Zeytuun Tampere & ihana maanantai


On oikeastaan ihan mukavaa elellä vaihteen vuoksi tällaista elämää, jossa arkikaan ei tunnu aivan arjelta. Silloin maanantaitkin voivat olla viikon parhaita päiviä! Juuri nyt odotan kovasti maanantaita siksi, että saan Kamilin aina sunnuntai-iltaisin Helsingistä takaisin tänne kotiin, ja niinpä erityisesti nämä maanantait ovat sitten aina pyhitettyjä kaikenlaiselle kivalla yhdessäololle. Tällainen "kaukosuhde" ja kahden kaupungin välissä sahaaminen ei kyllä pidemmän päälle minulta ainakaan kovin helpolla onnistuisi, mutta kun tietää tilanteen kestävän vain yhden kuukauden, niin siihen osaa suhtautuakin hieman positiivisemmin mielin ja ottaa tästä ajasta kaiken irti.

Koko viikonloppu meni omalta osaltani hieman allapäin, mutta tänään on ollut ihana päivä, aina ulkona vallitsevaa säätä myöten! Auringon paistaessa tarkeni jo ilman takkiakin - ainakin kun päällä oli pitkähihainen mekko. Indiskan vaatteet ovat osoittautuneet lemppareiksini nyt raskausaikana, ne ovat sopivan rentoja päällä ja kuitenkin kauniita. Tämän mekkosen ostin alennusmyynneistä jo talvella, mutta hyvin mahtuu vielä masunkin kanssa päälle! Olen koittanut vältellä ihan pelkkien äitiysvaatteiden ostamista lyhyen käyttöiän vuoksi, joten tällaiset löydöt ovat ihan huippuja, sillä tiedän pystyväni pukeutumaan tähän vielä sittenkin, kun baby on maailmassa. Vielä kun voisi vaihtaa vaikka korkkarit jalkaan...! Tällä hetkellä nimittäin Converset tuntuvat olevan ainoat kengät jotka sopivat jalkaan ja joilla myös jaksaa kävellä.


Meidän aamupäivä kului parissa kierrätyskeskuksessa sekä kirpputorilla kierrellessä. Uudesta kodista puuttuu vielä muutama huonekalu, jotka mieluusti hankittaisiin second handina sen sijaan, että suunnattaisiin suoraan Ikeaan. Meidän kodin sisustus on mukava sekoitus vanhaa ja uutta, ja kyllähän sen selkeästi huomaa, että ne toisen käden löydöt nousevat aina lopulta niiksi kodin helmiksi ja omiksi lemppareiksi! Yksi etsinnässä ollut lipasto nyt löydettiinkin Lielalahden Kontti-kierrätyskeskuksesta, mutta vielä olisi hakusessa ainakin jonkinlainen yöpöytä vauvan huoneeseen.

Lounaspaikaksi valittiin juuri hiljattain Tuomiokirkonkadulle avattu uusi meze-ravintola Zeytuun. Rakastan falafelia, ja Helsingissä yksi suosikkipaikoistani olikin aina Fafa's. Tampereen ravintolaskene ei ole itselleni kovin tuttu, sillä viime vuosina täällä on tullut pyörähdettyä yleensä vain muutamia päiviä kerrallaan ja nautittu silloin äidin kokkailuista. Olenkin nyt innoissani, kun pääsen vihdoin tutustumaan paremmin Tampereen ravintolatarjontaan! Aika monta mielenkiintoiselta vaikuttavaa paikkaa täältä löytyykin, eikä ainakaan tämä ensimmäisenä testattu ravintola tuottanut pettymystä! 
Pakko myöntää, että meze oli itselleni entuudestaan tuntematon sana, mutta ravintolan ystävällinen henkilökunta kertoi sen olevan Lähi-idän vastine espanjalaisille tapaksille. Falafelin suurena ystävänä olin ajatellut ottavani jonkun Zeytuunin falafel-annoksista (vaihtoehtoja on kolme: rulla, lebanon-leipä ja ciabatta), mutta päädyttiin sitten Kamilin kanssa kumpikin meze-lautasiin. Lisäksi listalta löytyy vielä salaatteja, smoothieita sekä tuorepuristettua mehua, ja kaikki annokset ovat pelkästään kasvisruokaa. Meidän meze-lautaset sisälsivät muun muassa falafelia, hummusta, kikherneitä ja erilasia kastikkeita, ja oi että, maut olivat kyllä täydellisen kohdillaan. Plussaa myös annosten nätistä esillepanosta sekä paikan sisustuksesta noin muutenkin! Ulkoapäin ravintola tosin näyttää aika vaatimattomalta, ja olisi varmasti jäänyt meiltäkin huomaamatta ellei oltaisi varta vasten oltu suuntaamassa sinne. Tätä paikkaa voin kyllä lämpimästi suositella hyvää vege-ystävällistä ruokaa kaipaaville! Pakko on itsekin palata uudestaan, sillä sen verran kovasti jäi nuo falafel-annokset vielä mieleen himottamaan...

xoxo Nelli

6 kommenttia

 1. Niin ihana toi mekko! Ja herkullisen nakoista ruokaa <3__<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ^____^ Voidaan mennä tonne kesällä kun tuut! <3

   Poista
 2. Tampere <3 kiva, siellä on uusia paikkoja :)
  Olenkin katsellut sun kuvia, että kovin kauniita mekkoja sulla on ja sopii hyvin. Olet tosi kaunis kaikissa kuvissa.
  Indiska on kyllä ihana kauppa. Olen jopa raahannut Indiska-asioita tänne Prahaan, kun täällä ei oikein löydy minulle sopivaa sisustuskauppaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :* Indiskasta on kyllä tullut kans ihan mun lemppari, niin vaatteiden kuin sisustusjuttujenkin suhteen. Kiva, että olet saanut vietyä jotain sinne Prahaankin! Koskas oot muuten tulossa tänne Tampereelle visiitille? :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.