Milloin mamma bloggaa?


Aina joskus joku ihmettelee, miten ehdin päivittää blogia, vaikka kotona on pieni vauva. Ja totuushan onkin se, että en minä täällä päivisin koneen ääressä istu. Yleensä silloin, kun vauva nukkuu päiväunia omassa sängyssään (eikä siis äidin sylissä, joka toisinaan on ainoa paikka, mikä hänelle kelpaa) on mielessä miljoona muutakin tehtävää asiaa, eikä silloin läppärin avaaminen ole kovin korkealla prioriteetti-listalla. Ja vaikka kaikki kotityöt ja muut Tärkeät Asiat olisikin jo tehty, niin usein pienen vapaahetken koittaessa sitä saattaa haluta vaikka vain levätä. Tai syödä. Tai pestä vihdoin ne hampaat, kun aamulla ei taaskaan ollut aikaa... Joten missä välissä mamma tässä sitten ehtii bloggaamaan?

Kun aloitin tämän postauksen kirjoittamisen tänään, oli kello suurin piirtein kolme yöllä. En todellakaan ollut valvonut niin myöhään, vaan Luka yleensä heräilee aina kolmen aikoihin ensimmäiselle yösyötölleen. En ole oikein koskaan oppinut imettämään kyljellä maaten niin, että voisin siinä jatkaa uniani - tai ylipäänsä nukkumaan imettäessäni, oli asento mikä hyvänsä. Aika usein nappaankin yöpöydältäni iPadin ja kirjoittelen postauksia samalla kun vauva syö, kun nyt joka tapauksessa hereillä olen. Olenkin huomannut, että monesti öisin pystyn hyvin keskittyä kirjoittamiseen, kun on hiljaista eikä ympärillä mitään häiriötekijöitä. Yleensä olen myös miettinyt postausaiheita etukäteen, joten yöllä ei varsinaisesti tarvitse alkaa ideoida, vaan tiedän jo valmiiksi suurin piirtein, mitä aion kirjoittaa. Vauva syö öisin noin puolesta tunnista tuntiin, ja kyllä siinä aina muutaman lauseen saa kirjoitettua - jos ei nyt koko tekstiä, niin ainakin postauksen hyvään alkuun.

Tietenkään en ihan joka yö ole niin virkeänä, että jaksaisin miettiä mitään blogiin liittyvääkään. Saatikaan, että pystyisin edes tuottaa blogikelpoista ja ymmärrettävää tekstiä... Aivan yhtä usein yösyötöt kuluvat myös vain pilkkien tai tyhjyyteen tuijottaen. Mutta joka tapauksessa imetyshetket, erityisesti päivisin, ovat useimmiten niitä tilanteita, kun blogiani päivitän. Tabletilla on helppo naputella tekstiä samalla kun syöttää vauvaa. Olisin muutenkin imetyksen ajan jumissa sohvalla, joten aivan yhtä hyvin voin käyttää tuon hetken hyödyksi sen sijaan, että pistäisin joka kerta netflixin pyörimään tai selaisin facebookia. Koska oma läppärini on tällä hetkellä huollossa, muokkaan myös blogiin tulevat kuvat iPadilla, ja myöhemmin vain laitan postauksen nopeasti kasaan Kamilin tietokoneella. Tähän loppusilaukseen menee yleensä ehkä kymmenen minuuttia, joten vauvan päiväunihetkiä ei tarvitse tuhlata koneella istumiseen! Ja koska vauva nukkuu tällä hetkellä päivisin vielä hyvin vaihtelevasti - toisinaan useamman tunnin ja toisinaan vain viisi minuuttia - niin tuntuu muutenkin mielekkäämmältä kirjoittaa silloin, kun tiedän saavani keskittyä siihen yleensä ainakin sen puoli tuntia kerrallaan. Ehkäpä sitten, kun Luka hieman kasvaa, niin kirjoittamisellekin löytyy toisenlaiset rutiinit, mutta juuri nyt meillä homma toimii hyvin näin! Mites muilla? 

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Multa on usein kyselty samaa, että missä bvaiheessa kerkeän kirjoittamaan blogia. :)
  Yleensä silloin kun saan lapset nukkumaan vietän aikaa koneella ja monesti myös silloin kun Aino on päikkäreillä. :) Lisäksi kirjoittelen luonnoksiin aina silloin postauksia kun jokin aihe tulee mieleen ja viimeistelen niitä aina hiljoksiin. Saa nähdä kuinka tahti hiljenee kun Mini syntyy, sillä silloin ei ehkä iltaisin olekkaan aikaa istua sohvalla ja kirjoitella postauksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, voi olla että pieni ainakin hetkeksi pistää rutiinit päälaelleen :) Mutta vähän isompien lasten kanssa varmasti onnistuukin hieman paremmin kirjoittelu päiväunien aikaan ja iltaisin. :)

   Poista
 2. Ihan samaa tulee harrastettua, eli tablettia yhdellä kädellä naputellessa kuluu imetyshetket usein sohvalla, niinkuin nytkin :) Välillä vähän hidasta hommaa etenkin vasemmalla kädellä, mutta kaikkeen tottuu ja mieluummin sitä just tekeekin jotain muuta kuin vain toljottaisi aina telkkaria...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kaikkeen tottuu :D Hauska kuulla, että muillakin sama harrastus imettäessä ;)

   Poista
 3. Meillä poika on jo vanhempi ja päikkärit sen verran pitkät päivittäin, että oon tottunut bloggailemaan silloin :) Ja usein tulee myös iltamyöhään istuttua koneella, jos päivällä on ollut muuta puuhaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa, että meillekin muodustuisi vähän enemmän rytmiä päiviin :) Vielä on tuollainen oma aika niin kortilla!

   Poista
 4. Bloggaan usein aamupäivällä, sillä silloin tyttö nukkuu usein minua pidempään. Pikkuinen myös nukkuu usein pienet päikkärit klo 12 jälkeen, jolloin saatan kaivaa koneen esille. Toinen mahdollisuus on nykyään iltaisin klo 9 jälkeen, kun tyttö on nyt oppinut rupeamaan nukkumaan yöunille hieman aiemmin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vauva nukahtaa yöunille usein vasta 23 maissa, joten silloin harvemmin enää itse jaksan ajatella mitään :D Mutta varmasti sitten pienen kasvaessa löytyy hieman helpommin itsellekin sitä omaa aikaa muutoinkin kuin imettäessä ;)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.