Kun vauva tuli taloon...

Vauvan saaminen muuttaa elämässä, noh, lähes kaiken. Ehkä olisi helpompi listata asioita, jotka ovat pysyneet samana... Mutta tässä 15 asiaa, jotka ainakin omalla kohdallani vauva on muuttanut! 


1. "Äiti" on mielestäsi maailman kaunein sana. 
2. Osaat vihdoin rakastaa ja arvostaa vartaloasi. Kliseistä, mutta totta. 
3. Et enää oikein osaa olla täysin paikoillasi. Huomaat hampaita harjatessasi heiluvasi samalla tavalla kuin keinuttaessasi vauvaa sylissäsi ja kaupassa heijaat ostoskärryjä. Vaikka oma vauva ei olisi lähimaillakaan...
4. Pystyt käymään pitkiä keskusteluja vauvasi kanssa sanomatta yhtäkään järkevää lausetta ja puheessasi on paljon enemmän intonaatiota. Vaikka et ikinä aikaisemmin olisi osannut "lässyttää" vauvoille, tuntuukin se yhtäkkiä maailman luonnollisimmalta puhetavalta.
5. Vaatekaupoissa pyöriessäsi uusien vaatteiden tärkein kriteeri ei ole ainoastaan ulkonäkö, vaan mietit, voiko niissä imettää. 


6. Peiliin katsoessasi tuijotat vauvaasi etkä itseäsi.
7. On luksusta, jos saat nukkua yli kahdeksaan aamulla. Pärjäät yllättävän vähillä yöunilla ja olet mestari ottamaan lyhyitä muutaman minuutin päiväunia aina tilaisuuden tullen. 
8. Tiedät tasan tarkkaan, missä kotikaupunkisi kahviloissa, ostoskeskuksissa ynnä muissa on parhaat lastenhoitohuoneet ja imetysnurkkaukset. Osaat myös suunnitella kaupungilla kulkiessasi reittisi sen perusteella, missä pääsee parhaiten kulkemaan vaunujen kanssa. 
9. Olet luopunut kellontarkoista aikatauluista, sillä yleensä vauva päättää kuitenkin toisin. Lisäksi lähteminen mihin tahansa vie suurin piirtein triplasti enemmän aikaa kuin ennen, ja "avaimet, puhelin, lompakko" - rimpsun lisäksi on muistettava pakata mukaan myös vaipat, harsot, vaihtovaatteet, kosteuspyyhkeet, maidonkerääjä, tutti... 
10. Aiemmin ihmettelit, miten sellaisesta aiheesta kuin vauva voi olla olemassa niin paljon kuukausittain ilmestyviä aikakauslehtiä ja päivittäin päivittyviä blogeja. Miten niistä pienistä ihmisistä voi riittää niin paljon sanottavaa? Nyt ymmärrät. 


11. Kun sinulta kysytään "mitä kuuluu", vastaat huomaamattasi yleensä ennemminkin, mitä vauvalle kuuluu.
12. Osaat tehdä mitä erilaisimpia asioita yhdellä kädellä ja vauva sylissä. 
13. Arvostat helposti ja nopeasti syötäviä ruokia - esimerkiksi banaanit kuuluvat päivittäiseen ruokavalioosi. Ilahdut, jos saat syödä ateriasi lämpimänä ja hotkimatta - ja ilman, että joudut samaan aikaan viihdyttämään sitterissä istuvaa vauvaa.
14. Puhelimesi ja kamerasi on täynnä kuvia vauvasta, ja jaksat katsoa niitä yhtä uudestaan ja uudestaan. Jokainen kuva on myös mielestäsi aivan erilainen, vaikka joku muu saattaa nähdä kuvissa vain tylsän, tismalleen samalta näyttävän vauvan. 
15. Elämästä tulee kaikin puolin parempaa ja merkityksellisempää. Välillä se on raskasta ja väsyttävää, mutta vastapainona saat yllin kyllin iloa, naurua ja sellaista onnea, jonka olemassaoloa et osannut etukäteen kuvitellakaan. Vaikka mieli olisi minkälainen, niin yksikin pieni hymy riittää pelastamaan vaikka koko päivän.

Mitä muuta lisäisitte listaan?

xoxo Nelli

4 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.