Raskausviikko 33+0


Näillä viikoilla olo on sellainen, että babyn syntymä on mielessä ihan koko ajan. Tuskin on päivääkään, ettei asiaa miettisi, niin lähellä se jo tuntuu olevan! Totta kai vauvan on vielä hyvä kasvaa rauhassa kohdun sisällä, mutta olo on silti kärsimätön. Nyt vielä omaan odotukseen uutta pökköä pesään lisäsi se, että diabeetikkoäitien facebook-ryhmässä eräs viikolla 34 oleva äiti kertoi, että heidän vauvansa syntyy suunnitellulla sektiolla jo seuraavalla viikolla! Nyt odottelen malttamattomana meidän ensi viikon ultraamme ja toivon, että silloin saisi edes jonkinlaista arviota siitä, milloin tämä pikkukaveri saapuu maailmaan. Tuntuu aika jännältä ajatella, että periaatteessa se voisi tapahtua vaikka jo parin viikon kuluttua.

Pakko tässä on vain silti yrittää pysyä kärsivällisenä ja pitää mieli rauhallisena. Nyt kuluneella viikolla on nimittäin kaikesta tästä innokkaasta odotuksesta huolimatta iskenyt ensimmäistä kertaa myös tunne siitä, että aika loppuu kesken! Ajattelin etukäteen, että minä en kuuluisi niihin äiteihin., jotka panikoisivat viime metreillä. Onhan tässä suunnilleen yhdeksän kuukautta aikaa valmistautua vauvan tuloon - miten silloin muka voisi loppua aika kesken! Mutta siltä nyt totisesti tuntuu. Vauvanhuone on vielä aivan kesken (tiedän, ettei sillä oikeasti ole edes väliä, mutta jotenkin se huoneen laittaminen on tärkeä rituaali itselle) ja vielä on vaikka mitä tarvikkeita hankkimatta vauvalle. Vaunut ja pinnasänky meiltä löytyy, samoin kuin yllin kyllin vaatteita, mutta sitten on kaikenlaista pientä ja vähän isompaakin, mitä vielä pitää hankkia. Eilen teimme ensimmäiset hankinnat marketin vauvaosastolta: vaippoja sekä kosteuspyyhkeitä, ja apteekista hain vauvatalkkia. Muuta en osannut nyt sillä kerralla ostaa, kun valikoima tuntui ihan pyörryttävältä ja ilman etukäteen kirjoitettua ostoslistaa ei siitä olisi tullut mitään. Kertokaa nyt joku kokeneempi, että mitä kaikkea vauvalle oikein pitäisi ja kannattaisi etukäteen hankkia!


Muuten ei raskausrintamalle juuri mitään uutta ja ihmeellistä kuulu. Olen edelleen mielissäni siitä, kuinka hyvä ja energinen oma fyysinen oloni on viime aikoina ollut. Jaksan kävellä koiran kanssa reippaita lenkkejä lähestulkoon päivittäin eikä päiväunia ole juuri tarvennut vedellä. Ainoa "uusi" vaiva nykyään on järkyttävä närästys. Sitä on kyllä ollut jonkin verran aikaisemminkin, mutta ei mitenkään elämää häiritsevästi. Nyt taas on mennyt niinkin, ettei yöllä saa nukutuksi, kun närästää niin pahasti ja tuntuu, että oksennus tulee. Viime yönä valvoin yli kolme tuntia närästyksen takia. Meillä ei tietenkään ollut Rennietä, eikä keskustelupalstojen kotikonsteista tuntunut olevan mitään apua, vaikka koitin syödä manteleita ja lipittää maitoa. Toivottavasti tästä ei ihan jatkuva vaiva nyt kuitenkaan tulisi!

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Iskee niin totaalinen mahakuume. Aws. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, pahoittelut! Voitko uskoa, että täällä sitä jo alkaisi olla ihan valmis luopumaan tästä mahasta, vaikka se ihana onkin... :-)

   Poista
 2. Vanulappuja ja topspuikkoja aamu ja iltapesuihin. Rintapumppu voi ainakin alkuun olla hyvä, niin saa tyhjennystä välillä, kun ei vauva ehdi yksin sitä alussa tehdä :) tutteja ja harsoja, jos on kova pulauttelemaan, niitä täytyy olla paljon, siis harsoja! Liivinsuojia, imetysliivit ja kunnon paksuja mummositeitä! Nää nyt ainakin tuli yhtäkkiä mieleen :) - kati

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä listasta! :) Kuulostaa ihan hyvältä, täytyy nimittäin varoa tekemästä kamalasti kaikkia turhia hankintoja :D

   Poista
 3. Meillä rintareppu oli ihan loistava käytössä. :) Aleksis syntyi rv 42+2 ja voin kertoa, että odottamista oli... Heh. Synnäriltä käännytettiin kotiin varmaan kuudesti, kun supistukset loppuivat. Lopulta, kun kätilö sanoi että voin tulla synnyttämään, niin en suostunut vaan halusin vielä odottaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Täytyypä tutustua noihin rintapumppuihin :) Voi apua, jos pitäisi itsekin odotella vielä sinne yli 40 viikoille :D

   Poista
 4. ..ja rintareppu tosiaan oli hyvä olemassa. Ehkä väsyneenä paras sähkökäyttöinen. Lisäksi sitteri pelasti monta suihkureissua. :)

  VastaaPoista
 5. korjaus: rintapumppu siis sähkökäyttöisenä.

  VastaaPoista
 6. Sitteri on ihan kätevä pienelle vauvalle, mutta liikkumaan opitaan lattialla eli liian paljoa ei pidä vauvaa pitää missään sittereissä! Itse olen kokenut hyödyllisiksi rintapumpun, alkuun liivinsuojia ja ehkä rintakumia, paljon harsoja, bodyt joissa kaula-aukon saa isoksi esim neppareiden ansiosta, kaikki vetoketjulliset yöpuvut\haalarit käteviä, itkuhälytin parvekepäikkäreitä varten, pinnasänky sivuvaununa kiinni perhepedissä helpottaa yöimettämisiä myös hurjasti! Oikein ihanaa loppuraskautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä! :) Rintapumppu ja itkuhälytin pitäisi kyllä vielä hankkia, varmaan tuo sitterikin! Pitääkin varmaan lähteä vielä yöpukuostoksille, tuntuu ettei niitä ole hommannut vielä ollenkaan... :)

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.