Retroleluja vauvalle

Me ollaan viime aikoina innostuttu kiertelemään taas hieman enemmän kirppiksillä. Olen tehnyt monia kivoja löytöjä itselleni sekä hankkinut jo valmiiksi Lukalle isompia bodyja odottamaan sitä hetkeä, että nämä nykyiset 62-68 - koon vaatteet eivät enää mahdu päälle. Niin nopeasti tuo tyyppi kyllä kasvaa; nyt kun katson jotain meidän vanhoja 52-kokoisia bodyja, niin ne näyttävät ihan uskomattoman pikkuruisilta! Tämän vuoksi en juurikaan osta vauvanvaatteita uusina, niiden käyttöaika kun on niin lyhyt. Vaatteiden lisäksi olen viime aikoina kirpputoreilla kierrellessäni pitänyt silmäni auki myös vauvalelujen varalta. Pehmolelut ja muoviset halpislelut kierrän kaukaa, mutta hyviä löytöjä voi tehdä ainakin kirjojen sekä laadukkaiden ja helposti puhdistettavien lelujen osalta. Vaikka Luka ei ihan vielä varsinaisesti leluilla osaakaan leikkiä, niin eiköhän sekin vaihe tule eteen taas nopeammin kuin aavistankaan... 


Uusimmat löytöni ovat sellaisia klassikkoleluja, jotka ovat tuttuja myös omasta lapsuudestani. Brion mäyräkoira on minusta hauska ihan sellaisenaankin vaikka vain lastenhuoneen sisustuksessa, mutta toivottavasti Lukaa kiinnostaa se hieman isompana myös leikkimielessä. Puinen hakka puolestaan oli kuulemma oma ehdoton lempijuttuni pienenä, joten kun sellainen tuli kirppiksellä vastaan, niin olihan se pakko ostaa Lukallekin. Äitini mukaan olin itse aivan hulluna tällä vasaralla hakkaamiseen ja kuulemma hermot olivat usein koetuksella, kun niin intensiivisesti puuhaani syvennyin... Heh, saapa nähdä kadunko tätä hankintaa vielä myöhemmin, mikäli Luka tulee yhtään äitiinsä! Haluaisin kovasti leluissa panostaa määrän sijasta laatuun. Pidän klassisista leluista, esimerkiksi Briolta haluaisin hankkia Lukalle vielä ainakin palikkalaatikon, junaradan sekä kävelyvaunun. Voi olla, että sitten isompana Lukaakin kiinnostavat milloin mitkäkin sillä hetkellä lasten keskuudessa suosiossa olevat (kamalat...) muovilelut, mutta onneksi toistaiseksi vielä päätösvalta tässä asiassa on kokonaan äidillä. Niinpä haluan valita leluja, jotka kestävät paitsi aikaa myös katsetta, ja ainakin nämä Brion lelut mielestäni ovat sellaisia! Mitkä on teidän lasten suosikkeja just nyt?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. äääks toi Brion mäyräkoira on super ihana! Meillä on vielä mun vanha omista leikeistä tallella <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on :') Meillä ei valitettavasti ole säästynyt kovinkaan paljoa omia lapsuuden leluja, mutta onneksi kirppiksiltä voi bongata näitä aarteita!

   Poista
 2. Meillä on mun vanha brion koira tallella. Se on punainen vihreillä pyörillä ja siinä ei ole narua. Nyt sillä on leikkineet myös omat lapset ja edelleen on ehjä. Tuo hakkakin meiltä löytyy, tosin sen kunto on jo kehno, sen verran innokkaasti poikamme sillä yhdessä vaiheessa leikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä en ole tiennyt että noita koiria on muunkin värisiä :) Hauskaa, että lelu on päässyt omille lapsillesikin leikittäväksi! Ja hassua, miten tollainen vasaralla hakkaaminen voikin olla lapsista niin hirveän hauskaa puuhaa :')

   Poista
 3. Briot. <3 Meillä kovimmat jutut tällä hetkellä on Duplot ja kaikki rummuiksi kelpaava. :D

  VastaaPoista
 4. Vitsi, aloin oikein miettiä, että mikä lelu meillä nyt on eniten suosiossa.. Vaikea sanoa. Tyyppi on tasapuolisesti kiinnostunut monista leluistaan. :) Mutta ne äidin suosikit, eli puiset lelut miellyttävät lastakin kyllä enimmässä määrin. Nyt uusin villitys ja innostus taitaa muuten olla kirjat! Niitä otetaan pois kirjalaatikosta yhtä mittaa, ja luetaan pikavauhtia. ..välillä istutaan niiden päälläkin ja ihmetellään kun ei sivut oikein käänny kunnolla.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin toivon, että ne puiset lelut kelpaa sitten lapsellekin! Enkä malta odottaa, että pääsen lukemaan kirjoja Lukalle :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.