Stokke Tripp Trapp & newborn set

Nyt seuraakin vihdoin ensimmäinen varsinainen postaus meidän vauva-ajan hankinnoistamme, näitä kun on nimittäin toivottukin! Kirppiksiltä ostettuja vauvanvaatteita olen kyllä esitellyt, mutta toistaiseksi vaatekiintiömme alkaa olla täynnä, joten nyt olisi sitten vuorossa eräs hieman isompi hankinta: syöttötuoli. 
En ole pitänyt mitään kiirettä syöttötuolin hankinnan kanssa, sillä eihän vauva siinä vielä ihan hetkeen tulisi istumaan. Alunperin meidän oli tarkoitus hankkia sellainen aivan perinteinen, puinen syöttötuoli - tiedättehän, sellainen joita on yleensä jokaisessa kahvilassa ja huoltoasemalla. Yksinkertainen ja sopivan retro syöttötuoli tuntui miellyttävän kaikkein eniten omaa silmääni, enkä esimerkiksi oikein lämmennyt Stokken Tripp Trapp - tuolin ulkonäölle. Jossain vaiheessa kuitenkin tuon haluamani klassikkotuolin tukevuus erityisesti alkoi mietityttämään, ja samoihin aikoihin kuulin ensi kertaa Tripp Trappiin sopivasta newborn - lisäosasta, ja niin vain pikku hiljaa Stokken tuoli alkoikin tuntua yhä potentiaalisemmalta syöttötuolivaihtoehdolta meille.
Stokken tuolit kaikkine lisävarusteineen ovat melkoisen kalliita, vaikka toki itse tuolin käyttöikä onkin todella pitkä. Pelkkä tuoli uutena kustantaa n. 150-200 euroa, liikkeestä ja tarjouksista riippuen. Päätimme siis etsiä tuolia ja lisäosia käytettyinä, ja aika hyvä tuuri siinä sitten kävikin, kun jo viikon päästä ostopäätöksestä olinkin löytänyt sekä tuolin baby setillä että newborn setin sopuhintaan ja hyväkuntoisina tori.fi:stä! Sekä itse tuoleja että erityisesti lyhyen käyttöikänsä vuoksi lisäosia löytyy niin torista kuin huuto.netistäkin yleensä varsin hyvin, mutta ongelma onkin useimmiten löytää järkevästi hinnoiteltu ja oikeanvärinen tuoli ilman kamalia lommoja ja naarmuja - ja vielä sellaisen kohtuullisen etäisyyden päästä, että sitä on kannattavaa lähteä noutamaankin. Että sinänsä varsin hyvä mäihä meillä kävi, kun molempien kohdalla toteutuivat kaikki nämä kriteerit!


Itse tuolin suhteen meillä hakusessa oli joko valkoinen tai pähkinänruskea tuoli, sillä ne sopivat kaikkein parhaiten sisustukseemme. Lopulta meille päätyi tuo pähkinänruskea versio, ja olen siihen kyllä varsin tyytyväinen. Uskoisin, että tummanruskeassa tuolissa naarmut ja kulumat eivät näy aivan yhtä helposti kuin valkoisessa tuolissa. Olen ainakin lukenut Tripp Trappista sellaisia kokemuksia, että esimerkiksi maali irtoilisi helposti, kun tuolia tulee pyyhittyä rätillä niin usein. Tämä meidän ostamamme tuoli on ainakin pysynyt erinomaisessa kunnossa! Kaupan päälle tuoliin saimme vielä tuon baby setin eli sen varsinaisen "syöttötuoli-lisäosan". Settiin kuuluu selkänoja ja turvakaari, ja sitä lapsi siis voi alkaa käyttämään siinä vaiheessa, kun hän osaa istua itse. Uutena vauvasetti maksaisi noin 50 euroa, ja lisäksi siihen on saatavilla erikseen ostettavia pehmusteita noin neljänkympin hintaan. Meille koko tämä paketti tuli nyt käytettynä hankittuna kustantamaan 140 euroa, kun uutena hinnaksi muodostuisi noin 300 euroa.  


Ja sitten se newborn set, joka oikeastaan on syypää siihen, mikä sai minut ihan alunperin lämpenemään koko Tripp Trapp - tuolille! Tiedostan kyllä kaukalon melko lyhyen käyttöiän (0-6 kk, max 9kg asti) suhteessa sen hintaan (uutena n. 90e), mutta nyt meidän ei toisaalta tarvitse ostaa erikseen tavallista sitteriä. Ajattelen, että koiraperheessä meille on kätevämpää, kun vauva voi hengailla hieman lattiatasoa ylempänä - etenkin kun tuo meidän pentumme on tosiaan vielä melkoisen riehakas tapaus. Kaukaloa voi kuitenkin halutessaan käyttää myös lattialla tavallisen sitterin tapaan, ja siihen saa kiinni lelukaaren vauvaa viihdyttämään. En kuitenkaan usko, että vauvaa tullaan hirveästi sitterissä pitämään jos lattiatasolla halutaan olla, vaan ennemmin hän saa sitten oleilla pehmusteen päällä lattialla ollessaan. Käsittääkseni vauvaa kun ei edes suositella pidettävän kovin pitkiä aikoja sitterissä? Minusta on kuitenin mukavaa, että meidän vanhempien syödessä voi vauvakin "istua" pöydän ääressä meidän kanssamme sen sijaan, että olisi toisen meistä sylissä tai sitterissä lattialla (tai pöydän päällä!). Tämä newborn set on varmasti sellainen, jota ilmankin pärjäisi, mutta tosiaan minusta se vaikuttaa meille sopivalta ja elämää helpottavalta hankinnalta. 
Nyt kun olen tuota Stokkea tässä kotona muutaman päivän katsellut, niin eihän se lainkaan hassummalta enää näytäkään. Ulkonäköpuoli siis on ainakin kunnossa ja toivotaan, että tuoli lisävarusteineen vastaa odotuksia myös käytössä. Siitä lisää sitten myöhemmin, kun käyttökokemusta on ensin hieman saatu! Löytyykö ruudun sieltä puolelta positiivisia tai negatiivisia kokemuksia tästä tuolista - ja erityisesti tuosta mielipiteitä jakavasta newborn setistä? 

xoxo Nelli

4 kommenttia

 1. Mulle oli alusta asti selvää että haluan tripptrappin. O saikin sen sitten edellisjouluna mummulta ja isomummulta lahjaksi. Itse ostettiin vielä baby set ja valjaat. Meillä on tuo uudemman mallinen baby set. Newborn setti tulee varmasti olemaan kyllä kätevä varsinkin karvaista perheenjäsentä ajatellen. Ja tuosta maalien irtoamisesta. Oon käsittänyt että se ongelma on ollut valkoisissa tuoleissa. Meillä on musta ja maali on kyllä pysynyt hyin. Yksi kolhu on tullut mutta eihän niiltä voi välttyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, kiva kuulla, jos ongelma onkin lähinnä vain valkoisissa tuoleissa! Hyvä että päädyttiin sitten tähän ruskeaan, vaikka tietysti pientä käytönjälkeä tulee varmasti aina :)

   Poista
 2. Newborn setti on ollut meillekin tosi kätevä. Poika istuu illallisaikaan meidän kanssa ruokapöydässä. Soseidenkin syöttäminen tulee olemaan helpompaa kun ei tarvi kumarrella alas tai nostella sitteria pöydälle. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin itsekin toivon! Kiva, että olette olleet tyytyväisiä, suuret odotukset on täälläkin :D

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.