Lukan lempparit - 2,5kk

Tämän hetken lempiasioita kaksi- ja puolikuisen vauvamme mielestä ovat esimerkiksi...
Hymynaamat

Luka on varsin iloinen ja nauravainen pikkupoika, ja tämän tästä väläyttelee meille suloista hymyään. Vanhempien ja tuttujen ihmisten lisäksi oman osansa hymyistä saavat myös kaksi paperinaamaa, jotka Lukan mielestä ovat aivan ihania. Muistin vasta tässä muutama viikko sitten näiden olemassaolon, mutta heti kun ensimmäisen kerran näitä pojalle näytin, oli se jo rakkautta ensisilmäyksellä. Neuvolasta saatu keltainen hymynaama ilostuttaa vaipanvaihtohetkiä hoitonurkkauksen seinällä, ja saa kyllä Lukan nauramaan joka ikinen kerta. Kesä-heinäkuun Vauva-lehdessä ollut hymyilevä mansikka puolestaan viihdyttää Lukaa useimmiten keittiönpöydän ääressä istuessa. Vauva tykkää usein katsella ja jutella mansikalle ollessaan sitterissä - ja samalla me vanhemmat saammekin monesti hyvin syötyä rauhassa. 


Kylpeminen

Luka suorastaan rakastaa kylpemistä! Harvemmin on sellaista kiukkua tai kitinää, mihin ei vedessä lilluminen tai pieni suihku auttaisi. Luka kylpee ammeessa yleensä kerran viikossa, ja siitä hän kyllä todella nauttii. Kylvyn jälkeen meillä on aina ihanan tyytyväinen vauva, ja sen jälkeen unikin maistuu.


Lelukaari

Ostin tämän Ikean puisen lelukaaren facebook-kirppikseltä Lukan ollessa pienempi. Tuolloin hän ei vielä ymmärtänyt lelukaaren päälle juurikaan, ja viihtyi sen alla hyvällä tuurilla ehkä minuutin. Mutta nykyään vauva jaksaa jo tuijotella kaaressa roikkuvia värikkäitä leluja hyvän tovin, ja innostuu usein myös huitomaan niitä käsillään ja nauramaan hassusti pyöriville leluille. Meillä on sen verran leveä sohva, että Luka leikkii useimmiten siinä sohvalla, sillä lattialla koiraa yleensä kiinnostaa vauvan leikit vähän liikaakin. 


Mahallaan makoilu

Vaikka lelukaari onkin Lukan mieleen, niin muuten hän ei enää viihtyisi selällään niin hyvin kuin ennen. Vauva on jo pitkään kannatellut päätään todella hyvin, joten paljon hauskempaa olisi matkustaa pystyasennossa äidin tai isin sylissä ympäristöään tutkien, tai sitten makoilla mahallaan. Välillä Luka kyllä aivan hermostuu, jos pään kannattelu ei joskus sujukaan, eli tässä asennossa viihtyminen on vielä vähän vaihtelevaa. Useimmiten hän kuitenkin jaksaa jo oikein hyvin, ja vauvasta oikein näkee, kuinka hänkin on innoissaan tästä taidostaan! 

Löytyykö sieltä ikätovereilta samanlaisia suosikkeja?

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Meidän tällä hetkellä seitsemän kuukautisen pojan lemppari oli myös tuossa iässä samainen lelukaari. Hän viihtyi siinä vaikka kuinka pitkään, ja tuijotteli siinä heiluvia killuttimia silmät suurina. Tuo lelukaari oli myös minun lempparini, sillä sitä jopa sieti katsoa olohuoneen nurkassa :) Ja tietty kylvyt olivat, ja ovat edelleen ihan ykkösjuttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää Ikean lelukaari on kyllä poikkeuksellisen kivan näköinen :) monet sellaiset pehmeät lelukaaret on aika kamalia omaan silmään, vaikka vauvoille nekin varmaan kelpaa hyvin... :D

   Poista
 2. Voi söpö söpö söpö söpö söpö <3
  Lelukaari pitää kyllä mennä ostamaan. Muikut diggailee sittereidensä lelupompuloista, mutta olis kiva pitää heitä enemmän lattialla. Siellä vaan tylsistyy niin pian!
  Hienosti kannattelee Luka päätään, meillä masulleen kun iskee niin yleensä tulee harmistus. Mutta niinä kertoina kun ei tule, selkeästi innostutaan että HEI MÄ OSAAN TÄLLEE. On nää vaan ihania aikoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, meilläkään ei kyllä pahemmin lattialla selällään viihdyttäisi ilman tätä lelukaarta! Hih, ja se on kyllä niin suloista kun näkee miten innoissaan ja ylpeä vauvakin voi olla omista taidoistaan :D ihania pikkutyyppejä :')

   Poista
 3. Täälläkin hymynaamat uppoaa! Kylpeminen taas aiheuttaa pojalle nykyään sellaisen ihmettelevän ilmeen naamalle, mutta pitkälle ollaan jo päästy siitä kun alussa koko touhu aina vaan kiukustutti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hymynaamat on kyllä jättimenestys meillä :D ja voi, onpas jännä, yleensä vauvat tuntuvat rakastavan kylpeä! No, mutta lupaavaan suuntaan teilläkin siellä mennään ;)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.