Raskausviikko 37+0


Täällä odotellaan edelleen osastolla, mutta koska mitään akuuttia ei juuri nyt tapahdu, niin kirjoittelenpa sittenkin tämän raskausviikko-postauksen. Viikko sitten hieman uumoilin, josko se olisi ollut jo viimeinen laatuaan, mutta päästiinhän me sitten kuitenkin täysiaikaisiksi! Ihan hyvä näin, vaikka vauvaa tietysti malttamattomana jo odotankin. Tämä kuva napattiin eilen aamukahdeksalta sairaalan pihassa, juuri ennen ultraan menoa. Koska ilma oli niin aurinkoinen, ehdotin Kamilille kuvan ottamista nyt eikä vasta sairaalareissuun jälkeen - ja hyvä niin, sillä muuten olisi jäänyt kuvat ottamatta kun kävikin käsky osastolle jäämisestä! Kovin pieneltä tuo masu taas noissa vaatteissa näyttää, mutta minusta kyllä tuntuu, että se on kasvanut ihan älyttömästi tässä viikonkin aikana. Ja onhan siellä arvioiden mukaan jo lähes neljä kiloa vauvaa kyydissä.

Viimeinen raskausviikko ei omalta osaltani mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti. Piti olla hemmottelua ja asioiden hoitamista, mutta sairaana lorvaillessahan se suurimmaksi osaksi kului. Edes sairaalakassia en saanut pakattua, vaikka se agendalla olikin. Ajattelin, että kyllä minä sen vielä maanantaina ehtisin tekemään! Onneksi sentään olin aikaisemmin jo kirjoittanut paperille ylös, mitä kassiin tarvittaisiin, joten sen turvin Kamil ihan hyvin siitä pakkaamisesta sitten yksinäänkin suoriutui! Ja onneksi muutenkin asumme lähellä sairaalaa, joten ei haittaa vaikka jotain olisi unohtunutkin. 

Eilen kirjoittelin epäonnistuneesta punktio-yrityksestä. Tänä aamuna sitä koitettiin uudelleen, mutta baby ei ollut yön aikana muuttanut asentoaan, joten punktio jäi edelleen tekemättä. Eilen lääkäri vielä hieman epäröi, että mitä sitten tehdään mikäli punktio ei onnistukaan, ja itse ehdin jo pelätä, että jos nyt joutuukin vielä odottelemaan jopa ensi viikkoon. Nyt lääkäri oli onneksi sitä mieltä, että aloitetaan käynnistys joka tapauksessa, sillä viikkoja on nyt kuitenkin se 37 kasassa. Eli aamulla hieman kymmenen jälkeen sain ballongin, joka saa nyt vuorokauden tehdä temppujaan, mikäli ei aiemmin itsestään irtoa. Sen jälkeen sitten muut konstit käyttöön. Kivut ovat nyt koko päivän olleet aika kovat, joten toivottavasti tuosta ballongista olisi ainakin jotain hyötyä! Lämpöpussi ja kävely auttaa, muuten on kyllä melkoisen tukalaa ja hankala löytää asentoa, jossa olisi hyvä olla. Jotenkin ihanan rauhallista täällä synnytysosastolla kyllä on ja ulkona ihanan näköinen ilma, joten oma mieliala on pysynyt varsin hyvänä ja leppoisana kivuista ja odottelusta huolimatta. Ja ehkä huomenna on jo vauva sylissä, pitäkää peukkuja! 

xoxo Nelli

16 kommenttia

 1. Kaunis tuo kuva sinusta.♥
  Paljon tsemppiä ja toivotaan että käynnistelyyn ei menee pitkää aikaa ja pääset pian tositoimiin. Iiik, pian sulla on jo pieni sylissä.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Muutama päivä meni, mutta lopputulos oli kaiken sen arvoinen ♥

   Poista
 2. ÄÄ, kohta se syntyy!! :) Ihana mekko ja kaunis kuva!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä ja ihanan jänniä hetkiä teille! :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania uutisia, onnea viimeisille hetkille.
  Itse vasta löysin blogisi ja luin vanhoja kirjoituksia tuossa aiemmin. Oli ihana heti aamusta lukea tällainen kirjoitus. Itselläni on useampi viikko odotusta vielä edessä, mutta tiedän jo nyt kun on jotain mitä odottaa. Odotan vain sitä hetkeä, että saan oman lapsen syliini. Ajatuksesta alkaa kyyneleet valua, mutta stemppiä sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja ihanasta kommentista! Ja oikein hyvää odotusta sullekin, aika menee lopulta nopeammin kuin uskoisikaan ^^

   Poista
 5. Voi kuinka jänniä hetkiä elätte! Paljon tsemppiä :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, on kyllä jännää, että milloin vauva päättää tulla maailmaan. Koita jaksella supistusten kanssa ja ei kannata arastella ottaa vastaan kaikkia tarjottuja kivunlievitysmuotoja, kivuista ei kannata vapaaehtoisesti kärsiä. Mulla tulee huomenna viikko siitä kun itse lähdettiin sairaalaan synnyttämään, eli muistissa on kyllä kuin eilinen päivä ;) Onnea ja pitkää pinnaa!! :)

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.