Muumilaakson vauvakirja


Yksi Lukan saamista nimiäislahjoista oli ihana Muumilaakson vauvakirja. Meiltähän löytyi jo yksi vauvakirja ennestään, mutta totesin näiden kahden kirjan olevan niin erilaiset, että ihan hyvin voidaan täytellä molempia! Kirjoittelin maaliskuussa tuosta englanninkielisestä Baby Book - nimisestä vauvakirjasta, jonka olimme tulevalle lapsellemme jo hyvissä ajoin hankkineet. Jonkin verran olenkin jo päässyt tuota kyseistä kirjaa täyttämään, sillä siitä löytyy aika monta sivua myös odotusajalle ja vauvan ensimmäisille päiville. Pidän edelleen todella paljon kirjan visuaalisesta ilmeestä sekä siitä, että siinä on reilusti tilaa valokuville, mutta sen sijaan siinä on ehkä sittenkin omaan makuuni hieman liian vähän kysymyksiä ja tilaa omille kirjoittelulle. Lisäksi kirja keskittyy vain vauvan ensimmäiseen vuoteen, ja nyttemmin olen ajatellut, että olisi mukava täyttää kirjaa vielä vähän pidempäänkin. Näitä muutamaa pikkupuutetta paikkaamaan tämä lahjaksi saamamme Muumilaakson vauvakirja onkin mitä mainioin! 


Jo odotusaikana vauvakirjaa valitessa muistan ihastelleeni tämän Muumikirjan ulkonäköä. Jo pelkästään kirjan kansi on minusta aivan ihana, ja sisällä totta kai seikkailee runsaasti Tove Janssonin suloisia hahmoja. Lisäksi sivuilla on paljon hauskoja ja teemoihin sopivia sitaatteja muumikirjoista. Kaltaiselleni Muumi-fanille siis varsin oivallinen valinta! Jotenkin tässä kirjassa visuaalinen toteutus vain on osunut niin täysin nappiin, tai ainakin omaa silmääni todella kovasti se miellyttää.Muumilaakson vauvakirjassa on täytettävää odotusajasta aina lapsen ensimmäiseen koulupäivään saakka. Täytettävää on siis paljon - tai sanoisinko, että juuri sopivasti. Osaan kysymyksistä riittää lyhyet vastaukset ("rakkain pehmolelusi"), mutta sitten on ilahduttavan paljon myös sellaisia kysymyksiä, joihin saa runoilla omin sanoin vähän enemmänkin ("vanhempien ajatuksia ja mietteitä ensimmäisistä viikoistasi kotona", "muistoja talven riemuista"). Lisäksi melkein joka sivulla on paikka valokuvien liimaamiselle, ja saapa sinne talteen kädenjäljet ja ensimmäiset hiussuortuvatkin. Tämän kirjan ehkä ainoa miinus on se, että sivut ovat aika täysiä, joten mitään omia lippulappusia sinne ei oikein saa mahtumaan, eikä toisaalta kauniita sivuja niillä välttämättä edes raaskisi pilatakaan... Kyllä sitä vain huomaa, että niin kuin missä tahansa vauvatarvikkeissa, niin myös näissä vauvakirjoissa on ihan hirveän laaja valikoima! Aikoinaan tuota ensimmäistä kirjaamme etsiessä ainakin tuntui siltä, että sellaista ihan täydellistä kirjaa ei varmaan olekaan, kaikissa on omat hyvät ja huonot puolensa. No nytpä meillä on sitten kaksi kirjaa täytettävänä - minä olen just tällainen näpertelijä, että ainakin näin ensimmäisen lapsen kohdalla vielä riittääkin intoa vaikka kahteenkin kirjaan! Veikkaanpa, että tämä Muumikirja tuleekin olemaan lähinnä oma projektini, Kamilille varmaan riittää, kun täytetään yhdessä tuota englanninkielistä kirjaa... Vieläkö siellä jaksetaan täyttää vauvakirjoja, vai onko tällaiset ihan vanhanaikainen juttu? 

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Mahtavaa että laitoit kuvia tästä kirjasta, sillä juuri tätä olen ajatellut Minille tulevaksi kirjaksi. :) mä kun olen halunnut kaikille erilaiset.
  Tämä pitää siis ehdottomasti jossain vaiheessa vielä ostaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska sattuma, tuli sitten oikeaan aikaan tämä postaus :D tää kirja on kyllä tosi ihana!

   Poista
 2. Onpa kivannäköinen kirja ! Meidän pojalla oli kolme kirjaa(!) ja täytin niitä kaikkia :) Saa nähdä jaksaako mahdollisten tulevien lapsien kohdalla täyttää ensimmäistäkään kirjaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kolme :D mä ainakin toivon, että jaksaa täyttää sitten mahdollisten seuraavienkin vauvakirjoja, on nämä sen verran mukavia muistoja kuitenkin :)

   Poista
 3. Meillä on tämä ja olen kyllä tykännyt ja kovasti :) Sattumalta neiti on myös hirmuinen muumifani ;)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.