Paluu arkeen


Ollaan tänään vietetty Lukan kanssa pitkästä aikaa kunnon äiti ja poika - päivää. Kamilin vanhemmat tosiaan lähtivät pitkältä visiitiltään meiltä perjantaina, ja sen jälkeen saimme nauttia koko perheen voimin kolmesta ihanasta yhteisestä päivästä, kun Kamililla oli siis kolme vapaapäivää putkeen. Oli ihan lomafiilis, kun sääkin suosi ja tehtiin kaikkea kivaa yhdessä! Tänään tulikin sitten taas kunnolla paluu arkeen, kun Kamil lähti 12 tunniksi töihin, ja me jäimme Lukan kanssa kahdestaan kotiin. Toisaalta on mukavaa, että Kamil tekee töitä yleensä vain kolmena tai neljänä päivänä viikossa, mutta kääntöpuolena on se, että työpäivät ovatkin silloin usein pitkiä - jopa tällaisia 12-tuntisia kuten tänään. Välillä päivät menevät kyllä leppoisasti kahdestaankin, välillä taas tunnit eivät meinaa kulua millään, ja sitä vain vilkuilee kelloa ja odottaa toista kotiin. 

Tänään meillä kuitenkin oli sellainen mukava päivä! Ystäväni juuri kysyi, mitä oikein teen päivisin kotona vauvan kanssa yksin ollessani, mutta eihän näin pienen kanssa vielä mitään kovin kummallista yleensä tehdä. Muutenkin päivät ovat aika vaihtelevia, joskus ollaan vain koko päivä kotona, joskus taas on enemmänkin kaikkea puuhaa. Koskaan ei voi ihan täysin tietää miten päivä tulee kulumaan, sillä aika pitkältihän vauvan ehdoilla tässä mennään! Nukkumisten ja syömisten suhteen kun ei vielä ole mitään kunnon rytmiä olemassa. Tästä oli tarkoitus tulla sellainen päivä kuvina - postaus, mutta tietysti olin unohtanut ladata kameran akun... No, ensi kerralla sitten kuvien kanssa! 


Kamilin työt alkoivat kello 12, ja lyhyen työmatkan vuoksi hän lähti kotoa pyörällä vain varttia ennen työpäivän alkua. Luka olikin sopivasti samoihin aikoihin nälkäinen, joten isin lähdettyä me siirryimme sohvalle syöttöpuuhiin. Vauva tissille ja Netflix auki! Vihdoin sain aloitettua Orange Is The New Blackin kolmannen kauden, ja olen siitä todella innoissani. Nyt ehdin katsoa yhden jakson imetyksen lomassa; sitten Luka nukahtikin ja tein hänelle sohvalle turvallisen pesän päiväunien ajaksi. Lukan nukkuessa sain tehtyä hieman kotitöitä ja lueskeltua blogeja. 

Lukan vielä nukkuessa äitini piipahti meillä käymässä. Mukanaan hän toi itselleen tarpeettoman pyykkitelineen, jolle meillä kylläkin on nyt käyttöä, kun kummasti tuota pyykkiä nykyään vaan kertyy... Eikä meidän kaksi telinettä näköjään enää riitä mihinkään. Hetken kuluttua Lukakin heräili nokosiltaan, ja pian äitini innokkaan mummin roolissaan ryhtyi vaipanvaihtopuuhiin. Itsekin sain sitten syötyä lounaani rauhassa pöydän ääressä istuessa, kun äitini seurusteli vauvan kanssa. Syötyäni olikin vuorostaan Lukalla nälkä, joten taas imettämään ja samalla äitinikin lähti kotiinsa. Imetyksen lomassa selailin hetken blogeja iPadilla, kunnes laitoin taas netflixin pyörimään...


