Erilainen aamu

Tässä aamussa ei sinänsä olisi ollut mitään kovin erikoista, ellen sattuisi olemaan äiti. Se oli nimittäin ensimmäinen kerta tämän kolmen kuukauden aikana, kun olin ihan suunnitellusti lähdössä pois kotoa ottamaan sitä ihan omaa aikaa - siis kauppareissua tai nopeaa kampaamokäyntiä pidemmäksi ajaksi. En ole hirveästi kaivannut pois vauvani luota ja nytkin se kieltämättä aluksi tuntui hieman oudolta, vaikka samalla kyllä tiesin senkin, että ihan hyvää se minulle tekisi. Kamil on ennenkin kannustanut minua siihen, siis lähtemään vähän pois tästä vauvakuplastani, mutta nyt vasta tuntui siltä, että ehkä nyt on viimein sen aika. Niinpä ilmoittauduin joogakurssille, jonka tunnit pidetään aina perjantaiaamuisin. Kamilin töiden takia en oikein pystyisi ottamaan mitään iltaharrastusta, mutta onneksi olen viime aikoina opetellut aamuihmiseksi, joten kello 9 alkava tunti ei tunnu enää ihan niin traagiselta! Ja tänään oli sitten ensimmäisen tunnin aika.


Se totaalisesti rentoutumiseksi tarkoitettu puolitoistatuntinen meinasi kyllä ensin mennä ihan metsään. Kamil nimittäin sai yllättäen kutsun työhaastatteluun juuri tälle samalle aamulle! Tiedän, kuinka paljon Kamil kyseisen paikan haluaisi, joten tarjoudun jo uhraamaan tämän kauan odotetun oman hetkeni ja jäämään kotiin Lukan kanssa. Kamil ei tähän kuitenkaan suostunut, vaan sanoi ottavansa vauvan mukaan haastatteluun! Mua kyllä ajatus aluksi hieman hirvitti, mutta asia oli kuulemma haastattelijalle ihan okei, joten ei kai siinä sitten... Niinpä pojat saattoivat minut joogasalille, minä imetin vielä vauvan nopeasti aulassa ennen tunnin alkua, ja toivotin Kamilille onnea. Ja hengähdin vain syvään toivoen, että kaikki arkiset ajatukset lipuisivat jonnekin kauas uloshengityksen mukana.

Ei se kyllä ihan helppoa ollut. Mieli meinasi koko ajan karkailla ihan vääriin paikkoihin. Muistikohan Kamil nyt ihan varmasti ottaa sen pumppaamani maidon mukaan? (Tietysti muisti, tarkistinhan sen jo noin miljoona kertaa ennen lähtöä.) Mitä jos Luka kiukkuilee koko haastattelun ajan eikä Kamil pysty keskittyä ja koko homma on ihan pilalla? Ja entä jos huomaan yhtäkkiä paitani olevan ihan litimärkä maidosta (vaikka juurihan vasta imetin varta vasten siksi, että tältä kauhuskenaarioltani välttyisin)??? Eihän siitä siis meinannut tulla yhtään mitään. Koko kroppakin tuntui pitkän tauon jälkeen ihan kankealta. Tuntui, että olin keväällä raskausjoogassakin käydessäni notkeampi kuin nyt! 


Mutta sitten kuulin ohjaajan lausuvan maagiset sanat: nautiskele joutenolosta. Ja minä ajattelin, että hitto vie, minähän nautin. Suljin silmät, hengitin syvään ja olin vain, siinä hetkessä. Ja totesin, että kai minä loppujen lopuksi jo olinkin vähän tämän tarpeessa. Siis ihan todella.

Ja tunnin jälkeen olin ihan varmasti virkeämpi ja rentoutuneempi äiti kuin pitkään aikaan. Ehdin vielä käydä kiertämässä pari kauppaakin ennen kuin Kamil ja Luka palasivat haastattelusta. Kerrankin sai sovitella vaatteita ihan rauhassa, joten ostin itselleni synttärilahjaksi uuden mekon. Tuntuu, että tuollainen parinkin tunnin ihan tavallinen yksinään olo latasi akkuja ihan mielettömällä tavalla ja nyt jaksaa taas! Niin, ja se haastattelukin oli kuulemma mennyt hyvin. Edes lisämaitoa ei oltu tarvittu ja Luka oli Kamilin sanojen mukaan hurmannut kaikki. Saa nähdä, oliko vauvan ottaminen mukaan haastatteluun hyvä veto vai ei, mutta olen aika varma tämä kaksikko ainakin erottui joukosta... Toivotaan, että hyvällä tavalla!

Rentoa viikonloppua! 

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Kiva että olet saanut aikaa omaan harrastukseen :) äitinä se on tärkeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä :) Aikaa olisin saanut jo ennenkin, mutta nyt vasta taisin olla henkisesti valmis siihen :'D Napanuora on vielä kovin lyhyt...

   Poista
 2. Muistan nuo ekat omat hetket esikoisen kanssa, arjesta sai nauttia ihan eritavoin ja osasi arvostaa pieniä hetkiä myös yksin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Nyt kyllä pienikin oma hetki tuntuu ihan kullanarvoiselta :)

   Poista
 3. Oi kuulostaa ihanalta <3 varmasti tuoreelle äidille ihan nappivalinta tää joogakurssi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jooga on kyllä sopivan lempeä laji tähän elämäntilanteeseen ^_^

   Poista
 4. Ihana! Ja jooga kuulostaa siltä että haluaisin kokeilla

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.