Isyyspakkaus 2015


Niinhän siinä sitten kävi, että viimeiset raskausviikot ja hormonit saivat tämänkin odottajan pään kääntymään. Minun ei nimittäin ollut tarkoitus koota Kamilille isyyspakkausta - ei, vaikka olenkin usein monissa blogeissa ihastellut isyyspakkauksia, joita äidit ovat puolisoilleen rakkaudella väkertäneet. Koska kuitenkin rakastan yllätyksiä, niin päätin minäkin luopua lopulta typeristä periaatteistani - eli siitä, että isän on ihan turha odottaa saavansa mitään isyyspakkausta, koska eihän äitiyspakkauskaan ole oikeasti mitenkään pelkästään äidille osoitettu juttu. Vanhemmuuspakkaus se ennemminkin on, tai vauvapakkaus. Pääni on onneksi kuitenkin sen verran tässä pehmentynyt ja tulin lopulta siihen lopputulokseen, että ehkä ihan kaikkea ei tarvitse ottaa niin vakavasti, ja niinpä viime viikonloppuna Kamilin poissaollessa (tavallaan hetken mielijohteesta) minäkin kokosin oman isyyspakkauksen tälle tulevalle isälle. Kun Kamil sitten sunnuntai-iltana tuli kotiin, ja minä tyynesti ilmoitin, että hänelle oli tullut "joku paketti", joka nyt oli makuuhuoneessa odottamassa, niin olihan se yllätys miehelle aika suuri! Olin nimittäin myös ehtinyt jo etukäteen paasata Kamilille siitä, että mitään isyyspakkausta ei sitten ole tulossa. Näin jälkeen päin ajateltuna tuntuu typerältä, sillä eihän Kamil nyt mitenkään olisi edes sellaista odottanut saavansa... Jos äitiyspakkauskin on ei-suomalaiselle uusi asia, niin tuskinpa tällä oli tietoa mistään itse tehdyistä isyyspakkauksistakaan. Joka tapauksessa, paketin kokoaminen oli hauskaa puuhaa, vaikka sen teinkin nopealla aikataululla yhden viikonlopun aikana. Kivointa (ja aikaa vievintä) oli itse paketin suunnittelu, minä kun rakastan kaikkea tällaista hölmöä askartelua! (Huomatkaa taidokas vauvan nimen sensurointi....)Ehkä suurin syy siihen, miksi isyyspakkauksen sitten lopulta kuitenkin päädyin tekemään, on tämä meidän tämän hetkinen hieman hankala elämäntilanteemme. Eli se, että Kamil on vielä töissä Helsingissä, ja viettää vain muutaman päivän viikossa kanssani täällä Tampereella. Vaikka yksin olo ja toisesta erossa oleminen ei ole helppoa minullekaan, viimeisillään raskaana olevalle naiselle, niin eipä Kamilkaan tästä tilanteesta nauti. Kahden kaupungin välissä sahaaminen on väsyttävää ja työpäivät Helsingissä pitkiä. Kuitenkin hän on ollut nyt - ja ihan koko tämän raskauden ajan - tukenani niin hienosti, että halusin jonkun tällaisen pienen yllätyksen toiselle keksiä. Sen verran noissa typerissä periaatteissani kuitenkin pysyin, että tämä isyyspakkaus on nimenomaan isyyspakkaus vauvan ja isän yhteisiä hetkiä ajatellen, eikä vain hemmottelupaketti tulevalle isälle. Niinpä tästä pakkauksesta ei löydy videopelejä, viskipulloja eikä vapaudut vastuusta - kortteja, vaan ennemminkin kaikenlaista käytännöllistä vauvaan liittyvää tavaraa. Suurella rakkaudella paketti silti on koottu ja näytti myös olevan saajalleen erittäin mieluinen yllätys! 

Mitä sieltä paketista sitten paljastuikaan? Olin jakanut isyyspakkauksen tavallaan kuuteen osioon, ja tältä se sisältö sitten näytti:


1. Kiireisiin aamuihin

pikakahvia
sitruunapastilleja
proteiinipatukoita

Kun ei ole aikaa keittää kunnon kahvia ja syödä aamupalaa - hampaiden harjauksesta puhumattakaan.


2. Pitkiin öihin

energiajuomaa
suklaata
tutteja

Kun vauva valvottaa öisin ja lisäenergiaa kaivataan.


3. Ruokailuhetkiin

tuttipullo
äidinmaidonkorviketta
kuolalappu

Kun vauvalla on nälkä, mutta tissit eivät ole paikalla.

4. Yhteisiin harrastuksiin

uimavaippoja
vauvaöljyä
Kamil on kova uimaan, joten vauvauinnista todennäköisesti tulee isän ja pojan yhteinen harrastus.

5. Hoitohetkiin

harsoja
hoitovoide

Vaipanvaihtoon ja vauvanhoitoon.


6. Söpöilyyn

  apinavaatteet vauvalle
banaanishortsit isälle
apina-unilelu

Kun tyypit haluavat olla ihan extrasöpöjä yhdessä.


Sellainen paketti siis! Ei mitenkään massiivinen, mutta mielestäni juuri sopiva. Olisihan minulla vaikka mitä muitakin ideoita ollut, mutta en ehtinyt netistä mitään tilaamaan kun aikaa oli niin rajoitetusti, ja toisaalta halusin pitää budjetinkin maltillisena. Vähän jäin miettimään, olisiko pitänyt laittaa muutama ihan vain isälle tarkoitettu juttu enemmän, mutta hyvin näytti kelpaavan näinkin! Kamilin suosikkijuttu paketista oli nuo vaatteet - meillä on sellainen hölmö juttu, että Kamil kutsuu minua pupuksi ja hän sitten puolestaan on se apina. Löysin tuon apina-setin ja banaanishortsit aivan sattumalta H&M:stä, aikamoinen tuuri! 

Mitä mieltä siellä ollaan isyyspakkauksista - turhaa vai ei?

xoxo Nelli

8 kommenttia

 1. Kiitos ideoista! Tarkoitus olis tehdä isyyspakkaus synttärilahjaks muutaman kuukauden päästä, ja nimenomaan just tällänen missä lähes kaikki jutut liittyy vauvaan, kun ei siellä äitiyspakkauksessakaan oo meille mitään skumppapulloja ja spa-lahjakortteja. :P ehkä synttäreiden takia pitää kuitenkin laittaa jotain spesiaalia tulevalle iskälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tästä saat jotain ideoita omaan isyyspakkaukseesi! Ehkä synttärit on ihan hyvä syy lisätä jotain extraa sinne ;)

   Poista
 2. Aivan ihana paketti! Mä vielä mietin, teenkö miehelleni. Esikoisestakaan en tehnyt, mikä vähän harmittaa, nyt vielä ehtisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun mielestä tätä oli kiva tehdä, vaikka aluksi ajatusta vastustinkin :)

   Poista
 3. Voi ei, aivan ihana :D Varmasti oli kiva yllätys. Nuo banaanishortsit....

  VastaaPoista

© Kochanie • Theme by Maira G.