siellä on nimittäin pitänyt käydä jo vaikka kuinka monesti, mutta aina se on sitten jostain syystä kuitenkin jäänyt. Mutta hyväksi valinnaksi se osoittautuikin, varsinkin tällaisena päivänä! Kahvilassa on suuret ikkunat ja kirkas valaistus, täydellinen kombo silloin, kun mieli kaipaa ehkä pientä lisäenergiaa. Kahvilan herkkuja mutustellessa on myös hauska katsella ohikulkevia ihmisiä - ja painautua samalla hieman syvemmälle penkkiinsä. Plussaa vielä siitäkin, että kahvilassa mahtui hyvin liikkumaan myös vaunujen kanssa. Todella monesti nimittäin kaikki kivat paikat ovat sen verran ahtaita, ettei niihin oikein tahdo mahtua, jos on liikkeellä vaunuilla. Tänne tullaan varmasti vielä uudestaankin, ainakin paikan viikonloppubrunssi kuulosti sen verran herkulliselta, että se pitäisi kyllä joskus testata!Päivän asu oli sekoitus vanhaa ja uutta. Olimme taannoin myymässä tavaroitamme läheisellä kirpputorilla, ja yhtenä päivänä siellä pöytäämme siistiessäni kiinnitin huomiota viereiseen pöytään, joka oli täynnä kaikenlaisia ihania mummoaarteita! Iskin silmäni erityisesti tähän valkoiseen neuletakkiin ja mustaan mummolaukkuun, jotka vaihtoivat omistajaa yhteensä kolmella eurolla. Neule on luultavasti oikeasti kokoa XL, mutta pidän siitä silti. Minusta on hauska sekoittaa eri juttuja keskenään, enkä suhtaudu pukemiseen kovinkaan vakavasti. Dr. Martensit ja Marimekon tunika saivat toimia kavereina näille löydöilleni, joten lopputulos ei toivottavasti ollut kuitenkaan ihan mummo! Mitäs mieltä muuten olette tällaisista asukuvista blogissa silloin tällöin?

xoxo Nelli

9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Oho karkas, ihana pikkutyyppi (&sen tukka) ja äiti! Ja tuon laukun voisin kotiuttaa!!

   Poista
  2. Hih kiitos :* Toi laukku on kyllä ihana löytö!

   Poista
 2. Luoja mikä tukka teidän pienokaisella! :O <3

  Mummolaukut ovat kirppareiden parasta antia. Oonkin aina miettinyt, että miksen koskaan löydä kivoja laukkuja kaupasta. No tätä postausta lukiessa sen tajusin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sitä kyllä piisaa :'D <3

   Niinpä! Melkein kaikki lempparilaukkuni on löytynyt nimenomaan kirppiksiltä :)

   Poista
 3. Tuo oli ihanaa aikaa, kun pystyi käymään vauvan kanssa kahviloissa istuskelemassa! :) Nykyään meidän mini on jo niin vilkas, että kahvilareissuille ei kauheasti tule lähdettyä ja syömässä jos käydään jossain niin yritetään valita paikka josta löytyy jokin leikkinurkka pienille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, voin kuvitella :') Pitää siis nauttia näistä rauhallisista kahvitteluhetkistä nyt!

   Poista
 4. Peukku asukuville, niitä lisää!

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.