Yksitoista faktaa

Ihanaisen #mutsie-blogin Irene heitti tänne suuntaan jo pari viikkoa sitten haasteen, johon en ole aiemmin muuttokiireiden vuoksi ehtinyt tarttua. Tämän sunnuntaipäivän aion kuitenkin ottaa rennosti, joten ehkäpä nyt olisi hyvä hetki paljastaa lukijoilleni itsestäni 11 asiaa, joita ette ehkä vielä minusta tienneet. Tätä blogia olen tosin pitänyt vasta muutaman kuukauden, joten en vielä ihan kauheasti ole itsestäni täällä ehtinytkään kertoa - ehkä siis ihan hyvään saumaan tulee tämä haaste! Lopussa myös vastaukset Irenen esittämiin 11 kysymykseen ja haaste 11 muulle bloggaajalle. Kuvituksena ihan vain sekalaisia vanhoja kuvia, näettepähän samalta miltä olen näyttänyt ennen raskautta ja ilman näitä muutamia sen mukanaan tuomia lisäkiloja...
11 asiaa, joita et (ehkä) tiennyt minusta:
1. Lempieläimiäni ovat koirat, puput, valaat, apinat ja lehmät, lempivärini vaaleanpunainen, sininen ja vihreä sekä lempivuodenaikani kesä.
2. Tunnen oloni alastomaksi ilman huulipunaa. Välillä tulee kausia, jolloin yritän totutella kasvoihini ilman punaa, mutta useimmiten ulos lähtiessäni sudin kuitenkin huulilleni jotain väriä, koska tunnen muuten olevani niin kalpea ja väritön.
3. Lempiohjaajani on Wes Anderson, koska kaikki hänen elokuvansa ovat niin visuaalisia. Muita lempielokuviani ovat esimerkiksi Lost in Translation ja Tahraton mieli. Leffojen suhteen olen aika valikoiva, ärsyynnyn todella paljon jos katson jonkun huonon elokuvan! Lisäksi kauhuleffoja en pysty katsomaan ollenkaan, olen vieläkin traumatisoitunut Teksasin moottorisahamurhaajasta, jota onnistuimme 18-vuotiaina ystäväni kanssa katsomaan 40 minuuttia, ennen kuin oli pakko lopettaa koska kumpikin itki ja huusi niin paljon. 
4. Olen todella huono laittamaan hiuksiani. Yleisin hiustyylini on wash and go. Toisinaan nukun letit päässä, jotta saisin aamuksi kivat kiharat ilman, että tarvitsisi tapella kihartimen tai suoristusraudan kanssa. Välillä katson päättäväisenä hiustutoriaaleja youtubesta, mutta lopputulos jää useimmiten aika surkeaksi.


5. Rakastan merta ja järviä. Olen huono uimaan, mutta pidän silti vettä elementtinäni. Jos haluan rauhoittua tai miettiä asioita omissa oloissani, valitsen ehdottomasti paikaksi sellaisen, jossa voin vain istua ja katsella vettä. Rakastan meren tuoksua ja kohinaa.

6. Ajattelin ennen vain olevani ujo ja pidin sitä todella negatiivisena ominaisuutena, mutta nykyään olen ymmärtänyt ja hyväksynyt olevani ennemminkin introvertti. Minä kyllä tykkään tutustua uusiin ihmisiin enkä viihdy liian kauan yksinäni, mutta samalla tiedän, että monet sosiaaliset tilanteet ovat minulle sekä henkisesti että fyysisesti väsyttäviä. Niiden vastapainoksi kaipaan siis myös aikaa olla ihan vain itsekseni.

7. Diabetekseni takia pyrin välttelemään turhia hiilihydraatteja ja syömään terveellisesti, mutta on yksi hiilaripommi, josta en pysty luopumaan: leipä. Minä rakastan leipää. Karkkien, sipsien sun muiden pois jättäminen ei ole ollut ollenkaan vaikeaa, mutta olen antanut leivälle luvan jäädä ruokavaliooni. Gluteeniton ruokavalio olisi minulle kauhu!

8. Nuoruudessani minulla oli varsin intensiivinen emovaihe ja maailman tärkein bändi oli My Chemical Romance. Olin muutenkin todella paljon ehdottomampi musiikin suhteen. Nykyään en pystyisi lokeroimaan musiikkimakuani mihinkään tiettyihin genreihin. Kuuntelen tosi paljon kaikenlaista musiikkia, tosin en radiota, joten harvemmin olen perillä mistään uusimmista hiteistä. Kotona kuuntelen usein pirteää soulia tai rauhallista indie folkia, lisäksi tunnen suurta rakkautta Beyoncea ja Taylor Swiftia kohtaan, enkä häpeä myöntää sitä. Inhoan musiikkisnobeja.


9. Minulla on kymmenen tatuointia ja todennäköisesti tulen hankkimaan vielä muutaman lisää. Kahta lukuunottamatta olen ottanut kaikki tatuointini samassa paikassa Puolassa. Saan jatkuvasti ideoita uusien tatuointien suhteen, mutta en kuitenkaan halua peittää koko kehoani kuvilla, joten nykyään onkin aina mietittävä tarkkaan ennen uuden tatuoinnin ottamista!

