Liebster Award vol2


Sain pitkästä aikaa blogihaasteen ihanalta Kun haaveet muuttuvat todeksi - blogin Karinalta. Viimeksi olen tällaisen Liebster Award - haasteen tehnyt huhtikuussa, ja näihin onkin kiva aina silloin tällöin vastailla. Haasteen säännöthän kuuluvat näin:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkkaa hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 lukijaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Karinan kysymykset:

1. Mitä kouluja olet käynyt?
Peruskoulun jälkeen kävin lukion, sen jälkeen pidin yhden välivuoden ja sitten opiskelin matkailualan perustutkinnon. Tarkemmin sanottuna nimikkeeni olisi matkailuvirkailija, mutta se ei sitten lopulta ollutkaan oikein oma juttuni. Seuraavaksi opiskelin Helsingin yliopistossa puolaa ja tsekkiä, mutta ne opinnot jäivät nyt kesken kun tulin raskaaksi ja muutettiin Tampereelle. En muutenkaan kokenut akateemista yliopistomaailmaakaan omaksi paikakseni. Aion kyllä vielä palata kouluun ja opiskella itselleni sellaisen ammatin, joka oikeasti tuntuu omalta!
2.Miksi aloit pitämään blogia?
Olen pitänyt blogeja ennenkin, mutta tämä nykyinen syntyi tarpeesta purkaa raskaus- ja vauvajuttuja jonnekin. Kaveripiirissäni ei juuri ollut muita samassa elämäntilanteessa olevia, joten kaipasin myös vertaistukea muilta äideiltä. 
3. Voisitko kuvitella asuvasi ulkomailla?
Voisin. Olen asunutkin Belgiassa ja Puolassa, ja molemmat lukeutuvat elämäni parhaimpiin kokemuksiin. Tällä hetkellä Suomessa on hyvä, mutta en pidä mahdottomana, että vielä joskus asuttaisiin jossain muuallakin.
4. Oletko tyytyväinen elämääsi? Miksi?
Olen, mulla on asiat hyvin ja olen onnellinen. Tietysti mulla on vielä paljon haaveita ja unelmia, mutta just nyt olen tyytyväinen nykyhetkeen. Mulla on ihana perhe, koti ja ystäviä, en koe että voisin hirveästi valittaakaan.
5. Mitä aiot ostaa seuraavaksi, isompi hankinta tarkoitan?
Hmm, vaikea sanoa. Tällä hetkellä ei taida olla mitään isompia hankintoja mielessä. Uuden objektiivin tai tietokoneen kyllä voisin hankkia, tai lentoliput jonnekin lämpimään...
6. Linkkaa suosituin postauksesi.
Kaksi ylivoimaisesti suosituinta ovat synnytyskertomukseni sekä se postaus, jossa kerroin Lukan syntyneen.
7. Jos olisit minä, mistä kirjoittaisin seuraavan postauksen?
Hmm, no itseäni kiinnostaisi esimerkiksi lukea vinkkejä ja kokemuksia vauvan välikausipukeutumisesta.
8. Tähtäätkö blogillasi johonkin vai kirjoitatko puhtaasti omaksi huviksesi?
Kirjoitan paljon omaksi ilokseni ja siksi, että pidän tästä hommasta. Mutta totta kai sitä toivoo blogilleen myös lukijoita ja näkyvyyttä. Olen pitänyt tätä blogia vasta puolisen vuotta, ja haluaisin kyllä viedä tätä juttua vielä myös jollakin tapaa eteenpäin.
9. Luetko vau.fi:n aihe vapaata?
En lue.
10. Paljon tuhlaat lastenvaatteisiin kuukaudessa?
Aika vähän vielä, kun Luka on näin pieni. Useimmat vaatteet olen ostanut secondhandina, koska vauva kasvaa niin nopeasti. Luultavasti sitten, kun Luka on isompi, tulee satsattuakin vähän enemmän, kun vaatteiden käyttöikäkin pitenee. Ehkä toistaiseksi on mennyt 10-30e kuukaudessa? En ihan rehellisesti sanottuna tiedä, kun en ole pitänyt kirjaa asiasta.
11. Kaipaatko tietynlaista vapautta?
En oikeastaan ole kaivannut, ainakaan vielä. Ehkä hetkittäin, mutta se on erittäin ohimenevää enkä oikeasti vaihtaisi tätä mihinkään. Nautin tästä hetkestä. Ehdin kuitenkin elää aika monta huoletonta ja seikkailuntäyteistä vuotta, joten nyt on ihan kiva pysähtyä olemaan tässä. Enkä ajattele, että vauva nyt niin hirveästi kahlitsisi meitä, vaan aiotaan edelleen tehdä asioita ja nauttia elämästä - yhdessä lapsen kanssa. 

Omat kysymykseni haastetuille:

1. Kuvaile tämän päivän asuasi.
2. Mihin tekisit roadtripin?
3. Kuinka paljon aikaa käytät bloggaamiseen?
4. Minkä uuden kielen haluaisit opetella?
5. Mitä olet viimeksi hankkinut käytettynä?
6. Oletko enemmän introvertti vai ekstrovertti?
7. Mikä on lempiaikakauslehtesi?
8. Uusin blogilöytösi?
9. Netflix vai Spotify?
10. Mistä some-kanavasta luopuisit mieluiten?
11. Miten rentoudut?

Ja haasteen saavat:


xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Kiva kun otit haasteen vastaan, kiitos vastauksistasi <3

  VastaaPoista
 2. Oi, kiitos haasteesta! Aion ehdottomasti vastata tähän lähipäivinä! :)

  VastaaPoista
 3. Hahah, ei voi olla.. Just kun olin tehnyt oman postauksen ja lähettänyt kommentin sulle, niin HETI sen jälkeen huomasin, että olit julkaissut tämän postauksen :D Menipä ristiin! Mutta toisaalta, oisin silti antanut palkinnon sulle, edelleen :) Ihania vastauksia nämäkin kyllä, ihana sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin saman :-D Oisin yhdistänyt sun kysymykset tähän samaan, jos olisin ehtinyt! Mutta kiitos kuitenkin :*

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! Tartun siihen ilman muuta jahka ehdin :) Tykkään paljon sun blogin ulkoasusta, tarkemmin en vielä ole ehtinyt tutustua mutta senkin aion tehdä.

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.