Kaksi kuukautta

Tänään hän on jo kahden kuukauden ikäinen. Kaksi kuukautta olen saanut olla maailman parhaan pikkutyypin äiti ja häneen vain rakastuu päivä päivältä enemmän ja enemmän! Mutta minkälainen vauva meillä sitten asustaakaan? 

Meidän kaksikuinen on kyllä todella hauska tapaus. Hän on edelleen hyvin äkkipikainen, mutta myös iloinen ja hyväntuulinen, ja väläyttelee meille päivittäin maailman suloisinta hymyään. Itse asiassa tuota hymyä ei ole lainkaan vaikea saada esiin, vaan kun Lukalle juttelee, vastailee hän jo takaisin hymyilemällä, nauramalla tai jokeltelemalla. On ihanaa, kun vauva ei ole enää niin passiivinen otus, vaan hänen kanssaan voi selkeästi jo seurustellakin. Äidin tai isin syli on Lukan mielestä edelleen paras paikka, ja lempipuuhaa se, kun saa sieltä (tai kantoliinasta/-repusta) käsin tutkailla maailmaa. Välillä onkin hetkiä, kun mikään muu kuin sylissäolo ei kelpaa, ja kantovälineet on kyllä silloin aivan ehdoton pelastus! Tämän kokoista kitisevää vauvaa on jo aika raskas kantaa pitkiä aikoja sylissä, mutta liinaan tai reppuun hän useimmiten nukahtaa nopeasti. Yksin Luka ei vielä kauaa viihdy, mutta nyt aivan viime aikoina lelut ovat alkaneet jo jonkin verran kiinnostaa ja lelukaaren alla on kiva makoilla - ainakin hetken aikaa. Sekin on kiva, että vauvan kanssa pystyy vähän jo puuhailemaan ja leikkimäänkin! Onhan tämä pikkuvauva-arki välillä väsyttävääkin, mutta jokaisesta vauvan hymystä ja jokelluksesta saa kyllä niin paljon energiaa ja onnea, että niiden avulla jaksaa ne huonommatkin hetket, kun vauva joskus iltaisin vain itkeskelee väsymystään tai vatsanpuruja, ja tuntuu ettei mikään auta. Suurimmaksi osaksi hän kuitenkin on letkeä kaveri, ja kyllähän ne itkutkin välillä kuuluvat asiaan!


Päivärytmiä meillä ei vieläkään oikein ole, mutta yöt menevät aika samalla kaavalla. Viimeinen tankkaus tapahtuu yleensä kymmenen aikaan, ja noin kello 23 Luka nukahtaa yöunille. Syömään hän herää ensimmäisen kerran kahden-kolmen maissa ja seuraavaksi noin kuudelta. Yöt hän nukkuu nätisti omassa kehdossaan meidän sängyn vieressä, mutta toisinaan tuon kello kuuden syötön jälkeen jää meidän keskelle nukkumaan. Välillä hän tosin heräileekin jo siinä vaiheessa, mutta aika usein saadaan nukkua vielä sinne 9-10 saakka, eli mielestäni yöt sujuvat kyllä ihan mukavasti tällä hetkellä. Tietysti sitä vähän odottaa, milloin vauva alkaisi nukkua pidempiä pätkiä, mutta tärkeämpää itselleni nyt on, että yöt sujuvat rauhallisesti eikä vauva turhia itke. Hän vain herää syömään ja jatkaa sitten taas kiltisti uniaan, joten noihin yösyöttöihinkään ei enää ihan tuhottomasti aikaa (tai energiaa) kulu.


Ihan tuoreita mittoja meillä ei nyt ole, mutta tässä vielä 7 viikon neuvolassa saadut lukemat. Suluissa vertailun vuoksi mitat 5 viikon ikäisenä sekä syntyessä.

Paino: 6000g (4995g - 3970g)
Pituus: 57,3cm (54,9cm - 51cm)
Päänympärys: 38,6cm (38,4cm - 35,5cm)


Hienosti siis ollaan kasvettu. Täysimetys sujuu hyvin, mistä olen todella onnellinen! Eli alun pienet hankaluudet rintakumin kanssa sekä sairaalassa käytetty tuttipullo eivät meidän imetystaivalta onneksi tuhonneet. Välillä saadaan nauttia pienistä rintaraivareista, mutta kuitenkin pääsääntöisesti imetystuokiot menevät hyvin - sekä äidin että vauvan mielestä. Tuossa juuri kahdessa viikossa painoa olikin tullut peräti kilo lisää, eli ruokahalua ainakaan ei vauvalta puutu! Hän onkin saanut söpösti vauvanpyöreyttä ja komeat posket jo itselleen, ja muutenkin on kyllä niin jäntevä poika tämä. Saako taas päivitellä sitä, kuinka vauvat näköjään ihan oikeasti kasvavat silmissä, ja voisiko sitä tahtia edes hieman hidastaa! Äiti ei oikein tahdo kestää tällaista... Hauskasti muuten tulee oikeassa valossa ja näissä kuvissa esiin tuo Lukan punertava tukka! On se vaan aikamoinen hurmuri.

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Aivan ohana! Niin ne vaan kasvaa!

  VastaaPoista
 2. Vauvan hymy on kyllä niin parasta! Tuntuu, että sen pienen palkinnon voimin jaksaa vaikka mitä ja kaikki ärsytykset unohtuu :) Hienot on hiukset Lukalla, täällä meillä ei vielä paljon muuta kasva kuin pieni takatukka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep <3 Ja ihanaa kun se hymy tulee nykyään niin usein!
   Hih, Lukalla on ollut paljon tukkaa syntymästään saakka :D

   Poista
 3. Ihana lukea kivoja kuulumisia. :) Niin suloinen Luka. <3

  VastaaPoista
 4. Emmää kestä! <3

  Jenni

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.