3kk neuvola

Tänään meillä oli aamuohjelmassa Lukan 3kk-neuvola. Jännitin tätä käyntiä kovasti jo etukäteen, sillä luvassa oli ensimmäiset pistoksina annettavat rokotteet, eli yhdistelmärokote ja pneumokokki. En ole neulakammoinen, mutta tuntui kurjalta ajatella, miten vauvaa tulisi nuo piikit sattumaan! Ehdinkin jo hississä matkalla kuudenteen kerrokseen tirauttaa pienet ylitunteellisen äidin itkut, mutta onneksi Kamil oli mukana ja sain koottua itseni ennen kuin astuttiin hissistä ulos neuvolaan. Tiedän kyllä, että on ne kaikki muutkin vauvat selvinneet näistä rokotuksista, mutta silti olen vain ihan liian herkkä, kun kyse on omasta lapsestani...


Neuvolassa ensin kertoiltiin hieman Lukan kuulumisia ja miten vauva on meidän mielestämme kehittynyt. Poika oli onneksi tapansa mukaan hyvällä tuulella, ja jutteli ja hymyili kovasti neuvolantädille. Sitten katsottiin vähän Lukan "taitoja" eli miten hän esimerkiksi on mahallaan ja seuraako lelua katsellaan. Hoitajaa ihmetytti, miten tukevasti Luka seisoo tuettuna - yleensä sillä tavalla seistään kuulemma vasta viiden kuukauden iässä. Luka on kyllä alusta alkaen ollut niin jäntevä poika, ja nyt viime aikojen suosikkijuttusi onkin ollut tuo "seisominen". 


Tässä vielä Lukan uusimmat mitat. Suluissa vertailun vuoksi viime kertaisen neuvolakäynnin mitat n. puolitoista kuukautta sitten Lukan ollessa 7 viikon ikäinen. 

Paino: 7650g (6000g)
Pituus: 62,9cm (57,3cm)
Päänympärys: 41cm (38,6cm)

"Hurmaava Luka! Vastaa hymyyn, juttelee. Täysimetyksellä. Näkö normaali. Rokotukset sai."


Niin, ne rokotukset. Alunperin mun oli tarkoitus mennä Lukan kanssa neuvolaan yksin, mutta onneksi Kamil saikin vaihdettua työvuoronsa niin, että pääsi myös mukaan. Kamil piti Lukaa sylissä ja minä yritin vain ajatella ilosia ajatuksia. Jonkin verran Luka itki - äidin mielestä niin sydäntäsärkevästi, mutta se harmitus meni kuitenkin loppujen lopuksi aika nopeasti ohi, varsinkin kun lohdutukseksi sai hieman maitoa. Hetken päästä vauva taas oli yhtä hymyä, eli onneksi tämä ei hirveän pitkään jaksanut olla vihainen kokemastaan vääryydestä. Äidin reipas kulta! Neuvolan jälkeen Luka nukahti saman tien vaunuihin, ja nukkuikin sitten pari tuntia tuon kauhean koettelemuksensa jälkeen. Käytiin vielä apteekista hakemassa varmuuden vuoksi vauvalle sopivaa liuosmaista panadolia, jos rokotuksen sivuvaikutuksena nousee kuume tai Luka on muuten kovin kipeä. Toivotaan, että mitään ei tulisi! Tähän asti Luka on vaikuttanut melko normaalilta, ehkä hieman tavallista väsyneemmältä vain, mutta saa nähdä mitä tässä iltaa kohti mentäessä tapahtuu. Minkälaisia kokemuksia teillä on näistä kolmen kuukauden rokotuksista? 

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Kiva, että siellä meni koitokset hyvin, äidin herkistelyt taitaa kuulua asiaan näillä reissuilla ;) Toivottavasti ei nyt sitten tulisi mitään pahoja jälkivaivoja! Meillä oli kanssa tuota väsymystä jälkeenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu niin taitaa, tottuukohan tällaisiin koskaan :') illalla ja nyt seuraavana päivänä Luka on ollut tavallista itkuisempi ja vähän kipeän oloinen, mutta kuumetta ei onneksi ole ollut.

   Poista
 2. Mä en kestä miten suloinen kolmekuukautinen :) Mua ei hirveästi jännittänyt esikoisen kanssa noi ekat rokotteet, koska en ollut ajatellut asiaa sen enempää. Homma kuitenkin päättyi aivan jäätävään itkuun, joka ei loppunut millään ja mun piti kantaa huutava vauva koko matkan kotiin, kun vaunuissa huuto vain yltyi. Joten ymmärrettävästi olin pikkaisen huolissani kun kuopuksen oli aika mennä rokotettavaksi. Olin oikeen varannut esikoisellekin hoitajan, että voin sitten täysillä rauhoitella vauvaa. Mutta meidän poika parkaisi kerran ja rauhoittui heti, jonka jälkeen väläytti vielä ison hymyn terkkarille :D

  Toivotaan, että siellä sujuu ilta rauhallisesti eikä nouse kuumetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :S olipa ikävä kokemus esikoisen kanssa, mutta onneksi seuraavan kanssa sujui helpommin :)

   Poista
 3. Söpöläinen <3 Mistä nuo ihanat legginsit on? <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Marimekon, saatiin nimiäislahjaksi :) on kyllä ihanat ja ihan mun lempparit kans! <3

   Poista
 4. En kestä kun toinen on niin tomera! MIKSI ne kasvaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi <3 ja NIINPÄ! Miten tääkin voi olla näin isopoika jo :|

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.