1kk neuvola


Meidän vauva on tänään jo viisi viikkoa vanha! Eilen meillä olikin neuvolakäynti tämän hienon iän saavuttamisen kunniaksi. Jännitin käyntiä taas vähän etukäteen, sillä alkuaikoina pojan paino nousi hieman hitaasti ja kävimme sen vuoksi muutamaan kertaan neuvolassa kontrollikäynneillä punnitsemassa vauvaa. Sairaalassakin vauvan painoa seurattiin tehostetusti, ja se oli yksi (niistä lukuisista) syistä, miksi kotiinpääsy meillä niin viivästyi. Olinkin luonnollisesti ehtinyt kehitellä tästä painoasiastakin pienen trauman itselleni, tällainen hölmö huolestuja kun olen. Ahdisti, kun mietin, että mitä jos en pysty ruokkimaan omaa lastani riittävän hyvin. Kuitenkin nykyään imetys sujuu meillä loistavasti ja kyllähän sitä itsekin näkee, että vauva kasvaa ja voi hyvin, mutta näköjään ne vanhat huolenaiheet silti elävät tiukassa! 


Tässä siis ne eilen saadut lukemat sekä suluissa syntymämitat:

Paino: 4995g (3970g)
Pituus: 54,9cm ( 51cm)
Päänympärys: 38,4cm (35,5cm)

Ja näin hänestä kirjoitettiin neuvolakorttiin:

"Suloinen vauva! Katsekontakti, hymyilee. Normaali jäntevyys, päätänsä nostaa päinmakuulla. Hyvin kasvaa rintamaidolla."


Äiti on niin ylpeä ja onnellinen pikkuisestaan! Ja taas tuli stressattua etukäteen aivan turhaan... Vauva sai pienet raivarit ainoastaan pituutta mitatessa, mutta muuten oli oikein nätisti koko käynnin ajan. Kävelyrefleksi hänellä vielä oli tallella, ja voi että kun se on aina niin huvittavan suloinen näky, kun pieni vauva siinä pöydällä tallustelee! Neuvolan jälkeen poika oli koko loppupäivän melko uninen ja nukkuikin monet pitkät päikkärit päivän mittaan, taisi olla jännä reissu hänellekin. 

xoxo Nelli

13 kommenttia

 1. mikä suloinen pieni poikanen! oma pikkuiseni täyttää pian "jo" 2, mutta nuo ajat ovat hyvin mielessä :) yritä olla stressaamatta käyristä, niistä puhutaan neuvolassa aivan liikaa.
  eksyin kivaan blogiisi, kun etsiskelin suosituksia hyvistä tatuointipaikoista Krakovassa. onko sinulla tai miehelläsi vinkata siltä suunnalta tatuoijaa, jolla olisi kokemusta cover up- töistä ?
  t. toinen Nelli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä nyt osaan jatkossa olla murehtimatta liikaa, kun kerran paino on nyt lähtenyt hyvin nousuun! :)

   Me ollaan otettu kaikki meidän tatuoinnit Puolassa Gliwicessä, joten en valitettavasti tiedä Krakovan tatuointipaikoista mitään. :/

   Poista
 2. Oi miten ihania kuvia! <3 Hyva etta kaikki on hyvin :*

  VastaaPoista
 3. Voi miten hän onkaan suloinen! Mä en kestä! <3

  VastaaPoista
 4. Suloinen poitsu :) :) hyvä kuulla, että kaikki on hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. Se kävelyrefleksi todellakin on jotain niin huvittavaa, sairaalassa oli itsellä naurussa pitelemistä, kun näytti kuin joku hontelo pikku menninkäinen siinä lääkärin pöydällä tallustelisi :D <3

  Hienosti on poika kasvanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä :'D <3 ja nyt en pääse yli siitä mielikuvasta, kun kerran mietin että mitä jos tällaset pikkuvauvat osaiskin kävellä ja viipottaisivat sillä tavalla menemään :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.