10. Pienenä en ollenkaan tykännyt nimestäni, koska se oli niin harvinainen ja kuulosti minusta lapselliselta! Nykyään Nelli on minusta ihan mainio nimi ja sopii minulle, vaikka en ehkä viisikymppisenä Nellinä tulekaan kuulostamaan kovin katu-uskottavalta. Oh well.

11. Innostun todella helposti erilaisista asioista, ja jos saan jonkun idean, on se pakko toteuttaa vaikka keskellä yötä tai muuten en saa mielenrauhaa. Samalla myös kyllästyn helposti enkä pysty keskittymään asioihin, joita en pidä mielenkiintoisina. Tämä on sellainen piirre, jota haluaisin kehittää itsessäni!
Vastaukset Irenen kysymyksiin:

1. Minne haluaisit matkustaa juuri nyt? Pakko myöntää, että ihan juuri nyt minulle kelpaisi mahdollisimman rento loma melkeinpä mihin tahansa lämpimään paikkaan, jossa saisin vain olla ja möllöttää meren rannalla. Ei oikeastaan olisi väliä, olisiko se paikka Kanarian saarilla vai Thaimaassa. Oikeasti unelmieni matkakohteita olisi tosin esimerkiksi Indonesia, Italia, Etelä-Afrikka ja Balkanin maat.

2. Mitä kauneustuotetta ilman et tulisi toimeen? Hmm, paha! Puhuin aiemmin huulipunista, mutta jos voisin sutia naamalleni vain yhtä meikkituotetta, niin valitsisin ehkä kuitenkin ripsivärin, koska omat ripseni ovat luonnostaan niin olemattomat. 

3. Mikä on mieleenpainuvin kokemus elämässäsi? Ehkäpä koko se puolivuotinen, jonka asuin Brysselissä. Se aika kasvatti minua ihmisenä niin paljon ja siihen elämänvaiheeseen liittyy niin paljon ihania muistoja. Siellä myös tapasin Kamilin!

4. Mitä valitsisit toisin, jos voisit mennä ajassa taaksepäin? En ole sellainen ihminen, joka tykkäisi kuluttaa aikaansa katumalla asioita, mutta toivoisin, että en olisi lopettanut monia lapsuuden ja nuoruuden harrastuksiani! Harrastin esimerkiksi kanteleen soittoa, kuvataidekoulua, ratsastusta ja jalkapalloa, ja näin vanhempana se kyllä hieman kaduttaa, että en vienyt harrastuksiani eteenpäin.


5. Jos saisit omaksesi minkä tahansa merkkilaukun, minkä valitsisit? Olen Marc Jacobs - tyttö, ja todennäköisesti valitsisin itselleni jonkun hänen laukuistaan, vaikka yhden jo omistankin. 

6. Ihanin lapsuusmuistosi? Kaikki lapsuuden kesät! Me harvoin perheenä teimme mitään suuria lomamatkoja, mutta lapsena kesät olivat aina ihania, ikuisuuden mittaisia ja täynnä seikkailuja, vaikka oltaisiinkin pysytty suurin osa ajasta ihan vain kotona.

7. Tärkein asia, jonka äitisi sinulle opetti? Meidän perhe on ehkä vähän sellainen, että suurten elämänviisauksien sijaan tärkeimmät opit ovat olleet käytännön oppeja. Ainakin jos Kamililta kysyttäisiin, niin yksi tärkeimmistä olisi äidiltä peritty taito leipoa korvapuusteja, haha. Äitini on tosi hyvä leipomaan, ja äidin opeilla leivotut korvapuustit ovat nykyään omakin bravuurini.

8. Mikä on viimeisin saamasi kehu? Yritin kovasti miettiä, mutta nyt en kyllä ihan rehellisesti sanottuna muista viimeisintä! Nyt kyllä kuulostaa todella surulliselta vastaukselta, mutta viime päivät on olleet niin hektisiä, että tämän maman aivot on kyllä nyt ihan narikassa.


9. Mitä teet ensimmäiseksi aamulla? Minun päiväni eivät lähde käyntiin ilman aamusuihkua, eli yleensä suuntaan ihan ensimmäiseksi kylppäriin!

10. Mikä on kaikkien aikojen suosikkiblogisi? Ehkapä Eeva Kolun Kaikki mitä rakastin. Ja My Exploration!

11. Mitkä ovat terveisesi tulevalle uudelle hallitukselle? Olen ihan hävettävän epäpoliittinen tyyppi, joten en nyt kehtaa näin julkisesti lähetellä mitään terveisiä. Nimimerkillä unohdin käydä äänestämässä, joten kuulemma menetin myös valitusoikeuteni.

11 kysymystäni haastetuille:

1. Mikä on horoskooppimerkkisi ja uskotko horoskooppeihin? 2. Minkä uuden taidon haluaisit oppia? 3. Mikä on lempirunosi? 4. Minkälaiset teemajuhlat haluaisit järjestää? 5. Mistä blogisi nimi tulee? 6. Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi? 7. Muistutatko enemmän isääsi vai äitiäsi? 8. Ketä fiktiivistä hahmoa mielestäsi muistutat? 9. Mihin reality-ohjelmaan menisit, jos olisi pakko? 10. Millä kulkuvälineellä mieluiten matkustat? 11. Kaunein kaupunki, jossa olet käynyt?

Ja haaste lähtee seuraaville 11 bloggaajalle:


xoxo Nelli

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Kochanie • Theme by Maira G.