Sairastajan herkkuvinkki: banana ice cream

sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Pahoittelut pienestä blogihiljaisuudesta! Täällä sitä sairastellaan viidettä päivää ja tauti on ottanut yllättävän koville. Vaikka kuume ei olekaan missään vaiheessa noussut kovin korkealle, niin olo on kyllä ollut niin rikki ja vetämätön, etten ole saanut tehtyä yhtikäs mitään. Tänään vaikuttaisi olevan ensimmäinen hieman parempi päivä, ja elättelenkin toiveita siitä, että huomiseen mennessä olisin jo suht hyvässä kunnossa! Ainakin aivotoimintaa alkaa olla jo hieman enemmän kuin viime päivinä, jolloin en ole muuta tehnytkään kun maannut zombina peiton alla. Meillä on siis heti huomenna aamulla vuorossa taas visiitti Taysiin ultraukseen ja kontrolliin, joten olisi kiva olla vähän paremmassa kunnossa. Jännittää tosi paljon, etttä mitä siellä sanotaan, ja joko tämä pikkutyyppi olisi valmis tulemaan ulos! Baby on kyllä voinut varsin reippaasti nämä viime päivät - hyvä, että edes toinen meistä jaksaa mekastaa.
Tiedättehän sairastellessa ne olot, kun vuorotellen paleltaa ja yhtäkkiä onkin taas kuuma ja yltä päältä hiessä? Minulle ei yleensä kipeänä ollessa ruoka maistu, mutta noissa edellä mainituissakin oloissa on olemassa ainakin kaksi ruokaa, jotka yleensä saa alas pakottamatta. Palellessa lämmitän yleensä kupin Valion sokeroimatonta mustikkamehua (jossa on niin vähän hiilareita, että sopii mainiosti diabeetikollekin), mutta niiden kuumakalle-hetkien ehdoton pelastus on itsetehty "banaanijäätelö"! Tuon helpon reseptin ajattelin nyt jakaa teillekin, sillä sen herkutteluun ei todellakaan vaadita korkeaa kuumetta, vaan yhtä hyvää se on milloin tahansa muulloinkin nautittuna. 
BANANA ICE CREAM
kahdelle
pari banaania (pilkottuna ja pakastimessa jäädytettynä)
loraus luonnonjugurttia
muutama ruokalusikallinen maapähkinävoita
 kanelia oman maun mukaan

Laita jäiset banaanisiivut blenderiin. Banaanijäätelö onnistuu ihan vain pelkillä banaaneillakin ja voit lopettaa tähän, mutta jos kaipaat lisämakua, niin jatka seuraavaan osioon:


Lorauta sekaan luonnonjugurttia. En itse ole kovinkaan tarkka määrien suhteen, kokeilemalla huomaa, mikä toimii parhaiten. Tähän taidettiin laittaa noin 1,5 dl jugurttia. Jugurtin voi korvata myös esimerkiksi mantelimaidolla - tai jättää kokonaan poiskin. Liikaa ei kannata laittaa, ettei koostumuksesta tule liian vetinen. Itse vain olen huomannut, että pieni määrä nestettä helpottaa blendaamista.


Heitä sekaan kanelia ja maapähkinävoita oman maun mukaan, jos näistä tykkäät. 


Ja pyöräytä kaikki ainekset sekaisin!


Näin, maailman helpoin herkku on valmis! Kokkimieheni panostaa esillepanoon, ja koristeli tämän kertaiset annokset cashewpähkinöillä ja tuoreella basilikalla, itse en yleensä malta...

Kuten huomaatte, on ohje todella summittainen eikä mielestäni ainesosien mittasuhteiden kanssa ole niin gramman tarkkaa. Pääainesosa tässä tosiaan on ne jäiset banaanit, ja lopun kanssa voi varioida melkein loputtomiin. Itse rakastan maapähkinävoita ja kanelia, mutta miksei niiden sijaan voisi käyttää vaikkapa jäisiä marjoja, kaakaojauhetta, pähkinöitä tai Nutellaa, jos tykkää makeammasta. Mitä tahansa oikeastaan! Meillä on nykyään aina vähintään pari pilkottua banaania pakastimessa siltä varalta, että makeanhimo iskee - suosittelen!

xoxo Nelli

2 kommenttia

  1. Tarviikin tuota herkkua kokeilla! Koitahan parantua! Ja peukku huomiselle! <3

    VastaaPoista

Seuraa meitä instagramissa!

© Kochanie. Design by Fearne.