The Liebster Award - haaste

Blogeissa on kiertänyt tämä The Liebster Award - haaste jo aika kauan, ja minullekin se nyt vihdoin nakitettiin - kiitos vain Matkalla äitiyteen - blogin Nina ensimmäisestä blogihaasteestani! Ideana on siis vastata haastajan keksimiin 11 kysymykseen sekä keksiä tilalle uudet 11 kysymystä, ja pistää haaste taas eteenpäin kiertoon 11 muulle blogille. Jujuna tässä on vielä se, että haastetuille blogeilla tulisi olla alle 1000 lukija, ja näin siis saada näkyvyyttä pienemmille blogeille. 
Aloitetaan siis vastaamalla niihin Ninan kysymyksiin!

1. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
Olen pitänyt blogeja aikaisemminkin, mutta tämän nykyisen aloitin erityisesti siitä syystä, että kaipasin jotain paikkaa, jossa voisin purkaa raskaus- ja vauvamietteitäni. Minulla kun ei lähipiirissä oikein ole muita samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä, joten tämä odotusaika on tuntunut sillä tavalla välillä vähän yksinäiseltä. 
2. Mikä on parasta bloggaamisessa?
Vuorovaikutus lukijoiden ja muiden bloggaajien kanssa! Ja se, että pääsee toteuttamaan itseään kirjoittamalla ja valokuvaamalla, molemmat ovat aina olleet minulle tärkeitä harrastuksia. Olen huomannut, että silloin kun pitää blogia, niin tulee myös kuvattua sitä ihan tavallista arkeaankin enemmän, vaikka valtaosa kuvista ei edes blogiin asti päädykään. Jotenkin se blogi vain tuo tietynlaista rutiinia muuhunkin kuvaamiseen, mikä on pelkästään hyvä asia! 
3. Millaisella kalustolla kuvaat blogiisi?
Olen pitkään kuvannut Canon 600D - kameralla, ja usein käytössä sen kanssa on ollut 40mm pannukakku-objektiivi. Nyt tuo kamera todennäköisesti kuitenkin lähtee kiertoon, sillä meidän kameraperhe sai juuri uuden tulokkaan, Olympuksen OM-D E-M10:n. Sen kanssa kuvaan tällä hetkellä ihan vain kittilinssillä, mutta hieman parempi objektiivi siihenkin on kyllä hankintalistalla.
4. Minkälaisessa kodissa asutte?
Nyt vielä tasan kaksi viikkoa asutaan täällä Helsingissä 40-neliöisessä opiskelija-asunnossa. Tämä on aika tyypillinen opiskelijakämppä, joka ei oikeastaan koskaan tämän parin vuoden aikana ole ihan varsinaisesti kodilta tuntunut, vaan nimenomaan sellaiselta väliaikaiselta kämpältä. Tampereella muutamme isompaan saunalliseen ja parvekelliseen kolmioon, mistä olen todella innoissani!
5. Jos saisit valita vain yhden asian kodistasi minkä saat pitää, mikä se olisi?
Aika paha. Jos nyt huonekaluista puhutaan, niin ehkä valitsisin ihanan meikkipöytäni! Näimme sen kerran iltakävelyllä ollessamme erään töölöläisen second hand - liikkeen ikkunassa ja tiesin saman tien, että se on saatava. 


