Stokke Newborn Set - käyttökokemuksia


Toukokuussa, vielä raskaana ollessani, meille kotiutui Stokken Tripp Tripp - tuoli. Meillä oli pitkään tarkoituksena hankkia vain sellainen puinen retro-syöttötuoli, mutta lopulta päädyimme Tripp Trappiin ennen kaikkea sen pitkäikäisyyden vuoksi. Pakko myöntää, että sen ihan viimeisen sinetin ostopäätökselle antoi tuoliin lisäosana saatava sitterin tapainen vauvasetti eli newborn set, jonka ansiosta jo pieni vauva pääsee tuolia käyttämään. Tämä newborn set varmasti jakaa mielipiteitä siitä, kuinka kannattava hankinta kyseinen kapistus on, sillä onhan se melko hintavakin (uutena tällä hetkellä n. 90 euroa). Meillä on nyt ollut tämä istuin käytössä pari kuukautta, joten ajattelin hieman kertoa meidän kokemuksiamme siitä. Onko setti vastannut odotuksia, vai tuliko tehtyä täysin hutiostos?


Ihan uutena emme settiä edes harkinneet ostavamme, sillä niitä löytyy nettikirppiksiltäkin pilvin pimein. Vauvakaukalon käyttöikä on kuitenkin verrattain lyhyt (0-6kk, max 9kg asti), joten käytetytkin ovat varmasti pääsääntöisesti varsin hyväkuntoisia. Ainakaan meidän omasta en ole löytänyt mitään moitittavaa, ja sen hankimme tori.fi:n kautta 60 euron hintaan. Tavallaan melko arvokas hankinta siltikin, mutta sanoisin, että meillä istuin on kuitenkin ollut jo tämän kahden kuukauden aikana käytössä koko rahan edestä! Emmekä tämän lisäksi ole kaivanneet toista, varsinaista sitteriä ollenkaan, vaan tämä ajaa asiansa erinomaisesti. Koiraperheessä muutenkin on kivempi, ettei vauva hengaile lattialla olevassa sitterissä silloin, kun me vanhemmat esimerkiksi syömme pöydän ääressä. Myöskään sellaista en oikein pitänyt vaihtoehtona, että sitteri nostettaisiin ruokapöydän päälle, joten senkin vuoksi newborn set on ollut meille todella toimiva ratkaisu. 


Newborn set on siis meillä käytössä päivittäin. Luka viettää istuimessa lyhyitä aikoja kerrallaan, muutamasta minuutista ehkä puoleen tuntiin - sittereissähän ei muutenkaan suositella pidettävän vauvoja kovin pitkään yhtäjaksoisesti. Luka kyllä viihtyy istuimessa varsin hyvin, ja saattaa toisinaan siihen nukahtaakin, jos ei mitään kamalan mielenkiintoista ympärillä tapahdu. Tokikaan emme anna hänen siinä nukkua, vaan siirrämme hänet sitten omaan sänkyynsä, jos uni voittaa. Yleensä Luka kuitenkin tykkää tarkkailla tuolista käsin, mitä ympärillä tapahtuu - korkealta kun näkee asioita hieman paremmin kuin lattian tasolta. Istuimessa olevaan lelukaareen saa lisäksi roikkumaan kaikenlaista viihdykettä, jotka nykyään myös pitävät vauvamme mielenkiintoa hyvin yllä. 


Pisimmät hetket istuimessa Luka viettää yleensä silloin, kun me Kamilin kanssa syömme. Silloin on kiva, että hereillä ollessaan vauvakin voi olla meidän kanssamme pöydän ääressä, eikä esimerkiksi toisen meistä tarvitse pitää häntä samaan aikaan sylissä. Voimme samalla seurustella vauvan kanssa, joka usein piristääkin ruokailuhetkiämme hymyillään ja juttelullaan. Tykkään siitä, että vauva pääsee osallistumaan näihin ruokailuhetkiin heti pienestä pitäen ja olemaan meidän lähellä, osana meidän perhettä! Sitten, kun kiinteiden maistelu aloitetaan, pääsee vauvakin syömään pöydän ääreen, kun nyt hän on siinä vielä vain tarkkailijan roolissa. Istuin on kätevä myös ihan lyhyinä hetkinä käytettäessä. Aina ei nimittäin huvita laittaa vauvaa vaikka kantoliinaan, kun pitäisi tyhjentää astianpesukone tai tehdä jotain muita nopeita kotitöitä. Ruokaa laittaessakin voi samalla helposti tarkkailla ja viihdyttää vauvaa, kun hän on siinä lähellä, eikä vaikka lattialla.


Yleisesti ottaen Luka siis viihtyy kaukalossaan oikein hyvin. Toki välillä tulee tilanteita, kun siinä istuminen ei huvita ollenkaan, mutta sellaisiahan ne vauvat ovat! Silti tämä on ollut meille todella elämää ja arkea helpottava hankinta, ja sanoisinpa, että hintansa väärti. Mitään tavallista sitteriä emme siis ole jääneet kaipaamaan. Tosin tämän newborn setinkin saa helposti irrotettua tuolista, jolloin sitä voisi käyttää myös sitterin tapaan lattialla, mutta me emme ole sitä kertaakaan edes kokeilleet. Lattialla istuinta voisi ilmeisesti myös keinuttaa, kun taas tuolissa kiinni ollessaan se ei liiku mihinkään suuntaan, mikä ehkä estää toisia vauvoja viihtymistä siinä niin hyvin. Ehkäpä ainoa miinus, jonka itse istuimesta keksin, liittyy sen ergonomiaan, mutta toisaalta tuolissa tosiaan ollaan vain vähän aikaa kerrallaan. Kaiken kaikkiaan ollaan siis oltu newborn settiin tyytyväisiä, ja toivotaan, että se palvelee meitä jatkossakin hyvin! 

xoxo Nelli

7 kommenttia

 1. Oi miten ihania kuvia. Meillä on myös Tripp trapp-tuoli ja se on erittäin hyväksi todettu pitkäikäisyytensä vuoksi. Tuota kaukalo-osaa meiltä ei kuitenkaan löydy mutta jos tulen vielä joskus raskaaksi, niin se voisi toimia meilläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ollut kätevä hankinta, eli voin vilpittömästi suositella! Toivotaan, että itse tuo Tripp Trapp - tuolikin sitten vastaa odotuksia :)

   Poista
 2. Meillä oli viimeksi sitteri käytössä ja inhosin sitä kun se piti nostaa pöydälle (kun en halunnut lattiallekaan jättää) ja päätin että jos saan vielä toisen lapsen niin ensimmäinen asia mitä ostan on tämä newborn set!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, suosittelen! Voin kuvitella, että sitterin nostelun kanssa menee hermot...

   Poista
 3. Meillä nomi-tuoli ja siinä tuo babyset. Tripp trapp on niin massiivinen ja työläs pitää puhtaana. Se meillä oli viimeksi muttei ollut mieluinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaista olenkin vähän kuullut myös, saa nähdä miten meillä toimii sitten kun saadaan se varsinainen tuoli käyttöön :)

   Poista
 4. Meillä odottelee tämä newborn setti kaapissa, jos joskus saataisiin kakkonen. Ostin sen kaverilta ihan pilkkahintaan, harmi etten ollut tajunnut hankkia sitä jo ekalle :p meilläkin nosteltiin aina sitteriä pöydälle, nykyiselle pöydälle en uskaltaisi edes nostaa :D

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.