Ulkona oli ihana ilma, joten Lukan syötyä, puoli neljän maissa, pistin pojan vaunuihin ja koiran hihnaan, ja lähdimme kävelylle. Ulkoilimme tunnin verran, kunnes oli palattava kotiin, sillä pari ystävääni oli tulossa vierailulle. Luka onneksi jatkoi uniaan vaunuissa vielä sisälläkin, joten ehdin laittaa hieman paikkoja kuntoon ennen vieraiden saapumista. Ystäväni viipyivät meillä muutaman tunnin, kunnes Luka heräsi nälkäisenä ja päätti haluta ruokaa HETI. Niinpä ryhdyimme syömispuuhiin ja ystävätkin lähtivät siinä samalla. Oli kyllä mukava saada hieman seuraa, niin päivääkään ei tuntunut ihan niin pitkältä! 

Syönnin jälkeen Luka oli varsin hyväntuulinen, joten sain nauttia nauravaisen vauvan seurasta. On aika ihanaa, kun viime aikoina Luka on alkanut hymyillä ja seurustella paljon aiempaa enemmän. Hän myös viihtyi mukavasti Tripp Trappin "sitterissään" sen aikaa, että siinä kahdeksan maissa sain syötyä päivällistä (eli pakkasesta otettua kaalilaatikkoa...) ja juotua kupin teetä. Sitten vauvan silmät alkoivat painua kiinni sen verran, että ajattelin lähteä taas pienelle kävelylle, sillä koirankin piti päästä ulos. Kovin kauaa emme ulkona ehtineetkään olla, kun alkoi sataa eikä meillä tietenkään ollut sateeseen sopivia varustuksia mukana. Siispä u-käännös ja äkkiä takaisin kotiin! 


Loppuilta kului aika saman kaavan mukaan kuin yleensäkin. Usein iltaisin vauva on nimittäin hieman itkuinen ja haluaa tankata maitoa pitkän kaavan mukaan. Kymmenen maissa aloitimme iltapuuhat ja vaihdoin vauvalle pyjaman päälle. Hieman ennen yhtätoista Luka viimein nukahti syliini ja sain varovasti siirrettyä hänet omaan kehtoonsa nukkumaan. Sitten pääsin vihdoin koneelle vimeistelemään tätä postausta - tekstin olin kirjoittanut iPadilla lähes valmiiksi illalla imettäessä. Juuri nyt kello on puoli kaksitoista, ja Kamilkin tuli aivan hetki sitten vihdoin kotiin! Ajatuksenani oli kyllä mennä ajoissa nukkumaan, sillä huomenna meillä on neuvolalääkäri heti aamuyhdeksältä, mutta näinhän se taas vain venähti... Mutta tällainen päivä meillä pääpiirteissään tänään oli, kiinnostaisiko teitä lukea useamminkin tällaisia postauksia - tosin niiden varsinaisten päivään liittyvien kuvien kanssa?

xoxo Nelli

12 kommenttia

 1. Ihana :) ja kyllä kiinnostaisi! Nää on aina kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, mielellään näitä välillä aina tekisinkin :)

   Poista
 2. Ihana postaus (taas!) ja ihanaa, kun jaksat päivitellä näin ahkerasti vauva-arjen keskellä! Tosi kivaa seurailla teidän arkea, kun tosiaan se oma nyyttikin on tässä saapumassa maailmaan (toivottavasti pian - huomenna tulee täyteen viikko lasketusta ajasta!).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että tykkäät! Toivottavasti teidän pieni ei enää kovin kauaa anna odotuttaa itseään :)

   Poista
 3. Kiinnostaisi, mukava oli tämä postaus!
  Ps. Saisiko postauksen uudesta kodistanne? Teillä näyttää kauniilta ja kodikkaalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Koti on meillä vieläkin vähän vaiheessa, mutta tarkoitus olisi kyllä jossain vaiheessa saada postaustakin aikaiseksi :)

   Poista
 4. Kerrotko lisää tuosta tripp trapp newborn setistä "sitteristä", käyttökokemuksia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisin tehdä aiheesta postauksen nyt, kun sitä on ehditty vähän pidempään jo käyttääkin :) lyhyesti nyt jo sen verran, että tykätään kyllä ja meille on ollut aika hyödyllinen kapistus!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.