Koira + vauva = ♥

Mietin ennen vauvan syntymää aika paljon sitä, miten meidän Lalka-koira tulisi ottamaan uuden perheenjäsenemme vastaan, ja aiheesta kirjoittelinkin myös täällä blogin puolella toukokuussa. Kyseessä on kuitenkin vielä suhteellisen riehakas nuori koira, joka oli tottunut olemaan meidän ainoa vauva ja joka toisinaan oli mustasukkainen meidän entiselle kissallekin. Kissaa ei olisi Lalkan nähden saanut ottaa syliin, tai muuten alkoi teatraalinen itku ja ympärillä pomppiminen. Senpä vuoksi Lalkan suhtautuminen vauvaan hieman jännitti etukäteen, vaikka se muuten todella kiltti koira onkin. Koskaan ei kuitenkaan voi olla aivan varma, miten eläin uudessa tilanteessa käyttäytyy. Vaikka toisinaan vähän tuntui siltäkin, että ehkä Lalka osasi jo aavistaa jotakin minun ollessa raskaana - aina välillä nimittäin todella vaikutti siltä, kuin koira olisi jotenkin aistinut, että mahassani kasvaa jotain kallisarvoista!

Ennen kuin Luka pääsi kotiin, toimme Lalkalle nuuskittavaksi tämän pienen tyynyliinan. En tiedä, kuinka paljon Lalka siitä ymmärsi, mutta eiköhän siitä jotain tuoksua kuitenkin koiran tarkkaan kuonoon tarttunut. Kun sitten Luka vihdoin tuotiin kotiin, niin ensimmäisen päivän Lalka tuntui olevan vauvasta kovin ihmeissään, eikä oikein näyttänyt ymmärtävän, että mikä juttu se tämä on. Se suhtautui tulokkaaseen suurella uteliaisuudella ja hämmennyksellä, ja me annoimme sen nuuhkia varovasti kehtoa Lukan nukkuessa siellä. Ensimmäisenä päivänä emme kuitenkaan antaneet Lalkan tehdä kovin läheistä tuttavuutta vauvaan, vaan se sai tarkkailla tilannetta rauhallisesti etäämmältä. Ensimmäiset päivät nukuttiin makuuhuoneen ovi kiinni, varmuuden vuoksi.


Suurta hämmennystä kesti yllättäen vain yhden päivän. Tuntui, että nukuttuaan yön yli, oli Lalka hyväksynyt uuden pikkuihmisen jo täydellisesti osaksi laumaansa. Kutsummekin Lukaa Lalkan pikkuveljeksi. Lalka suhtautuu vauvaan liikuttavan suojelevasti - se vaikuttaa huolestuneelta, kun Luka itkee, ja istuu kehdon vieressä vahtimassa vauvan unta. Kerran Lalka on myös ärähtänyt äitini koiralle, joka Lalkan mielestä oli menossa liian lähelle Lukan vaunuja! Kuitenkin tästä suojeluhalustaan huolimatta se jotenkin vaikuttaa ymmärtäneen, että itse vauvaan ei saa koskea, vaan pitää tähän kohteliaasti pientä etäisyyttä. Joskus esimerkiksi imettäessäni tulee Lalka nuuhkaisemaan vauvan varpaita, mutta yleisesti ottaen se on vauvan seurassa hyvin rauhallinen eikä yritä ilman lupaa koskea tähän tai tulla liian lähelle. Muutenkin tuntuu, että Lalka on vauvan tulon myötä rauhoittunut ihan älyttömästi. Toki se edelleen saa välillä tyypillisiä hepulikohtauksiaan ja on aina valmis leikkimään ja touhuamaan, mutta muuten kyllä tuntuu siltä, kuin koira olisi saanut ainakin viisi vuotta lisää ikää mittariin. Meidän pennusta kasvoi kertaheitolla aikuinen!


Yllättävän hyvin meillä siis on mennyt, en olisi uskonut, että näin helposti kaikki sujuisi! Toki olemme edelleen varovaisia, koska vauva on niin pieni ja eläin kuitenkin aina eläin. Joka tapauksessa on todella huojentavaa ja positiivista, miten ihanasti koira vauvaan on alusta alkaen suhtautunut! Täytyy vain yrittää muistaa antaa koirallekin paljon huomiota ja touhuta senkin kanssa, vaikka vauva nyt paljon aikaamme viekin. En malta odottaa, kunhan Lukakin vähän kasvaa ja näistä kahdesta tulee kunnolla kaverukset! Miten teillä lemmikit ovat suhtautuneet uusiin perheenjäseniin?

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Meillä ei kotona ole koiraa mutta vanhemmillani on westie, joka on ollut aina aika lailla minun koira ja todella mun perään. Mua jännitti miten se suhtautuisi vauvaan ja olihan se alkuun aina tosi mustasukkanen kun oltiin vanhemmillani käymässä. Pahinta taisi olla se ettei se enää päässyt viereen yöksi kun oli vauva aluksi aina meidän kanssa nukkumassa. Nyt vauva on kohta 7kk ja aina koira muistaa häntäkin märällä tervetulopusulla. Niinkään innoissaan Liinu-koira ei ole kun poika on oppinut konttailemaan sen perässä mutta eiköhän niistä iham kaverit vielä tule :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana :) Kiva, että koira kuitenkin otti vauvan hyvin vastaan! Meilläkin oli Lalkalle kova paikka, kun ei enää saanut nukkua meidän kanssa sängyssä, kun oli siihen tottunut. Me kyllä alettiin opettamaan sitä pois sängystä jo hyvissa ajoin ennen vauvan tuloa, muuten siitä ei varmaan olisi tullutkaan yhtään mitään!

   Poista
 2. Ihanaa! Niin söpöjä kuvia (varsinkin eka) <3 Heistä tulee aivan varmasti vielä parhaat ystävykset :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.