Kolme kuukautta

Neljäsosa vauvavuodesta on nyt eletty, aika hurjaa! Meidän kolmekuinen vauvamme on ihan mahtava tyyppi. Hän on mahdottoman iloinen ja hauska pieni poika, joka hymyilee ja naureskelee jatkuvasti, milloin millekin. Luka on myös todella seurankipeä, eikä oikein viihtyisi yksin. Välillä hän innostuu juttelemaan yksikseen leluilleen, mutta kaikkein parasta on seurustella äidin ja isin kanssa. Ja juttua vauvalla kyllä riittääkin! Hän osaa jo vaikka minkälaisia äännähdyksiä ja innostuessaan kiljahtelee riemusta. Nämä seurusteluhetket ovat äidinkin mielestä ihan parhaita. Luka tykkää siitä, kun hänen mahaansa puhalletaan, kun kasvoja suukotellaan ja kun hänen käsiään ja jalkojaan liikutellaan. Kukkuu-leikkiä leikitään välillä harson kanssa - toisinaan se on hurjan hauskaa, mutta toisinaan vielä vähän liian jännittävää.


Kolmen kuukauden ikäinen Luka on myös todella utelias pikku seikkailija. Hän tarkkailee maailmaa silmät pyöreinä ja rakastaa sitä, kun häntä kannetaan ympäri kotia ja näytetään hänelle asioita. Myös ulkomaailmaa on hauska tutkia kantorepun tai -liinan kyydissä matkustaen. Paikallaanoleminen on äärimmäisen tylsää, ja sitä protestoidaankin yleensä varsin kuuluvasti. Sylissä hengailun lisäksi hän tykkää makoilla vatsallaan ja jaksaa kannatella päätään pitkiä aikoja. Kääntyä hän ei kuitenkaan vielä oikein osaa, ainakaan ilman apua. Makoillessaan hän on kuitenkin todella vilkas tapaus, ja potkii ja sätkii käsillään ja jaloillaan vimmatusti. Tuntuu, että koko ajan on hirveä tohina päällä! Omaa peilikuvaansa hän myös tykkää tuijotella ja kovasti aina itselleen nauraa ja juttelee. Hiljattain Luka on löytänyt myös omat kätensä. Nuo pikkukätöset tarttuvatkin innokkaasti milloin mihinkin, ja lisäksi pienet nyrkit löytyvät useimmiten vauvan suusta. 


Yönsä Luka nukkuu pääsääntöisesti hyvin. Untenmaille mennään siinä klo 21 aikoihin ja aamulla herätään seitsemän-kahdeksan maissa. Yöllä herätään syömään yleensä kerran tai kahdesti. Päivisin nukkuminen on hieman vaihtelevaa. Ulkona vaunuissa hän voi nukkua pitkiäkin aikoja, mutta sisällä päiväunet saattavat jäädä hyvinkin lyhkäisiksi. Puhelimesta soitettu sateenropina tai "kohtuäänet" rauhoittavat kuitenkin usein pikkumiehen uneen, jos muuten ei meinaa malttaa nukahtaa. Parasta on kuitenkin, jos saa nukahtaa rinnalle, eikä siitä saisi mielellään nostaa häntä omaan sänkyyn nukkumaan! Syöminen tapahtuu lapsentahtisesti, eli maitoa Luka saa niin usein kuin vain haluaa. Yleensä hän syö päivisin muutaman tunnin välein. Välillä liian nopea maidontulo kirvoittaa pienet rintaraivarit, mutta pääosin meidän imetyshetket sujuvat rauhallisesti. Olen kyllä positiivisesti yllättynyt siitä, miten helppo vauva meillä toistaiseksi on ollut! 


Tulevana tiistaina meillä on 3kk-neuvola, ja mielenkiinnolla odotankin uusimpien mittojen kuulemista! Tuntuu, että vauva on kasvanut ihan hurjasti ja veikkaan kyllä, että 7kg on mennyt jo rikki. Vaatekoko on tällä hetkellä 62-68, ja pituuskasvuakin on tapahtunut sen verran, että Lukan kehto on jäämässä auttamattomasti pieneksi. Tuntuu, etten millään raaskisi pistää tuota kehtoa vielä pois ja laittaa Lukaa nukkumaan isoon pinnasänkyyn! On hän vain sellainen minun oma pikkuruinen kuitenkin.

xoxo Nelli

Ps. Jos et vielä ole käynyt linkkaamassa blogiasi TÄHÄN postaukseen, niin tee se viimeistään tänään!

10 kommenttia

 1. Luka on kyllä todella suloinen pikkuinen. <3
  On kyllä mahtavaa kun siellä nukutaan yöt hyvin, eikä tarvii nousta esim tunnin välein. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se <3 Ja niinpä! Hieman jännityksellä odotan mahdollisia tulevia 4kk hulinoita yms...

   Poista
 2. Voi mikä söpöläinen. Vauvavuosi menee niin nopeasti ja niin menee näemmä myös seuraavatkin vuodet. Oma pieni täyttää pian jo kaksi...mitä ihmettä :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se aika kyllä tuntuu menevän vuosi vuodelta vain nopeammin! Täytyy vain koittaa nauttia hetkestä <3

   Poista
 3. Hauska taas kerran huomata, miten samoja juttuja omallakin pojalla on tässä 3kk:n iässä, niin moni asia kuin suoraan meidän arjesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minä kans tykkään lukea sun blogia kun on hauska seurata kahden niin samanikäisen tyypin kehitystä! :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.