Päivä Fiskarsissa


Teimme tiistaina ensimmäisen hieman pidemmän reissun Lukan kanssa. Tähän asti ei nimittäin olla Tampereen rajojen ulkopuolelle poistuttu - nyt matkakohteenamme oli Fiskarsin ruukki. Fiskari on pienen pieni kyläpahanen Raaseporin kaupungissa, mutta koostaan huolimatta sitäkin viihtyisämpi ja kauniimpi paikka. Me suuntasimme sinne ensisijaisesti testaamaan serkkuni ja tämän vaimon pyörittämää ravintolaa, mutta Fiskarsin ruukki on kyllä muutenkin varsin ihastuttava paikka vierailla, varsinkin näin kesällä hyvän ilman sattuessa. Paikka on tunnettu suomalaisen taiteen ja muotoilun keskuksena, ja sieltä löytyykin runsaasti toinen toistaan ihanampia putiikkeja, näyttelyitä, pajoja, kahviloita, ravintoloita ja vaikka mitä! 

Tampereelta Fiskariin on noin kahden ja puolen tunnin ajomatka, joten me päätimme lähteä liikkeelle mahdollisimman aikaisin aamulla. Pikkuvauvan kanssa se tarkoitti tällä kertaa kello kymmentä, sillä niin vain noihin aamupuuhiin saa toisinaan kulumaan aikaa, vaikka kuinka heräisi ajoissa (tässä tapauksessa puoli seitsemältä). Kun Luka oli syönyt kotona toisen aamiaisensa ja vaippa vaihdettu puhtaaseen, suuntasimme autoon ja menomatka sujuikin letkeästi vauvan nukkuessa tyytyväisenä aina melkein perille asti. Koko matka selvittiin ilman itkua ja kitinöitä, ja pysähtyäkin piti ainoastaan kerran nälän yllättäessä noin puoli tuntia ennen määränpäätä. Olen ollut tähän asti aika ujo julki-imettäjä, mutta nyt vauvan ruokailuhetki sujui omastakin mielestäni oikein mukavasti auringonpaisteesta nauttien huoltoaseman terassilla, vauva ja tissi hieman ponchon alla piilossa. Olen haaveillut ja harkinnut Söpö-imetyssuojan hankkimista, mutta ihan kivasti tuo ponchokin hoiti hommansa tällä reissulla, ja imetettyä tuli sujuvasti missä vain tarvitsikin.
Fiskarsin ruukki on sen verran pieni paikka, että siellä on helppo kulkea pienenkin vauvan kanssa, sillä kaikki on todellakin kävelymatkan päästä toisistaan. Meillä oli mukana vaunut, mutta Luka kulki melkein koko päivän joko isin kanssa Tulan kantorepussa tai minun kanssani trikooliinassa. Kantaminen helpottikin varsinkin putiikeissa pyörähtelyä, vaikka mitenkään kovin ruuhkaista ei Fiskarsissa tiistaina ollut, vaan kaikkialla mahtui kyllä hyvin kuljeskelemaan. Silti vaunujen kanssa on usein omat haasteensa, ja liinailessa liikkuminen pienissä tiloissa oli huomattavasti vaivattomampaa. Vauvakin oli varsin tyytyväinen kun sai olla kannettavana; välillä hän nukkui, mutta hyvin paljon oli myös valveilla ja katseli uteliaan ja kiinnostuneen oloisena kaikkea, mitä ympärillä tapahtui. Lounasta söimme japanilaisessa ravintolassa Kitamurassa. Vaikka ravintolaa tosiaan pitääkin serkkuni vaimonsa kanssa, niin en todellakaan kehu paikkaa suotta, kun sanon ruuan olleen taivaallista! Listalla olisi ollut vaikka mitä herkullisen kuuloista, mutta päädyin kuitenkin sushiin, jota olin himoinnut jo muutenkin jonkin aikaa. Eipä tarvinnut pettyä, vaan oikeastaan sushi-himo tuosta vain yltyi... Jälkkäriksi söimme paahdetun vihreän teen makuiset panna-cottat, jotka olivat ihan superit nekin, ja katosivat parempiin suihin ennen kuin tajusin edes ottaa kameraa esiin. 

Lounaan jälkeen kiertelimme vielä Fiskarsin putiikkeja ja ennen kaikkea nautimme ihanan kesäisestä säästä kauniissa ympäristössä. Paikka on satumaisen vehreä ja kylän läpi virtaa pieni Fiskarsinjoki, joten maisema on todella kaunis ja idyllinen. Tällä kertaa meidän retki sujui leppoisasti ja jälleen kerran vauvan ehdoilla, mutta todella mukava päivä oli joka tapauksessa! Olen myös hyvin ylpeä meidän pikkuisesta, niin reippaasti hän jaksoi koko päivän eikä meillä ollut mitään ongelmia hänen kanssaan, vaan vauva oli aivan loistavaa matkaseuraa. Mutta nytkin jäi taas vaikka mitä näkemättä, joten ensi kesänä toivottavasti uudelleen! 

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Fiskars on kyllä ihana ja tuota Kitamuraa on suositeltu niin paljon, että ihan jo senkin takia tekisi mieli visiitti ruukkikylään tehdä. Ihania kuvia, Luka on niiiiin söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Hyvää oli ja tosiaan Fiskars on kyllä muutenkin ihana vierailukohde. Luka kiittää :*

   Poista
 2. Kyllä on niiin söpö tuo Luka. Ja kantoliinasta iso plussa, mä tykkään kans!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se :') <3 Kantoliina on kyllä kätevä, ei sitä oikein ilmankaan enää osaisi olla!

   Poista
 3. Voi että kuinka ihania kuvia! Niin kaunis äiti ja suloinen Luka. ♥

  VastaaPoista
 4. Ihania kesäkuvia :) Etenkin tuo kantoliinakuva on kaunis ♥

  Mä kävin Fiskarsissa 10 vuotta sitten ja ostin hopeasormuksen, jonkun käsityöläisen tekemän. Sormus on aika yksinkertainen, hopeinen, mattapintainen ja pinnassa pientä suoraa uraa koristeena ja keskellä neliössä sinisafiiri. Ajattelin, että kyllästyn sormukseen, mutta niin se on vaan 10 vuotta sormessani ollut, tosin kulunut ihan kiiltäväksi ja tasaiseksi. Fiskarsin tapaisista paikoista tekee usein ne parhaimmat ja persoonallisimmat löydöt :)

  VastaaPoista
 5. Yritin tähän jo joskus aiemmin kommentoida, mutta puhelimella en onnistu asiassa koskaan :/ Mutta pakko nyt pitkän ajan jälkeen palata, kun muistan! Me nimittäin oltiin tuolla aika varmasti samana päivänä kuin tekin! Nimittäin jos en ihan väärässä ole, niin tuo teidän iskä kiipeili puussa ja me ihmeteltiin hänen taitojaan :) Ihana paikka kyllä, täytyy käydä uudestaankin vielä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti! Hih, hauska sattuma ja hyvinpä muistit :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.