6. Mikä on lempivärisi sisustuksessa?
Ennen pidin paljon enemmän värikkäästäkin sisustuksesta, mutta nyt kun mietin uutta tulevaa kotia, niin pakko myöntää, että valkoinen ja muutkin seesteiset värit ovat enimmäkseen mielessä. Tosin kun kokonaisuus on muuten harmoninen, niin mieluusti käytänkin sitten myös jotain tehosteväriä. Esimerkiksi vihreä ja vaaleapunainen ovat omaan silmääni kivoja, mutta saa nähdä minkälainen meidän kodista lopulta muotoutuu.
7. Jaa lempireseptisi.
Lempireseptini vaihtelevat, ja juuri nyt on vähän sellainen kausi, ettei kokkaaminen huvita oikein yhtään. Muutenkin tekee mieli syödä lähinnä kaikkea kevyttä, kuten keittoja ja salaatteja. Johtuu varmaankin siitä, että kesä on tulossa ja muutenkin tämä raskaus on turvottanut sen verran, ettei huvita syödä mitään kovin raskaita ruokia. Lempireseptini tällä hetkellä olisi varmaan esimerkiksi jonkinlainen rapusalaatti, mutta siihen nyt yleensä vain heitän kaikkea mitä jääkaapista milloinkin löytyy. Minulla ei ole ollut kovin paljon erityisiä raskausajan himotuksia, mutta katkaravut ovat yksi niistä!
8. Oletko pullantuoksuinen äiti?
Aika näyttää! Ainakin tykkään enemmän leipomisesta kuin ruuanlaitosta. Onneksi mies on kokki, joten hän hoitaa kotonakin paremmin sen puolen ja minä taas vastaan niistä leipomuksista. Korvapuustit ovat Kamilin herkkua ja ne ovatkin oma bravuurini, joten toivottavasti olen sitten vauvan synnyttyäkin tosiaan sellainen pullantuoksuinen äiti. :-)
9. Minkälaista on teidän perheen arki lyhyesti?
Juuri tällä hetkellä meiltä oikeastaan puuttuu sellainen kunnon arki. Itse kun olen kesä- ja äitiyslomiini asti sairauslomalla, niin sellainen kunnon rutiini päivistä puuttuu kun ei ole töitä eikä koulua. Kamil on töissä ravintolassa, joten hänenkin aikataulunsa on todella vaihteleva. Odotan kyllä Tampereelle muuttoa ja sitä vauva-arkea! Tuntuu, että nyt vain leijuu sellaisessa välitilassa.
10. Mitä teet ammatiksesi?
Olen ollut yliopisto-opiskelija viimeiset kolme vuotta ja siinä sivussa tehnyt milloin mitäkin työtä. Lukion jälkeen opiskelin matkailualaa ja valmistuinkin matkailuvirkailijaksi, mutta sitä ammattiani vastaavia töitä en ole työharjoittelun jälkeen tehnyt, ala ei tuntunutkaan omalta. Nyt vauvan takia tämän hetkiset opiskelut tosiaan jäävät kesken, mutta aion kyllä vielä Tampereella palata opiskelemaan ja hankkia itselleni oikeasti mieluisan ammatin!
11. Haluaisitko kouluttautua toiseen ammattiin ja jos niin mihin?
Kyllä haluan ja aion. Minulla on jonkin verran ajatuksia tulevaisuuden suhteen, ja tällä hetkellä tunnen vahvinta kutsumusta hoiva-alaa kohtaan. Haluaisin kouluttautua esimerkiksi kätilöksi, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Olipas vaikeita kysymyksiä - näistä suurin osa oli sellaisia, mihin osaisin vastata paremmin vaikkapa parin kuukauden päästä!


Sitten omat 11 kysymystäni haastetuille:

1. Mikä on kivointa / vaikeinta bloggaamisessa?  
2. Minkälaisia blogeja luet itse mieluiten?
3. Jos pääsisit matkalle juuri nyt, niin minne ja minkälaiselle lomalle lähtisit?
4. Oletko enemmän kissa- vai koiraihminen?
5. Minkä kirjan luit viimeksi?
6. Mikä on lempipaikkasi kotikaupungissasi?
7. Mitä odotat eniten tulevassa kesässä?
8. Missä olit viisi vuotta sitten?
9. Minkä uuden harrastuksen haluaisit aloittaa?
10. Mitä uutta hankit viimeksi kotiisi?
11. Mistä keksit blogisi nimen?

Ja haaste lähtee seuraaville blogeille (pahoittelen jos jollakulla on yli 1000 lukijaa ja toivottavasti kaikki eivät ole tätä haastetta jo saaneet!):


Siinäpä ne! Tulin nyt hermostuksissani vastaamaan tähän haasteeseen, jotta saisin hetkeksi vähän muuta ajateltavaa... Huomenna on nimittäin jännittävä ja tärkeä päivä - me mennään naimisiin! 

xoxo Nelli

10 kommenttia

 1. Voiiiii onnea paljon huomiselle päivälle<3 ja kiitos haasteesta. Olenkin jo tämmöisiä tehnyt muutamia, mutta katsotaan josko vielä tekisin kerran! Kivan oloinen blogi sinulla.

  VastaaPoista
 2. Onnea ja iloa suureen päivään!

  Ps. Ihana tuo sinulla kuvassa päällä oleva mekko/tunika. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Mekko se on oikeasti, mutta kieltämättä enemmän tunikamainen tämän pallomahan kanssa :D

   Poista
 3. Hei, kiitos haasteesta. :) Satuin saamaan samanaikaisesti myös toiselta bloggaajalta haasteen ja kohteliaasti vastaan siis hönelle kun sattui ennemmin ehtimään. Mukavaa kevättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mietinkin että vieläköhän löytyy bloggaajia, jotka eivät jo tätä haastetta olisi saaneet :D Samoin sulle!

   Poista

© Kochanie • Theme by Maira G.