Päivän piristys

Tässä raskaudessa olen monet kerrat yllättynyt siitä, miten moni täysin tuntematon ihminen on huomioinut raskauteni. Varsinaisia vatsantaputtelijoita ei ole kohdalleni osunut, enkä ole kokenut vauvamasuuni kohdistuvaa huomiota mitenkään tungettelevana tai häiritsevänä. Päin vastoin kohtaamiset ovat usein saaneet minut pelkästään iloiseksi. Todella usein, milloin missäkin paikassa, on joku satunnainen ihminen tullut sanomaan, kuinka minulla on kaunis vatsa tai kysellyt ystävällisesti jotakin vauvaan tai vointiini liittyvää. Hassua sinänsä, ettei tällainen ole minua lainkaan häirinnyt, sillä tavallisesti olen melko tarkka "henkilökohtaisesta reviiristäni" ja oudoksun sitä, että tuntematon ihminen tulee liian lähelle. Ehkäpä kohtaamani ihmiset ovat vain vaikuttaneet aidosti niin hyväntahtoisilta, ettei se sitten olekaan tuntunut häiritsevältä tai kummalliselta. 
Maanantaisen ultran jälkeen olimme Kamilin kanssa kävelemässä sairaalalta kotiin. Kun yhtäkkiä alkanut sade vain yltyi, päätimme piipahtaa matkan varrelle osuneelle kirpputorille hetkeksi siinä toivossa, että kuuro menisi pian ohi. Ovella meitä vastaan tuli vanhempi rouva, joka monien muiden tavoin sanoi ensin jotakin nättiä vatsastani ja kyseli, milloin vauva on tulossa. Hetken päästä rouva totesi, että hänellä olisi autossaan jotain vauvalle, jos vain meille kelpaisi. En ollenkaan tiennyt mitä odottaa, mutta en ainakaan näin suloisia pieniä vauvantossuja, jotka hän oli itse virkannut! Rouva ei suostunut ottamaan tossuista maksuakaan, toivotteli vain kovasti kaikkea hyvää loppuodotukseen sekä vauvalle, ja jatkoi matkaansa. Minua hymyilytti loppupäivän.


Niin sitä vain pienillä teoilla voi piristää tuntemattoman kanssaihmisen päivää! Itse olin ultran jälkeen hieman hermostuneissa tunnelmissa ja ajatukset pyörivät vain vauvan ison koon ja muun ympärillä. Tuli sellainen olo. että haluaisi itsekin ilahduttaa jotakuta tuosta noin vain, ilman mitään taka-ajatuksia. Onko teille sattunut vastaavanlaisia kokemuksia raskausaikana? Vai ärsyttääkö, jos tuntematon kommentoi vauvamasua?

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Oi miten pohjattoman herttaista! Kyllä varmaan vauvamahassa ja pikkulapsissa on jotain melkein universaalin hellyyttäävää - itsekin jututtaisin odottavia äitejä, jos olisi pokkaa :D Tykkään myös siitä kun mun mahaa taputellaan, vaikka toistaiseksi vasta mun 78-vuotias isotäti ja itse vastikään synnyttänyt kaveri ovat siihen ryhtyneet. Mutta ei siis haittaisi, vaikka tuntemattomat kävisivät lääppimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih niinpä! Mulla ei toistaiseksi ole kokemusta siitä, että joku aivan tuntematon olisi tullut masua koskemaan, joten en tiedä olisiko se jo vähän liikaa mulle, mutta tuttujen taputtelut ei lainkaan haittaa :)

   Itsekin olen niin vauvamasujen fani, että varmaan tekisin samaa jos olisi vain pokkaa :D Ehkä sitten mummelina.

   Poista
 2. Aivan ihanasti tehty tuolta naiselta ja varmasti piristi. Nuo tossut on kyllä aivan ylisöpöt.♥

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.