Pikaiset sairaalakuulumiset


Saa nähdä, miten onnistuu tämä iPadilla päivittäminen... Ajattelin vain tulla kertomaan nopeasti kuulumisia, sillä nyt en tiedä milloin pääsen seuraavan kerran läppärin ääreen tekemään kunnon postausta! Ehdittiin kyllä ottaa raskausviikko-kuvat tänä aamuna, mutta katsotaan saanko huomenna sitä suunnittelemaani 37+0 - postausta aikaiseksi... Tulimme siis tänä aamuna kello 8.30 ultraan ja kontrollikäynnille Taysiin, ja tänne osastolle myös nyt sitten jäin. Vauvan sydänkäyrä oli aamulla hieman turhankin reipas, joten niitä käyriä on nyt seurailtu useamman kerran tässä päivän mittaan, mutta niiden suhteen kaikki vaikuttaisikin olevan kunnossa. Onneksi! 

Toinen syy osastolle jäämiseen on edelleen se vauvan koko. Tänään painoarvioksi saatiin 3800g (+400g viikon takaiseen), eli ei sentään ihan neljää kiloa vielä kuten olin pelännyt. Kuitenkin huolenaihetta nyt lisäsi vatsanympäryksen kasvu. Aiemmin se oli pysynyt hyvin keskikäyrillä, mutta nyt kasvanut aika reippaasti sekin. Lääkäri tuumasi, että synnytyksen käynnistäminen voisi olla ajankohtaista tänään tai huomenna. Kuitenkin lapsivesipunktio haluttaisiin tehdä ensin vauvan keuhkojen kypsyyden tarkistamiseksi, mutta tänään tuo toimenpide ei onnistunut. Istukkaa on kuulemma sen verran paljon edessä ja lisäksi vauva oli sillä tavalla huonossa asennossa, ettei punktiota pystytty turvallisesti tekemään. Huomenna aamulla olisi uusi yritys, toivotaan että silloin käy parempi tuuri! Lääkäri nimittäin hieman vihjaili, että jos punktio ei onnistukaan, niin voi olla, että joudutaan odottamaan vielä pari päivää tai jopa ensi viikkoon! Itse en lainkaan haluaisi enää tässä vaiheessa odottaa taas viikkoa, kun kaikkien puheiden jälkeen huoli vauvasta ja synnytyksen onnistumisesta alkaa olla kova. Toivon, että poistun täältä sairaalasta vasta sitten vauvan kanssa!

Huomenna poksuukin raskausviikko 37+0. Silloinhan vauva on täysiaikainen, ja vaikka keuhkot varmasti olisi hyvä tarkistaa varmuudeksi, niin ihmetyttää onko se oikeasti välttämätöntä, jos punktiota vain ei pystytä tekemään. Edellisellä kerralla toinen lääkäri nimittäin oli sitä mieltä, ettei se näille viikoille päästyä olisi enää pakollinen. No, täytyy vain seurailla mitä tässä tapahtuu ja toivoa parasta! Ihan hassu olo, ei tässä vieläkään oikein käsitä, että meillä saattaa olla vauva jo huomenna tai ylihuomenna! 

xoxo Nelli

12 kommenttia

© Kochanie • Theme by Maira G.