Nimiäiset

Nimiäiset on nyt onnellisesti juhlittu ja pienen päivänsankarin nimi julkistettu. Aika hyvin onnistuimmekin pojan nimen pitämään salassa - suurin piirtein sellaiset yhdeksän kuukautta nimittäin! Luka oli ensimmäinen pojan nimi, joka vauvalle keksittiin jo joskus loppuvuodesta, ja niin vain se nimi tuntui heti niin oikealta, että ei muita vaihtoehtoja sitten enää harkittukaan. Nimenarvuuttelu-postauksessa tuli yksi oikea veikkaus (hyvä Eveliina!), itse kun ajattelin, että annoinkohan liiankin helpot vihjeet! Kamilin toinen nimi siis on Łukasz, ja siitä keksin tämän vähän suomalaisemman version, Lukan. Onhan se kai vähän sellainen muotinimi tällä hetkellä, mutta ei se haittaa, kun meidän mielestä se on kaikkein paras nimi meidän vauvalle! Toiseksi nimeksi halusimme puolestaan jotain puolalaista. Aloitimme nimen miettimisen käymällä läpi Kamilin sukulaisia, josko sieltä löytyisi jokin sopiva. Kun Kamil kertoi isoisänsä nimen olleen Franciszek, niin ihastuin siihen heti ja päätös oli tehty! Aika helpolla siis päästiin eikä mitään nimikriisiä ehtinyt syntyä, vaikka ihan aluksi luulinkin, että poikanimen keksiminen tulisi olemaan paljon vaikeampaa.
Juhlat sujuivat todella hyvin, vaikka valmistelut olivatkin jääneet hieman viime tippaan. Halusimme viettää rennot juhlat kotonamme ilman turhaa pönötystä ja virallisia osuuksia. Kakut olivat minun äitini käsialaa ja Kamilin äiti puolestaan oli valmistanut puolalaisia pikkupurtavia. Kukat kerättiin luonnosta ja ohjelma pidettiin minimissä. Kamil piti (suomeksi!) puheen, jossa toivotettiin vieraat tervetulleiksi sekä julkistettiin vauvan nimi ja kummit. Tyyppi oli kolme päivää harjoitellut kirjoittamaansa puhetta, ja hyvinhän se meni pienestä jännityksestä huolimatta! Lisäksi pyysimme vieraita kirjoittamaan lapuille terveisiä, toivotuksia ja elämänohjeita Lukalle, jotka sitten säilöttäisiin vauvakirjan välissä olevassa kirjekuoressa. Hieman vanhempana pojan on sitten kiva lukea hänelle kirjoitettuja viestejä rakkailta ihmisiltä - ainakin äidiltä pääsi jo pieni liikutuksen itku niitä kaikkia ihania juttuja lukiessa! 
Vieraiden lähdettyä loppuilta kuluikin yllä olevan kuvan kaltaisisa raukeissa merkeissä. Taisi vauvan ensimmäiset bileet olla kuitenkin aika jännittävä kokemus pienellekin, vaikka tämä juhlien läpi nukkuikin. Kaiken kaikkiaan juhlat olivat todella mukavat ja nyt on jotenkin vapautunut olo, kun ei tarvitse enää salailla nimeä, vaan Lukasta voidaan puhua kaikille hänen oikealla, omalla nimellään!

xoxo Nelli

21 kommenttia

 1. Kaunis nimi ja ihanan näköiset juhlat! :)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä tarjottavia ja hauska idea tuo että vieraat kirjoittivat pikkuiselle terveisiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin apua tarjoilujen kanssa - itse en olisi ikinä ehtinyt (tai osannut!) tehdä mitään vastaavaa :D

   Poista
 3. Ihanaa! Jotenkin ihan teidän näköiset juhlat, tunnelma välittyy hyvin kuvista <3

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia :) Ja toi sininen kakku on hieno !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei löydetty mistään vauva-aiheista kakkukoristetta, joten piti olla luova ja keksiä jotain muuta :D Sininen kermavaahto toimikin kivasti, vaikka ensin hieman epäilytti!

   Poista
 5. Aivan ihania kuvia ja ihana nimi pienellä <3

  VastaaPoista
 6. Näyttää olleen onnistuneet juhlat! Ihana koristelu ja voi että mitä herkkuja! Panin merkillä isän ja pojan yhteisen farkkukuosin, hih! Onnea vielä koko pienelle perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :* Pakko myöntää, että isän ja pojan mätsäävät asut ei ollut suunniteltu juttu (enkä edes itse sitä ensin tajunnut), mutta aika söpöä kuitenkin!

   Poista
  2. Siinä tapauksessa hauska yhteensattuma :D. Ja unohdin kehua, että myös äiti hehkuu kuvissa kauneutta ja ennenkaikkea onnea. :)

   Poista
 7. Hienon nimen poika sai! On niin kiva idea tuo vauvalle jätettävät terveiset, että täytyy varmaan vähän "lainata" tätä ideaa tuleviin ristiäisiin ja kehitellä jotain samansuuntaista ohjelmaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Lainaa pois vain, näitä oli tosi kiva lukea jälkeenpäin, kun vieraatkin olivat oikeasti panostaneet niihin viesteihin!

   Poista
 8. Oi, ihan haikeudella muistelee meidän ristiäisiä vuosi sitten :) Meillä oli kanssa pojan nimi päätettynä jo aikaisin raskausaikana, valinta oli helppo :) Ihana tuo kun miehesi piti puheen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milton on kyllä ihana nimi! Ihanaa, kun ei tullut nimikriisiä. Tiedän tapauksia, että nimi on ollut hukassa vielä viikko ennen ristiäisiä/nimiäisiä D:

   Poista
 9. Onnea hienosta nimestä! :) Kröhömm ;) Vitsi miten hauskaa, se oli ihan totta eka nimi mitä mulle tuli mieleen!
  Olette kaunis perhe! Mikäs sulla ollessa, ihana mies ja söpö lapsi ;) Nättejä kuvia juhlista myös.
  Olen ensi viikolla visiitillä Tampereella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, nappiin meni! Ja maailman hitain vastaus kommenttiin, nyt vasta huomasin että oli jäänyt välistä! :o mutta kiitos vielä jälkikäteen ja harmi kun ei nähty silloin!

   Poista
 10. Todella kaunis nimi, me myös molemmat tykkäämme Luka-nimestä ja taisipa jompi kumpi sitä silloin ehdottaakin :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.